Konteinerių terminalas diegia automatinę vartų kontrolės sistemą

Uostas ir jūra

Klaipėdos konteinerių terminalas pasirašė bendradarbiavimo sutartį su UAB „Autepra“ dėl IT sprendimų sukūrimo ir pritaikymo, siekiant automatizuoti atvykstančio transporto į terminalą procesą. Vartų kontrolės sistema bus skirta autotransporto gabenančio konteinerius srautų valdymui.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Informacinių technologijų modelio sukūrimas ir reikiamų skaitmenizuotų sprendimų pritaikymas yra pirmas projekto etapas iš dviejų. Pirmojo etapo įgyvendinimas numatomas iki kitų metų balandžio mėnesio.

Vartų kontrolės sistema bus įrengta visoje terminalo teritorijoje, kurioje sandėliuojami konteineriai, o jos bendras plotas  sudaro – 36 ha.

Anot KKT vadovo Vaidoto Šileikos, konteinerio atvežimo ar išvežimo „kelionė“ nuo užsakymo pateikimo iki išsiuntimo laiku privalo būti sklandi, todėl bus užtikrinta, kad visos IT sistemos, kurios dalyvaus aptarnavimo grandinėje būtų tarpusavyje kokybiškai suintegruotos.

„Vienas iš organizacijos tikslų – veiklos efektyvumo rodiklio didinimas, todėl nuolat ieškome galimybių, kaip iškeltą rodiklį pagerinti. Tai atliekame skaitmenizuodami procesus ir jų valdymui pasitelkiant automatizaciją. Tokiu būdu įmonė ne tik taupo kaštus, minimizuoja rankinį darbą ir laiko sąnaudas, bet maksimaliai gali susifokusuoti į svarbiausią dalyką – verslo efektyvų valdymą”, – teigė V. Šileika.

KKT priklauso Klaipėdos terminalo įmonių grupei, vienijančiai krovos, logistikos, krovinių ekspedijavimo ir laivų agentavimo paslaugas teikiančias įmones.  2021 – iais KKT perkrovė 428 000 TEU, o projektinis terminalo pajėgumas – 700 000 TEU.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Iš Klaipėdos konteinerių terminalo - reguliarūs reisai į Britaniją

Nyderlandų logistikos kompanija „Samskip“ įtraukė Klaipėdos uostą į reguliarų maršrutą, aptarnaujantį krovinius Baltijos jūroje. Savo partneriu ji pasirinko Klaipėdos konteinerių ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

Verslas

Apdovanojo KKT ir uosto vadovą

Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacija (LPPARA) ketvirtadienį Vilniuje įteikė kasmetinius „Lietuvos eksporto prizo“, „Lietuvos metų verslininkės-vadovės“ ir „Darbo ...
2024-03-08
Skaityti daugiau

Verslas

KTG pasiskolino 14,7 mln. eurų dviem naujiems kranams įsigyti

Bankas „OP Corporate Bank“ skelbia, jog susitarė su UAB Klaipėdos terminalo grupė (KTG) dėl 14,7 mln. Eur paskolos. Finansavimas skiriamas ...
2024-02-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This