Uostamiesčio pareigūnai prigriebė skuodiškį metalo laužo supirkėją

Kriminalai ir nelaimės

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Klaipėdos apygardos valdybos pareigūnai išsiaiškino, jog Skuode metalo laužą supirkinėjęs individualios įmonės vadovas nuo valstybės galėjo nuslėpti daugiau nei 130 tūkst. eurų mokesčių.

FNTT nuotr.

Pranešama, jog ikiteisminis tyrimas pradėtas įtarus, kad Skuode metalo laužą bei automobilių dalis supirkinėjusi individuali įmonė nuo 2017 iki 2022 metų galimai gavo apie 600 tūkst. pajamų, tačiau pateiktose įmonės deklaracijose buvo nurodomos gerokai mažesnės pajamų sumos nei buvo gauta iš tiesų. Skaičiuojama, kad taip veikiant į valstybės biudžetą galimai nebuvo sumokėta per 30 tūkst. eurų pelno mokesčio.

Turimais duomenimis, įmonės vadovas iš fizinių asmenų, norinčių gauti kompensacijas už taršios transporto priemonės sunaikinimą, supirkdavo transporto priemones bei išduodavo reikalingas pažymas apie transporto priemonės sunaikinimą. Tačiau, pardavęs metalo laužą, gautų pajamų galimai neįtraukdavo į įmonės teiktas deklaracijas.

Taip pat įtariama, kad įmonės vadovas nevykdė prievolės užregistruoti įmonę kaip pridėtinės vertės mokesčio (PVM) mokėtoją. Tai turi būti padaryta per mokestinius metus įmonei gavus daugiau nei 45 tūkst. eurų pajamų. Neužregistravus įmonės ir Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) neteikus PVM deklaracijų, valstybės biudžetui galimai nebuvo sumokėta per 100 tūkst. eurų PVM.

Tyrimą atliekantys pareigūnai taip pat užfiksavo ir nelegalaus darbo atvejį. Įtariama, kad įmonės vadovas neįformino darbo santykių su fiziniu asmeniu, kuris buvo samdomas pervežimo darbams atlikti, o sutartas darbo užmokestis buvo mokamas grynaisiais pinigais, tačiau privalomi mokesčiai valstybei nebuvo mokami.

Tyrimui vadovaujanti Klaipėdos apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė laikinai apribojo įmonės vadovo nuosavybės teisę į turtą, kurio vertė viršija 82 tūkst. eurų. Vadovui pateikti įtarimai dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo.

Ikiteisminis tyrimas tęsiamas toliau.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Prokuratūros ieškiniai - dar trims Kretingos politikams (atnaujinta)

Plungės apylinkės teismo Kretingos rūmai pranešė, kad sulaukė dar dviejų Klaipėdos apygardos prokuratūros civilinių ieškinių 2019-2023 metų kadencijos Kretingos rajono ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Ar Kretingos meras iš tiesų atsikratė teisėsaugos pretenzijų? (dar atnaujinta)

Praėjusią savaitę Klaipėdos apylinkės teismas palaimino prokuratūros ir Kretingos rajono mero Antano Kalniaus taikos sutartį, kurios šiam politikui prireikė dėl ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Bankroto administratorius lieka nuteistas

Klaipėdos apygardos teismas sutiko su pirmos instancijos verdiktu, jog yra pakankamai įrodymų, kad už melagingų parodymų davimą ir dokumentų klastojimą ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This