Uostamiesčio pareigūnai prigriebė skuodiškį metalo laužo supirkėją

Kriminalai ir nelaimės
Avatar photoAtvira Klaipėda
2022-11-09

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Klaipėdos apygardos valdybos pareigūnai išsiaiškino, jog Skuode metalo laužą supirkinėjęs individualios įmonės vadovas nuo valstybės galėjo nuslėpti daugiau nei 130 tūkst. eurų mokesčių.

FNTT nuotr.

Pranešama, jog ikiteisminis tyrimas pradėtas įtarus, kad Skuode metalo laužą bei automobilių dalis supirkinėjusi individuali įmonė nuo 2017 iki 2022 metų galimai gavo apie 600 tūkst. pajamų, tačiau pateiktose įmonės deklaracijose buvo nurodomos gerokai mažesnės pajamų sumos nei buvo gauta iš tiesų. Skaičiuojama, kad taip veikiant į valstybės biudžetą galimai nebuvo sumokėta per 30 tūkst. eurų pelno mokesčio.

Turimais duomenimis, įmonės vadovas iš fizinių asmenų, norinčių gauti kompensacijas už taršios transporto priemonės sunaikinimą, supirkdavo transporto priemones bei išduodavo reikalingas pažymas apie transporto priemonės sunaikinimą. Tačiau, pardavęs metalo laužą, gautų pajamų galimai neįtraukdavo į įmonės teiktas deklaracijas.

Taip pat įtariama, kad įmonės vadovas nevykdė prievolės užregistruoti įmonę kaip pridėtinės vertės mokesčio (PVM) mokėtoją. Tai turi būti padaryta per mokestinius metus įmonei gavus daugiau nei 45 tūkst. eurų pajamų. Neužregistravus įmonės ir Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) neteikus PVM deklaracijų, valstybės biudžetui galimai nebuvo sumokėta per 100 tūkst. eurų PVM.

Tyrimą atliekantys pareigūnai taip pat užfiksavo ir nelegalaus darbo atvejį. Įtariama, kad įmonės vadovas neįformino darbo santykių su fiziniu asmeniu, kuris buvo samdomas pervežimo darbams atlikti, o sutartas darbo užmokestis buvo mokamas grynaisiais pinigais, tačiau privalomi mokesčiai valstybei nebuvo mokami.

Tyrimui vadovaujanti Klaipėdos apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė laikinai apribojo įmonės vadovo nuosavybės teisę į turtą, kurio vertė viršija 82 tūkst. eurų. Vadovui pateikti įtarimai dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo.

Ikiteisminis tyrimas tęsiamas toliau.

Žymos: | | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas, Svarbu

Buvusi bibliotekos vadovė baudos išsimokėtinai siekė nutylėdama savo turtus 

Dėl piktnaudžiavimo tarnyba nuteista buvusi Klaipėdos rajono savivaldybės bibliotekos vadovė Indra Tamašauskienė bandė pasiekti, kad teismas leistų jai paskirtą 7500 ...
2024-07-23
Skaityti daugiau

Svarbu, Uostas ir jūra

Klaipėdos uoste – ir iki tol nematyti pokyčiai 

„Galima pasidžiaugti, kad pusmetis pasižymėjo stabilumu. Krova pasiekė pagrindą, nuo kurio galima kalbėti tik apie augimą“, – vertindamas šių metų ...
2024-07-19
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Baltijos ir Taikos prospektų sankryža: nėra ir kriminalo

Dabartinės miesto valdžios, nutraukusios pernai vasarį pradėtą Baltijos ir Taikos prospekto sankryžos projektavimą, bandymai surasti kabliukų ar kriminalą baigėsi fiasko. ...
2024-07-17
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This