Antrasis Slengių „Lidl” pristatymas gyventojų dėmesio nebesulaukė

Regionas, Svarbu

Nors neaišku, kada prasidės jau senokai žadamo „Lidl” prekybos centro statybos Slengiuose, patys statybų darbai užtrukti neturėtų, įsitikinęs projektuotojų atstovas.

Bene didžiausioje uostamiesčio priemiestinėje gyvenvietėje planuojamo statyti „Lidl” projektuotojai, kitaip nei per pirmąjį viešą pristatymą visuomenei, pirmadienį nesulaukė gyventojų dėmesio, tik gavo kelis techninio pobūdžio paklausimus raštu. Pats pristatymas užtruko kiek daugiau nei 10 min.

Projektuotojų vizualizacija

Tuo metu į „Atviros Klaipėdos” klausimą, kada galima tikėtis parduotuvės atidarymo, projektinius pasiūlymus parengęs ir juos pristatęs Panevėžio statybos tresto atstovas Vytenis Zokaitis sakė, jog „kol kas neaišku, kada bus galima pradėti statybas”.

„Manau, kad statybos ilgai netrukus. Užsakovas moka savo pinigus ir, jei pradeda statybas, netempia ilgai”, – sakė jis.

Prieš pusantrų metų vykusiame pristatyme gausiai dalyvavusiems gyventojams labiausiai rūpėjo transportui skirtos infrastruktūros pokyčiai bei esą komplikuotas būsimas privažiavimas prie naujojo prekybos centro.

Tarsi atsakydamas į būsimus panašius klausimus, V. Zokaitis dar kartą pakartojo, jog šis projektas neapima šalia esančių gatvių. Suplanuotos jungiamosios 6 metrų pločio gatvės esą yra projektuojamos atskirais sprendiniais.

„Šiame projekte sprendžiamas tik prekybos paskirties pastatas ir jo priklausiniai”, – akcentavo V. Zokaitis, pridūręs, jog vienus privažiavimo kelius ir gatves projektuoja Klaipėdos rajonas, kitus – Kelių direkcija.

Taip pat pranešta, jog šalia prekybos centro projektuojamos 134 vietos automobiliams ir 10 – dviračiams.

Kartu informuota, jog sklypas, kuriame vyks statybos, anksčiau pateko ir Slengių kapinyno apsaugos zoną, tačiau šiuo metu ši zona jau yra panaikinta.

INFORMACIJA

Lidl” pastatas projektuojamas sklype Piligrimų g. 2, Slengiuose. Sklypo plotas – 8762 kv. m., sklypas nėra užstatytas, numatytas užstatymo tankis – 26,5 proc., apželdinimas – apie 10 proc. Rytinėje pusėje sklypas ribojasi su bažnyčia. Pastatas projektuojamas vakarinėje sklypo dalyje, jis bus vieno aukšto su antresole, pritaikytas žmonėms su negalia.

Statybų užsakovas – „Lidl Lietuva”, projektuotojas – Panevėžio statybos trestas.

19 Comments

  1. Anonimas

    Morkai smegenys kaip pas vištos glvok ką pezi. Jei visi taip galvos, kur nueisim..

    Reply
  2. Kasas

    Liuks laukiam kuo greiciau.

    Reply
    • Rita

      Tikrai laukiam PC, be kuriuo nelabai ir išgyventume. Pardavėjų kultūra kitokia Lidl-o vadovybė, net jei į FB prašai- iš kart sureaguoja, skiringai nei maksima ar iki..

    • Anonimas

      gyvenimo kokybe.. prekybcentris prie namu.. lidl klientu aptarnavimo kokybe krito nebera tokia kokia buvo atidariuas parduotuves..

  3. bronius

    Galėtu medelių ar pušelių kokių apsodinti, vis jaukiau būtu.

    Reply
    • O

      Galėtų savo kiemus medeliais ten, užmiestyje, apsisodinti.

  4. Geda valdźios transportininkams.

    Tragedija ten su transportu,Klaipeda su Klaipėdos rajonu jungia viena eismo juosta ..!!!!

    Reply
    • Morka

      O kas jus sieja su Klaipėda? Mokesčius mokat Gargždams tai gal ten važiuokite? Ten kamščių nėra ir Klaipėdoje bus laisviau…. Ir visi bus patenkinti…..

    • Morkai

      Kvailas mastymas kur kam važiuoti,mus sieja Klaipedoje likes nekilnojamas turtas,artimieji ir visa kita.Ar jau gal ir jura tik tau priklauso?

    • Morka

      Jūra dabar priklauso Melragiškiams , jie sprendžia,-kaip ir kada gali privažiuoti prie jūros ir ką ten gali veikti….

    • Morkai

      Persišvieskit galva.

  5. Mėta

    Visi prekybos centrai vienoje vietoje. Juokinga! Ten ir taip vieni transporto kamščiai. Tai, kas dėsis, kai tų prekybcentrių dar pristatys? O toliau gyvenantys- Trušeliuose, Baukštininkuose, tuose pačiuose Slengiuose- vistiek turės važiuoti apsipirkti su mašina. Tai koks skirtumas nuo apsipirkimo mieste? Juk vistiek į darbus važiuoja, vaikus į mokyklas veža… Tuo pačiu ir apsiperka. Nematau jokio palengvinimo vietiniams…

    Reply
    • Naminukas

      Aš prisidedu prie Jūsų pasisakymo. Gryna tiesa,ir aš vyrui sakau,o kur Truseliuose kokia parduotuvė ? Norėtųsi ir mums su šlepetėmis nueiti duonelės:)

  6. Anonimas

    Ir vėėl tai namas tai parduotuve- jokios pievelės nesimatys. Visus plotus nori apžergti…

    Reply
    • chi...

      Kokios problemos,nupirkite tuos sklypus,ir darykit pievele,mielai ja pasinaudosim visi.

    • Marius

      Toj pievoj erkių tik prisigaudyt gali, geriau Lidl

  7. Anonimas

    Vien tik parduotuvės statomos.

    Reply
    • Anonimui

      Nusipirk sklypą ir pastatyk žmonėm parką gal kokį….jei turi pinigų atliekamų, o jei ne neknisk proto kam ką statyti….

    • to 78.60.149.79

      Matomai persalote galvą ir protą pametete, kad jusu poreikiams tereikalinga paprastai maito parduotuvė.galimai prie namu nes taip patogu. Matomai nemaote kad naikinama visa i frastrukra mokslas teatras sportas ir medicina.nes juk jums reikia pirkti.. ps. Apie urbanistini planavima nera k su jumis kalneti, nes jums tai mistika.ir neakinkita kas ka turi sakyti,tada. Etks suznoti kur jums galimai eiti

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Didieji prekybos tinklai mažina „Vičiūnų“ gaminių kiekį lentynose

Didieji Lietuvos prekybos tinklai tikina rimtai žvelgiantys į tai, kad dėl galimo sankcijų pažeidimo „Vičiūnų“ grupei priklausanti įmonė atsidūrė teisėsaugos ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

ELTA

Pigo pigiausios prekės

Kovą pigiausių maisto produktų vidutinis krepšelis, palyginti su šių metų vasariu, šalies parduotuvėse pigo 4,52 euro (6,6 proc.) ir buvo 14,65 euro ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Verslas

„Lidl“ išlieka tvariausiu prekės ženklu

„Lidl“ penktus metus iš eilės išlieka tvariausiu prekės ženklu Lietuvoje, rodo „Sustainable Brand Index™️“ – didžiausia nepriklausoma prekių ženklų tvarumo ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This