Klaipėdos liberalų akiratyje – ir patyrę „paklydėliai”

Politika, Svarbu

Per praėjusius savivaldos rinkimus išsidraskę ir opozicijoje likę Klaipėdos liberalai šiems rinkimams savo kandidatų sąrašą gali pasipildyti po jų vėliava sugrįžtančiais politikos veteranais.

Algirdas Grublys ir Judita Simonavičiūtė patvirtino, kad tikrai yra pasiruošę vėl nešti Liberalų sąjūdžio vėliavą, o Vytautas Čepas, komentuodamas tokias „Atvirą Klaipėdą” pasiekusias kalbas, kaip visada nestokojo humoro, kuris kol kas aiškiai neleidžia suprasti apie būsimą jo pasirinkimą.

Algirdas Grublys, Judita Simonavičiūtė, Vytautas Čepas. Martyno Vainoriaus ir Algirdo Kubaičio nuotr.

A. Grublys kilus vadinamajam „MG Baltic“, Liberalų sąjūdžio ir Eligijaus Masiulio skandalui, virtusiam baudžiamąja byla, buvo sustabdęs narystę šioje partijoje.

„Tai padariau kai tik partijai buvo pareikšti įtarimai. Tokia padėtis nesuderinama su mano, kaip buvusio saugumo karininko garbe”, – apie savo sprendimo motyvus „Atvirai Klaipėdai” 2017-ųjų rudenį buvo sakęs A. Grublys, Atgimimo metais buvęs aktyvus Sąjūdžio narys, vėliau vadovavęs Saugumo departamento Klaipėdos skyriui.

Praėjusiuose rinkimuose į Klaipėdos miesto tarybą jis dalyvavo su visuomeniniu rinkimų komitetu „Už pokyčius Klaipėdoje“, kurio kandidatas į merus buvo Artūras Žalys. Tačiau šis komitetas gavo tik 1035 balsus (2,04 proc. nuo dalyvavusių rinkėjų) ir iš 14-os kitų varžovų sugebėjo aplenkti tik Lietuvos socialdemokratų darbo partiją, partiją „Tvarka ir teisingumas” bei Lietuvos žaliųjų partiją. Į miesto Tarybą nepateko nė vienas šio komiteto atstovas. Pats A. Grublys buvo sulaukęs 254 pirmumo balsų ir sąraše liko trečioje vietoje, kaip ir buvo.

Dabar A. Grublys paaiškino, kad narystę partijoje atstatė po to, kai pirmos instancijos teismas išteisino ir partiją, ir buvusį jos pirmininką.

„Liberalai turės daug jaunų žmonių, o mano patirtis, manau, kad tikrai galėtų būti naudinga”, – sakė A. Grublys, esantis visuomeniniu Klaipėdos miesto tarybos nario ir kandidato į merus Sauliaus Budino padėjėju.

Su tuo pačiu komitetu praėjusiuose savivaldos rinkimuose dalyvavo ir V. Čepas. Jis, gavęs 265 pirmumo balsus, sąraše rinkėjų buvo pakeltas iš 6 į 2 vietą.

„Dar neapsisprendžiau, siūlo ir kiti. Laiko dar yra. Žiūriu, kas daugiau pasiūlys”, – kaip ir dažniausiai, šypsodamasis kalbėjo V. Čepas, paklaustas, kiek yra tiesios kalbose, jog po ilgos pertraukos grįžta pas liberalus.

Vėliau jis patikslino, kad tie „kiti” esą yra socialdemokratai. Beje, tiek ir jie, tiek ir liberalai savo laiku buvo pašalinę V. Čepą ir savo partijų.

„Ir iš Sąjūdžio buvau išmestas”, – juokdamasis sakė V. Čepas.

Kad sulaukė S. Budino kvietimo patvirtino ir miesto Tarybos narė Judita Simonavičiūtė. Ji kartu su dalimi kolegų prieš praėjusius rinkimus pasitraukė iš šios partijos po to, kai Klaipėdos skyrius savo kandidatu buvo pasirinkęs Simoną Gentvilą, o ne Vytautą Grubliauską. J. Simonavičiūtė rinkimuose dalyvavo su pastarojo suburtu rinkimų komitetu ir rinkėjų iš 8 vietos buvo pakelta į 4-ąją bei pateko į miesto Tarybą.

„Tada buvo tiesiog taktinis žingsnis, reakcija į tai, kad jaunimas nusprendė, jog reikia visus senius patraukti ir jie gali geriau. Tačiau visada buvau ir esu liberalių pažiūrų politikė, ir šios kadencijos metu dažnai dirbau kartu su liberalais. O ir Vytauto Grubliausko komiteto daugumą sudarė tokių pažiūrų žmonės. Nesu nupušusi, juk jau kalbama, kad reikės dirbti iki 72 metų, todėl manau, kad galėčiau dar dalyvauti ir šiuose rinkimuose. Bet viską nulems skyriaus susirinkimas, o nuomonių kaip ir visose partijose, visada yra visokių”, – sakė politikė, kuri visgi į šią partiją nesugrįžo.

S. Budinas „Atvirai Klaipėdai” patvirtino apie planus į rinkimus įtraukti ir A. Grublį, ir J. Simonavičiūtę. Anot jo, liberalų sąrašas „bus didelis”. Jį ketinama pasitvirtinti maždaug po savaitės.

„Tikimės suvienyti visus liberalus”, – sakė pašnekovas, kartu patikinęs, kad iš buvusio liberalo, mero V. Grubliausko noro sugrįžti po šia vėliava iki šiol nėra girdėjęs.

28 Comments

  1. Simas

    o čia rimtai pas liberalus visiškai nieko nebėra, kad net tokios pavardės kviečiamos??

    Reply
  2. Pažiuresim

    Jei vėl laimės liberalai ar konservai čia nebėra ką veikti tikiu kad kol laipediečiai nebalsuos prieš blogi

    Reply
  3. Nezabitauskas

    Bijau, kad sugadinsiu čia susirinkusių liberalų šventinę nuotaiką, tačiau turiu pasakyti, kad liberalizmas daug kam nepriimtinas. Kodėl? Todėl, kad liberalizmo esmė yra pinigai ir laisvė tuos pinigus daryti. Tą turėdamas galvoje, klausiu – kas galėtų balsuoti už liberalus? Anksčiau, ypač po jų lyderio Masiulio demaskavimo, atsakydavau taip – už liberalus gali balsuoti tik vagys ir idiotai. Ar pasikeitė mano nuomonė dėl to, kad Masiulio taip ir nepasodino? Ne, nuomonė nepasikeitė.

    Reply
  4. bene vieninteliai

    kurie turi komandą, nes konservatoriai pasirodo tik kokius karjeristus ar šiaip perėjūnus beturi, kiti dar kokį komitetą gali surinkti, dar kiti apskriti populistai. Po Masiulio skandalo stebėjau ir pamačiau, kad neišsilakstė, atsinaujino, o tai, kad grįžta kai kurie išėję tik parodo, kad suklydo ir laimės nerado. UŽ LIBERALUS!

    Reply
  5. Čerlis

    Sory,dirbs žmonėms žmonės žmonėms???

    Reply
    • Klaipėdietis

      Daug metų miestas merdėjo ir nebuvo svarbių pokyčių. Per paskutinius ketverius metus matyti, kad miestas atgimsta , bet tai ne liberlų nuopelnas. Sėkmės konservatoriams artėjančiuose rinkimuose!

  6. Sara

    Ka tas antikvariatas beveiks

    Reply
  7. Už Atlantą

    Liberalai pamenu visus išdūrė dėl „Atlanto”, tiek Gentviliuks tiek Žvingilas ar kaip jis ten. Tad ant jų kryžius sklypas dedamas

    Reply
    • Už Atlantą

      Skypas

    • o kas tas Atlantas?

      ar ten ta grupė kur kažkoks rusas reikalus tavrkė, dar kartais kažkoks buvęs teistas pareigūnas? tai smagu, kad tokie nepalaiko.

  8. Be S. Budino

    Klaipėda be S. Budino – tai Klaipėda be ateities? Ar tikrai?

    Reply
  9. Konjako dežutė

    Sveikinu jaunatviška liberalų komandą!

    Reply
  10. Sigitas

    Ne manau kad dabar vienaip ar kitaip tie gerieji papuldami į klonuotuju liberalu partijos politines “pinkles” (gretas) ir po rinkimų būtu teigiamu postūmiu-veiksmu eigai kaip Klaipėdos miestui, taip ir jo gyventojams. Ne paslaptis kad tas liberalizmas dabar darosi tiesiog kaip ne racionalus politinis darinys. Ju lozungai na niekaip nesutampa su realija.

    Reply
  11. Kodėl aš niekada nebalsuosiu už liberalus , nes

    abejoju jų politiniu padorumu . Man ši partija tapo ” sutartine ” po 2020 m rinkimų į seimą , kada partijos sąraše Nr3 atsidūrė buvęs ” valstietis ” , buvęs seimo pirmininkas V.Pranckietis. Pasibjaurėjau . Ne , ne , ne . Dabar dar ir kitų ” paklydėlių ” laukia ?

    Reply
  12. Klaipedietis

    Ar už tuo vos krutančius liberalus ,jiems reikia ruožtis poilsiui.Teko susidurt gyvenime ,nebalsuočiau už juos niekada, Budinas padarytų didžiule klaida jeigu juos priimtų pas save.

    Reply
  13. Anonimas

    puikiai! bus už ką balsuot!!

    Reply
  14. palaikysiu rinkimuose

    Klaipėdos Liberalus!

    Reply
  15. Simas

    Būna gyvenime, kai nupušęs žmogus nebesuvokia kad yra nupušęs

    Reply
    • Simui

      na neee..Jeigu žmogus šviesus ir padorus, jis kaip tik su metais prisirenka gero patyrimo, patampa ,,muštu vilku”, kurio su eilinėm, šiuo atveju politinėm, apgavystėm neapmausi. Va jaunuolius tai paima už nosių ir nusiveda kaip teliukus kur kam reikia:D) Todėl liberalai ir sako kad pas juos daug jaunimo, bet ar ilgai jie ten išbūna?:D) Nemanau. Būtų labai gerai jeigu tokie kaip šie trys ,,stovėtų” mūsų, eilinių Lietuvos piliečių pusėje. Proto kramėse jiems užtenka. Deja, deja..Aš irgi turiu patyrimo, puikiai atsimenu per dešimtis metų ką šie ponai veikė, kaip dirbo Taryboje, ar jiems paskirtuose miesto savivaldybės postuose, net kada ką sakė, todėl galiu pranešt visiems, kad nieko gero kai tokie seni katinai gryžta į sandėlį pilną maisto…

  16. na

    lyg ir normalesnė partija visų kitų taip vadinamųjų partijų kontekste. Tėvynės sąjunga- pora perbėgėlių, Skvernelio partija ar Valstiečiai neturi ideologijos, socdemai Klaipėdoje silpni, laisvės partija- na ką aš žinau.. Kalbama kad juos Kongas ves… Girskienė- isteriška veikėja, be jokios nuomonės kaip reikia kalbėti apie valstiečiams palankius verslininkus

    Reply
  17. S.Budinas

    pasirodo nėra toks durnas kaip iš veido atrodo. Suka uodegą kaip patikimais veidais sustiprinti iki ausų prisidergusi savo įvaizdį. Kol Budinas bus liberaluose tol niekada už tos partijos jokius kandidatus nebalsuosiu ir visiems patarsiu taip daryti. Budinas Klaipėdai- Persona non grata!

    Reply
    • Anonimas

      na ir ką čia pagąsdinai savo „nebalsavimu“? Klounas.

  18. Aurius

    Skyriaus pirmininkas Edmundas Kvederis. Kaip suprantu jo pozicijos nėra?

    Reply
    • Martynas Vainorius

      Atsiprašau, mano klaida, nes galvojau, kad skyriui vis dar vadovauja Saulius Budinas, o ir Judita Simonavičiūtė kalbėdama būtent jį paminėjo.

    • Anonimas

      gera partija ir skyrius su visu pirminyku. Net nariai nebežino kas anas. Ką jau čia vargšas žurnalistas.

  19. plius minus

    Patirtis tikrai gerai ir manau liberalams parvers. Judita protinga ir patyrusi, tik kad tie šelmiai berniukai jos nesuvedžiotų.
    O dėk saugumo ir kitų karinių ar saugumo struktūrų pareigūnų dalyvavimo politikoje esu įsitikinęs, kad jie turi būti APOLITIŠKI ir TARNAUTI išskirtinai Lietuvos Valstybei , o ne pasirinktoms partijoms. Kaip jūs manote ?

    Reply
    • Bet

      Tai juk Grublys jau seniai pensijoje ir gali laisvai dalyvauti rinkimuose, visuomeninėje veikloje, versle.

    • Algirdas Grublys

      Atlikus privalomą tarnybą ,tolesnis buvimas savivaldoje ar kitose visuomenės struktūrose ir yra tarnavimas Valstybei kiek leidžia sukaupta patirtis ir energija.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Sveikata

Saulius Budinas - KUL vadovybės komandoje

Pasitvirtino „Atviros Klaipėdos” jau skelbta informacija, jog konkursą užimti Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) generalinio direktoriaus pavaduotojo infrastruktūrai ir plėtrai pareigas ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

ELTA

Eligijus Masiulis: „Teisėjai galėjo būti šališki"

Vadinamojoje „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje nuteisti buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis ir parlamentaras Vytautas Gapšys mano, kad buvo ...
2024-04-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This