Klaipėdos senamiestis skęsta tamsoje dėl rekonstrukcijų (4)

Miestas, Svarbu
Avatar photoArtūras Šulcas
2022-11-17

Tamsiu paros metus vaikščioti po senamiestį darosi nemalonu ir nesaugu. Ne tik todėl, kad kapitališkai tvarkomos penkios jo gatvelės, be ir dėl to, kad dingo dalis apšvietimo.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Net prie Dramos teatro liko neapšviesta dalis šalia esančios Žvejų ir Teatro gatvių. Neapšviesta ir Sukilėlių gatvė. Tamsu didelėse Daržų bei Aukštosios gatvių atkarpose, Turgaus aikštės prieigose.

Senamiesčio verslininkai, ypač kavinių, restoranų savininkai, patiriantys nuostolių dėl išaugusių energijos ir kitų kaštų, laikinai ar visam laikui uždaro šių įstaigų duris. Tęsiantieji veiklą skundžiasi tamsa: klientai nenori vaikščioti senamiestyje apgraibomis.

„Nuo Turgaus gatvės į pietus, link Senojo turgaus senamiestis skendi tamsoje. Net Dienovidžio aikštėje tamsu”, – „Atvirai Klaipėdai” sakė Fridricho pasaže dirbantys verslininkai.

Pasak jų, negana to, kad privažiuoti prie senamiesčio kavinių yra beveik neįmanoma, tai dabar ir pėsčiomis ateiti sunku.

Vaidas Ramanauskas, UAB Klaipėdos autobusų parkas, atsakingos už miesto gatvių apšvietimo ūkį, generalinis direktorius sakė, jog nežino, ar tai yra padaryta dėl taupymo, ar dėl kokių nors kitų priežasčių. Ir pažadėjo, išsiaiškinęs senamiesčio užtemimo priežastis, pranešti.

Vėliau jis pranešė, kad senamiestis užtemo ne dėl įjungto taupymo režimo. Pasak V. Ramanausko, dvi gatvės praktiškai yra suremontuotos, bet formaliai jų apšvietimo tinklai dar neperduoti eksploatuoti. Remontuojamose gatvėse besidarbuojančios įmonės laikinai atjungia apšvietimą tam tikruose ruožuose.

Tomo gatvėje apšvietimas buvo nutrūkęs dėl gedimo. Šiuo metu gatvė vėl apšviesta.

Dėl taupymo artimiausiu metu apšvietimas gali būti išjungtas kai kuriuose parkuose, pėsčiųjų takuose. Šiuo metu savivaldybėje aptariami tokie planai.

Žymos: | | |

Komentarai (4):

Atsakymai į “Klaipėdos senamiestis skęsta tamsoje dėl rekonstrukcijų”: 4

  1. Silkė parašė:

    Klaipėdos senamiestis kaip ir visas miestas skęsta šiknoje ne dėl rekonstrukcijų o dėl ilgamečio jos “vadovo”……….

  2. Nojus parašė:

    O kada matėte Senamiesty žmones vaikštinėjančius, ir dar tamsiu paros metu? Nebent Jūros šventės metu. Nieko tokio, nepasiusim, kad tik pokyčiai čia vyktų, kad gal galų gale čia tikrai žmonės grįš. O kad Neptūną remia, sveikiname, mūsų vizitinė kortelė, kuria privalome rūpintis.

    • Tik klausimas parašė:

      Yra žmonių senamiestyje, gal jūsų ten nėra? Kas nusprendė, kad vizitinė kortelė- būtent krepšinis su perkamais alia profesionalais iš vergų turgaus? Kodėl nerėmė “Žuvėdros”, kodėl numarino “Atlantą”? “Granitas” ir rankinis- ne vizitinė kortelė?

  3. Žinoma! parašė:

    Žinoma, mūsų sveikatos sąskaita reikia sutaupyti krepšinio profesionalams, kitiems dosniai išmėtytus pinigus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Senamiestyje atstatys nedidelį gyvenamąjį namą

Senamiestyje, sklype Daržų g. 5, rengiamasi atstatyti vieno buto gyvenamąjį namą, kuris buvo nugriautas praėjusio amžiaus septintajame dešimtmetyje. Projektuotojų vizualizacija ...
2024-07-02
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Žinomų vardų byloje – ir sąskaitos savivaldybės įmonei 

Klaipėdos apygardos teismas trečiadienį atvėrė baudžiamąją bylą, kurioje pareikšti kaltinimai dėl bandymo apgaule įgyti 200 tūkst. eurų Europos Sąjungos (ES) ...
2024-06-20
Skaityti daugiau

Miestas

Dėl statybų senamiestyje koreguos gatvės remonto planus

Uostamiesčio savivaldybė skelbia, kad sklypuose šalia Klaipėdos parodų rūmų, Tomo g. 2A, 2B, 6, iškart po vasaros sezono numatoma pradėti ...
2024-06-12
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This