Nebelikus Rusijos konsulato, pasikeitė ir verslo planai

Svarbu, Verslas

Po dvejų metų visuomenei vėl teikiami svarstyti buvusių Klaipėdos miesto Kelių policijos pastatų, Šermukšnių g. 10, rekonstrukcijos projektiniai pasiūlymai.

MB „Kūnas” vizualizacija

Jie du kartus buvo teikti svarstyti dar 2020 metų pradžioje, tačiau gavus nemažai pastabų iš kaimyniniame sklype įsikūrusio Rusijos Federacijos konsulato, procesas įstrigo.

Diplomatams tada ypač nepatiko, kad greta esančio pastato projektuojamas priestatas yra aukštas – pirminiuose projektiniuose pasiūlymuose buvo numatyta, kad jis bus 29,3 metro aukščio. Po kelių mėnesių pateikus naujus pasiūlymus, pastato aukštis buvo sumažintas iki 20 metrų. Tačiau ir tai nepadėjo. 

Buvęs Kelių policijos pastatas. Martyno Vainoriaus nuotr.

Šiais metais Rusijos kariuomenei pradėjus brutalų karą Ukrainoje, Rusijos konsulatas Klaipėdoje buvo uždarytas. 

2020 metais UAB „Nova energija“ norėjo senąjį Kelių policijos pastatą rekonstruoti nekeičiant jo tūrio. Pirminiuose projektiniuose pasiūlymuose buvo numatyta rekonstruojamame pastate įrengti 29 butus, kurių 22 būtų vieno kambario. Vėliau pastate buvo numatoma įrengti 24 butus, iš kurių 17 – vieno kambario, o šešis – dviejų ir daugiau kambarių.

Šiuo metu projektuotoja – MB „Kūnas” – pateikė pasiūlymus, kaip esamus pastatus ir statinius rekonstruoti į viešbutį su gydymo ir administracinės paskirties patalpomis.

MB „Kūnas” vizualizacija

Esamuose administracinio pastato ribose, nekeičiant jo tūrio, numatyta įrengti viešbučio (svečių namų) patalpas. Dirbtuves numatyta rekonstruoti į gydymo ir administracinių patalpų korpusą. Abu tūriai bus sujungiami vieno aukšto pastato dalimi, kuriame numatyta automobilių saugykla. Virš automobilių saugyklos projektuojamas vidinis kiemas, kuris bus apželdintas, įrengtos poilsio zonos.

Rūsyje projektuojamos pagalbinės, techninės patalpos, 44 vietų automobilių saugykla. Pastato cokoliniame aukšte numatytos bendro naudojimo patalpos. Svečių namų korpuse pirmame, antrame ir trečiame aukštuose numatyti holai, viešbučių kambariai. Iš viso suprojektuoti 35 kambariai. Svečių namų korpusas bus 3 aukštų.

MB „Kūnas” vizualizacija

Poliklinikos ir administracinių patalpų korpuse numatyti pirminės sveikatos priežiūrai reikalingos bei administracinės patalpos. Šis  korpusas numatytas 4 aukštų su cokoliniu aukštu. Rūsyje numatyta automobilių saugykla.

Pastato paruošimo statybai darbai bus atliekami nugriaunant garažą. Sklype vertingų medžių ar kitų želdinių nėra. Transporto organizavimo principų keisti nenumatoma. 

MB „Kūnas” vizualizacija

Šermukšnių gatvėje esantį trijų aukštų administracinės paskirties pastatą, kuriame daugelį metų buvo įsikūrusi uostamiesčio Kelių policija, ir 26,24 aro sklypą aukcione pardavė Turto bankas. Sklypo ir pastato pradinė kaina buvo 637 tūkst. eurų. Tačiau aukcionas įvyko ne iš pirmo karto, todėl kainą teko mažinti. Galiausiai sklypą ir pastatą už kiek daugiau nei 400 tūkst. eurų įsigijo bendrovė „Nova Energia“.

INFORMACIJA

Susipažinti su projektiniais pasiūlymais galima iki lapkričio 21 d. Tilžės g. 56, Klaipėdoje, darbo dienomis darbo valandomis iš anksto susitarus tel. 8 601 24497 arba internetinėje svetainėje https://www.klaipeda.lt/pp arba

Viešas susirinkimas vyks lapkričio 21 d.,  16 val., nuotoliniu būdu.

1 Comment

  1. Ąžuolas

    Pirmas aukštas, kuris palankiausias žmonėms, kuriame gali veikti paslaugos, prekyba, yra atiduodamas automobilių parkavimui

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Buvusio Kelių policijos pastato ateičiai – mažesnės ambicijos

Buvusį uostamiesčio Kelių policijos pastatą rekonstruoti norintys ir greta jo biurų priestatą ketinantys pastatyti verslininkai buvo priversti pakoreguoti savo planus. ...
2020-04-13
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dėl buvusio Kelių policijos pastato rekonstrukcijos – konsultacijos su Maskva

Buvusį Kelių policijos pastatą rekonstruoti ir greta jo šešių aukštų priestatą statyti norintys verslininkai bus priversti pakoreguoti savo planus. Nemažai ...
2020-02-14
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Buvusiame Kelių policijos pastate – butai ir žaliuojantys stogai

Šermukšnių gatvėje esantis pastatas, kuriame ilgai buvo įsikūrusi uostamiesčio Kelių policija, po rekonstrukcijos taps daugiafunkcis – jame bus įrengta ir ...
2020-02-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This