Palangos orkestras kviečia vaikus į edukacinius užsiėmimus

Regionas

Pernai į pirmuosius edukacinius užsiėmimus vaikams paslaptingu pavadinimu „Skambantis miškas“ pakvietęs Palangos orkestras tęsia savo misiją: susipažinti su orkestru iš arčiau žaisminguose teatralizuotuose koncertuose mokiniai galės jau nuo lapkričio 18 d.

Aktorės, edukacijos scenarijaus autorės ir režisierės Aistės Šeštokaitės teigimu, Skambantis miškas“ kiekvieną kartą vis kitoks.

„Kiekvieno pasirodymo metu mes tiesiogiai bendraujame su vaikais, jie įsitraukia į istoriją, reaguoja ir komentuoja. Kartais taip, kad net orkestrantai prapliumpa juoku. Ši gyvastis ir yra „Skambančio miško“ žavesys”, – pranešime pažymi A. Šeštokaitė.

Jos teigimu, smagiausia kiekvieno pasirodymo dalis – stebėti, kaip vaikai reaguoja į muziką, kaip atlenkę galvas ir išsižioję klausosi lyrinės partijos ar ritmiškai groja kėdės atlošu per būgnų solo.

Specialų 10 dalių kūrinį Palangos orkestro edukacinei programai sukūrė patyręs pučiamųjų žanro kompozitorius Tadas Šileika.

„Turiu pripažinti, jog kuriant personažų charakterius didžiausią darbą atliko programos režisierė. Apibūdindama instrumentus ir tapatindama juos su skirtingais gyviais, ji sugebėjo įžvelgti ne tik geriausias, bet ir kai kurias paslėptas instrumentų savybes. O man beliko lengviausia dalis – jos idėjas paversti muzika“, – kalbėjo T. Šileika.

Tiesa, kompozitorius pripažino, jog neatlaikiusios jo paties vaikų kritikos, kelios dalys turėjo būti perrašytos, bet tai nė kiek nesumažino malonumo kurti muziką šiai programai.

Scenografiją ir kostiumus pasirodymui kūrė Guoda Korsakaitė, „Skambančio miško“ žemėlapį piešė grafikos dizainerė Martyna Jucevičiūtė, prie dirigento pulto artimiausiuose užsiėmimuose stos Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijos mokinys Simas Martinkus.

Užsiėmimų metu vaikai išgirs, kaip skamba kiekvienas instrumentas, išmoks jų vardus ir kilmės istorijas, suvoks, ką orkestro gyvenime reiškia harmonija, o taip pat prisimins svarbias bendražmogiškas vertybes bei tvaraus bendradarbiavimo principus.

Artimiausi edukacinės programos „Skambantis miškas“ užsiėmimai vyks lapkričio 18 d., gruodžio 2, 9 d. 10 ir 11.30 val. Palangos Kurhauzo teatro salėje.

„Skambantis miškas“ yra įtrauktas į Kultūros paso programą. Paslaugą mokyklos gali užsakyti čia.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Joninės Palangoje – skambant tarpukario pučiamųjų muzikai

Palangos Jono Šliūpo muziejus tęsia tradiciją minėti pirmojo miesto burmistro vardines ir kartu su Palangos orkestru kviečia birželio 23 d. ...
2023-06-23
Skaityti daugiau

Regionas

Palangos Birutės parke vėl skambės pučiamieji

Palangos orkestras ir tradiciniai „Orkestro vasaros“ koncertai Palangos Birutės parko rotondoje sugrįžta pas savo klausytojus. Nuo birželio 8 d. iki ...
2023-06-07
Skaityti daugiau

Regionas

„MCC Palanga“ konkurse - penki nauji lietuvių kompozitorių kūriniai

Antrą kartą rengiamas naujų kūrinių pučiamųjų orkestrams kūrybinis konkursas „MCC Palanga 2022“ artėja prie kulminacijos – gegužės 28 d. 13 ...
2023-05-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This