Naujojo Uosto direkcijos pastato ir krantinių projektavimo kaina – 1,5 mln. eurų

Svarbu, Uostas ir jūra

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija (KVJUD) lapkričio pradžioje pasirašė preliminarią sutartį su UAB „Statybos inžinierių konsultantų biuras” dėl naujojo administracinio pastato statybos projektavimo. 

Projektuotojų vizualizacija

Šiai bendrovei, laimėjusiai direkcijos skelbtą architektūrinį konkursą dėl naujo pastato projektavo, skirtas 25 tūkstančių eurų apdovanojimas. O pasirašytos sutarties vertė – 1 548 800 eurų.

Formalusis sutartyje numatytų darbų pavadinimas – KVJU krantinių Nr. 21, 22, 23 rekonstravimo ir krantinių Nr. 21A, 22A, 23A statybos ir administracinio pastato Naujojo sodo g., statybos, techninio projekto parengimas ir statinio projekto vykdymo priežiūra. 

Pastatas ir krantinės turi būti suprojektuoti bei pastatyti iki 2026 metų Kalėdų – iki tol laiko sutarta dėl statybų vykdymo priežiūros.

Uosto direkcija rugpjūčio pradžioje pranešė, jog po daugiau nei mėnesį trukusio darbų viešinimo, viešojo svarstymo ir visų privalomų viešojo pirkimo procedūrų išrinktas laimėtojas – projektas „Kuršių vartai“. Projekto autorius yra UAB „Statybos inžinierių konsultantų biuras“, architektai – Gintaras Čaikauskas, Andrius Keizikas, Arnas Deltuva, Viktoras Čeika, Jokūbas Augutis.

Kruiziniams laivams švartuoti skirtos krantinės ir naujo Uosto direkcijos administracinio pastato architektūros projekto „Kuršių vartai“ rengėjų teigimu, projektas yra galimybė užtikrinti integralų, daugialypį, polifunkcį traukos centrą, gyvybingą kiaurą parą bei ištisus metus. Įgyvendinus šį projektą, miesto siluetas esą pasipildytų naujais, darniais spaudais.

Uosto direkcijai patikėjimo teise priklausančiame sklype šalia Žiemos uosto krantinių planuojamas naujasis Uosto direkcijos administracinis pastatas būtų statomas ant naujai suformuotos krantinės kruiziniams laivams švartuoti. Būtent dėl šios priežasties buvo nuspręsta šiuos projektus sujungti ir įgyvendinti kartu, taip sukuriant naujas viešąsias erdves.

Dabartinis pastatas, kuriame įsikūrusi Uosto direkcijos administracija, pastatytas 1980 m. Atlikus analizę buvo nustatyta, kad jam reikalingas kapitalinis remontas, pareikalausiantis nemažų išlaidų. Tad buvo priimtas sprendimas statyti naują pastatą, kuriam keliami aukštos architektūrinės ir inžinerinės kokybės, inovatyvumo reikalavimai. Jame taip pat dirbtų ir Laivų eismo tarnyba.

6 Comments

  1. Anonimas

    Aš pritariu

    Reply
  2. plius minus

    …………..džiaukitės niurzgliai, kad dar kažkas Klaipėdoje vyksta ir Latakas ne pats pastatą kabinete ant braižymo lentos paišo . Netrukdykite jam daryti gerą darbą. O kokią architektūrą Lietuvos arch. grandai , buvę vertinimo komisijoje išsirinko, tokią jau teks KVJŪD įgyvendinti .

    Reply
  3. plius minus

    O aš manau kad šis KVJŲD direktoriaus Latako darbas, kuriuo jis tikrai galės pasigirti …Turi bachuras kiaušinėlius šitoje vietoje. Giriu ir gerbiu už ryžtą.
    Nes kur dar Uosto Kapitonas ir Uosto direktorius su komanda turi sėdėti, jei ne prie vandens. Juk ne sau asmeninį namą renčia.
    Galiu priminti istoriją , kai Miestas rinko vietą muzikiniam teatrui, tai šita vieta architektų visuomenės buvo adaptuota kaip Nr. 1. Bet toks sprendimas tuometiniam KVJUD direktoriui E.Gentvilui paleido vidurius ir teko Kultūros ministerijai muzikinį statyti esamoje vietoje…
    Tai va , Latakas ne taip, kaip paminėtas buvęs direktorius raganų negaudo .

    Reply
    • Anonimas

      ne visai šita vieta buvo siūloma naujam muzikiniam. 2011 siūlymai buvo 7 ir šiai vietai laimėtojo siūlymas užėmė pirmą vietą, bet esminė pastaba tam darbui buvo -užpilamas vandens „kaušas” ir tuo mažinamas krantų perimetras. Tuometiniai Memelio statytojai nuogastavo ir dėl skleidžiamos uostininkų opinijos. Konkurso tikslas buvo padėti miestui apsispręsti dėl principinės naujo prestižinio objekto lokacijos mieste, jo principinės vietos ir tik vėliau, jau kitu konkursu, imtis paties sklypo ir pastato. O dėl E. Gentvilo…, ką tik buvusiu miesto meru, tai tiesa -„…iš karto po konkurso griežtu raštu torpedavo laisvamanių aljansą – pradedant Klaipėdos architektų organizacija, savivaldybe ir baigiant Klaipėdos muzikiniu teatru bei Kultūros ministerija…”

  4. Anonimas

    Svetimkūnis pastatas miestui?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Baigta Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcija

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai. Šiuo metu rengiama techninė ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Pradėta Uosto direkcijos laivyno bazės statyba

Pietinėje Klaipėdos uosto dalyje, Marių gatvėje, prasidėjo Uosto direkcijos laivyno bazės statyba. Darbų pradžia paženklinta kapsulės su laišku ateities kartoms ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Planuojami ir mobilieji vandenilio pilstymo punktai

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija paskelbė konkursą dėl viešųjų vandenilio pildymo punktų įrengimo Klaipėdos mieste. Sunkiasvoriam ir lengvajam transportui skirti ...
2024-03-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This