Ukrainiečių mokykla prašo klaipėdiečių padėti baigti remontą

Švietimas

Iki šiol iš Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos (ŠMSM) leidimo oficialiai pradėti veiklos negaunanti Tarptautinė Ukrainos mokykla Klaipėdoje kreipiasi pagalbos į miesto gyventojus, prašydama jų padėti pabaigti remontą.

Prieš rugsėjo pirmąją patys tėvai valė ir tvarkė mokyklos patalpas, tačiau joje dar yra daug nebaigtų darbų. Palmiros Mart nuotr.

„Darbo dar daug. Kas yra santechnikas, kas yra plytelių klojėjas, kas yra dažytojas, kas yra elektrikas, kas šiaip su rankomis, kas su noru nupirkti ką nors reikalingo mokyklai, kas turi statybinių medžiagų rezervo… prašome!”, – socialiniame tinkle į klaipėdiečius kreipiasi mokyklos vadovai.

Pranešama, jog ŠMSM minėtai mokyklai terminą baigti visas būtinas procedūras pratęsė iki lapkričio 4 dienos, kai esą mokykla jau galės gauti patalpų higienos pasą ir ilgai lauktą finansavimą. Iki šiol 40 mokyklos mokytojų dirba be atlyginimų. Mokykloje registruota 500 mokinių. Vien už patalpų nuomą kas mėnesį mokykla turi mokėti 6711,17 eurų.

Mokyklos adresas – Alyvų g. 10A, Klaipėda, tel. 8 639 40 567, dirba be poilsio dienų. Pagalbininkai laukiami kasdien nuo 9 iki 17 val.

Miesto politikai savo ruožtu įpareigojo Klaipėdos savivaldybės administraciją rasti lėšų nemokamam šios mokyklos moksleivių maitinimui bei užtikrinti galimybę nemokamai mokyklos vaikams naudotis lengvosios atletikos maniežu.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Tarptautinės Ukrainos mokyklos auklėtiniams – pažintis su jūrų transporto inžinerija

Vakarų laivų gamyklos (VLG) įmonių grupė ir Klaipėdos universitetas (KU) Klaipėdoje veikiančios Tarptautinės Ukrainos mokyklos vyresniųjų klasių moksleiviams suteikė galimybę ...
2023-12-07
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Ukrainiečių mokyklai trūksta mokytojų: direktorės pavaduotoja įsidarbino buvusi valdininkė

Daugybę sunkumų kuriantis Klaipėdoje patyrusi Tarptautinė Ukrainos mokykla šią savaitę ją baigusiems 23 abiturientams įteiks mokyklos baigimo atestatus. Tarp renginio ...
2023-06-26
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Ukrainiečių mokykla Klaipėdoje turi naują vadovę

Po to, kai dėl neskelbiamų priežasčių iš pareigų buvo atleistas Tarptautinės Ukrainos mokyklos (TUM) Klaipėdoje vadovas Jevgenij Kravčenko, mokykla neužtruko, ...
2023-01-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This