„Lidl” planuoja įsikurti Slengiuose, gyventojai prašo gerinti infrastruktūrą

Regionas, Svarbu

UAB „Lidl Lietuva” užsakymu Panevėžio statybos trestas parengė projektinius pasiūlymus, pagal kuriuos Slengiuose, sklype, esančiame apie 300 metrų nuo Palangos plento, būtų statoma prekybos tinklo parduotuvė.

Šio Klaipėdos priemiesčio gyventojai teigia geranoriškai žiūrintys į investicijas ar atsirandančius naujus statinius, tačiau pageidauja, kad prekybos centro statytojai pagerintų esamą infrastruktūrą.

Kaip planuoja?

Registrų centro duomenimis, „Lidl Lietuva” beveik 0,6 ha sklypą Dangaus g. 6, iš rytinės pusės besiribojantį su statoma bažnyčia, iš dviejų privačių asmenų įsigijo pernai lapkritį.

Projektiniuose pasiūlymuose numatoma, kad apie 2000 kv. m ploto prekybos centras būtų statomas vakarinėje sklypo dalyje, lygiagrečiai Dangaus gatvei.

Pietinėje ir rytinėje pusėje numatoma pagrindinė automobilių stovėjimo aikštelė, kita dalis parkavimo vietų numatomos gretimame sklype Dangaus g. 8. Konteinerių stoginė irgi projektuojama gretimame sklype, kad nesimatytų nuo gatvės. Įvažiavimo keliai į sklypą numatomi du: iš suplanuotos 6 m pločio D kategorijos gatvės sklypo rytinėje pusėje ir iš Dangaus g. (atskiru projektu, gavus Automobilių kelių direkcijos pritarimą).

Akcentuojama, kad pateiktas eismo organizavimas yra preliminarus. Susisiekimo sprendiniai už sklypo ribų bus detalizuojami atskiru projektu ar projektais, kurie bus rengiami pagal atskirus susitarimus su Kelių direkcija ir Klaipėdos rajono savivaldybe. Teigiama, kad sankryžos projektas bus atskirai audituojamas ir vertinamas eismo saugumo specialistų bei pagal tai koreguojamas.

„Lidl Lietuva” parengė projektinius sprendinius, kaip galėtų būti pertvarkytas eismas šalia esančioje sankryžoje. Tai esą būtų galima padaryti dviem etapais. Pirmo metu įrengiant trijų eismo juostų sankryžą, antro – penkių eismo juostų sankryžą.

Teigiama, kad balandžio pradžioje vykusiame Kelių direkcijos ir Klaipėdos rajono savivaldybės atstovų posėdyje iš direkcijos buvo gautas pritarimas siūlomiems principiniams eismo sprendiniams.

Ko nori žmonės?

Slengiškių „Atvirai Klaipėdai” atsiųstame laiške rašoma, kad jie ir aplinkinių kaimų gyventojai geranoriškai žiūri į investicijas ar atsirandančius naujus statinius, bet nori geranoriško bendradarbiavimo, kuris gali padėti išspręsti esamas infrastruktūros problemas.

„Slengių kaimo gyventojai jau daugiau nei dešimtmetį visais įmanomais būdais kovoja dėl saugios infrastruktūros įgyvendinimo. Po įvykusios tragiškos nelaimės mūsų gyvenvietėje, buvo surengta taiki eisena, siekiant perduoti žinutę Lietuvos automobilių kelių direkcijai, rajono valdžiai ir kitoms atsakingoms institucijoms apie gyvenvietės eismo saugumo problemas. Kol kas girdime tik pažadus, jokių realių veiksmų nėra. Turime pastabų ir klausimų objekto statytojui ir vystytojui, projektuotojams, Klaipėdos rajono savivaldybei bei Lietuvos automobilių kelių direkcijai, nes neramina būsimi dar didesni kamščiai ir ar bus užtikrinta saugi infrastruktūra”, – rašo gyventojai.

Žmonės akcentuoja, kad šioje kelio atkarpoje yra be galo didelės rytinės ir vakarinės spūstys, o transporto srautų matavimai buvo atlikti karantino metu, kada mokslai ir didžioji darbų dalis vyko iš namų, todėl esą nėra visiškai tikslūs ir išsamūs.

„Mus neramina, kad atkarpoje nuo PC „Rimi” žiedo neatsiranda po dvi eismo juostas abiem kryptimis, nes šioje vietoje (žiede) susijungia dvi didelės kelių magistralės, kurios veda iki Klaipėdos miesto Liepų g. Po autostrados viaduku yra po 2 eismo juostas abiem kryptimis. Kodėl negalima jų pratęsti iki PC „Rimi” žiedo? Nematome gatvės apšvietimo sprendinių. Taip pat nematome pėsčiųjų tako prie numatomo PC apšvietimo projekto”, – rašo slengiškiai.

Jie taip pat prašo pagerinti susisiekimą su miestu, įrengiant miesto autobusui galimybę apsisukti ar numatyti galutinę jo stotelės vietą prekybos centro parkavimo aikštelėje bei prekybos centro pašonėje įrengti vaikų žaidimo aikštelę, nes tokių čia nėra.

Dar deramasi

Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Artūras Bogdanovas „Atvirai Klaipėdai” sakė, kad jau buvo ne vienas bendras posėdis su Automobilių kelių direkcija ir sutariama, jog šioje vietoje turi būti didinamas tiek saugumas, tiek transporto pralaidumas.

„Manoma, kad geriausias sprendimas būtų šviesoforinė sankryža su daugiau eismo juostų. Kas ir kiek prisidės prie tokių darbų, dar yra derybų klausimas, „Lidl” tikrai supranta, kad ir jie tai turės daryti bei to nesikrato”, – sakė A. Bogdanovas.

„Vykdydami plėtrą šalyje, visada stengiamės atsižvelgti ir prisidėti prie infrastruktūros gerinimo ir atnaujinimo. Šiuo metu yra viešinami tik minimo prekybos paskirties pastato projektiniai pasiūlymai, kuriuose pagal Klaipėdos rajono savivaldybės pastabas projektinių pasiūlymų rengimo užduočiai, atsispindi ir preliminarūs infrastruktūros gerinimo bei susisiekimo sprendiniai. Reiktų pažymėti, kad susisiekimo bei kiti, infrastruktūros gerinimo sprendiniai yra rengiami atskiru projektu. Pagal išduotas prisijungimo sąlygas Lietuvos automobilių kelių direkcijai ir savivaldybei pristatėme kelis eismo organizavimo variantus, tarp kurių buvo ir žiedinė sankryža, bet buvo pritarta šviesoforais reguliuojamai sankryžai. Šiuo metu, atsižvelgiant į didėjančius eismo srautus Slengių kaime, su savivaldybe ir Lietuvos automobilių kelių direkcija yra derinami eismo sprendiniai, kurie numato sankryžos įrengimą dviem etapais. Susisiekimo sprendiniai, pagal atitinkamus reikalavimus bus atskirai audituojami, vertinami bei viešinami. Galime patvirtinti, kad prioritetas prisidedant prie infrastruktūros atnaujinimo yra užtikrinti pėsčiųjų ir vairuotojų eismo saugumą Liepų-Dangaus gatvių sankryžoje“, – atsakydama į „Atviros Klaipėdos” klausimus apie slengiškų pageidavimus rašo „Lidl Lietuva“ atstovė ryšiams su visuomene Lina Skersytė.

Kada šis projektas gali būti įgyvendintas bei kiek į jį numatoma investuoti, bendrovė tradiciškai nekomentuoja.

INFORMACIJA

Susipažinti su projektiniais sprendiniais galima www.klaipedos-r.lt arba Panevėžio statybos tresto Projektavimo skyriuje Ukmergės g. 219 Vilnius iki balandžio 29-osios, darbo dienomis iš anksto suderinus laiką (tarp 8 ir 16 val.). Informacija darbo dienomis darbo valandomis projekto vadovo asistento teikiama telefonu +370 614 97565 ir el. paštu vzokaitis@pst.lt.

Pasiūlymai priimami elektroniniu paštu vzokaitis@pst.lt arba raštu, adresu: AB „Panevėžio statybos trestas“, Ukmergės g. 219, 07152 Vilnius iki  balandžio 29 dienos. Teikiant pasiūlymus projektuotojui turi būti nurodyta: vardas, pavardė (organizacijos pavadinimas), adresas, kiti ryšio duomenys, pasiūlymo teikimo data, informacija ir aplinkybės, kuo grindžiamas pasiūlymas.

Viešas susirinkimas vyks balandžio 29 d., 15 val., nuotoliniu būdu

11 Comments

  1. slengių patriotas

    neužtenka tik parduotuvę pastatyti reikia ir infrastruktūrą sutvarkyti ir kelius ir šviesoforą, ir t.t. o ne taip kaip Rimi pastatyta ant kryžkelės kodėl niekam neidomu ,kad trukdo žmonių saugumui ,nepatogu vairuotojams, neišspresta daug klausimų.Kodėl valdininkai taip neatsakingai žiūri į savo darbą , juk ne lidlo savininkai čia gyvens ,o mes Klaipėdos rajono žmonės , tai būkit malonūs Klaipėdos raj. valdininkai garbingai ir atsakingai dirbkit.

    Reply
  2. Kli kli

    Labai laukiam LIDL.Jei slengiu gyventojams kazkas netinka tai tada tegul stato prie klipsciu rimi 😀 arciau bus

    Reply
    • Laukiu

      Ne ne tegul prie bažnyčios stato pats tas

  3. Donatas

    jau planuoja statyti Slengiuose, o prisižadeję statyti Statybininkų pr. tylu-ramu.

    Reply
  4. Olga

    Nieko gero nematau Lidle. Šviežios mėsos nera. O RIMI visados šviežią skerdiena. Ir Lietuviškos prekės. O Lidle lenkijos chemijos nuo kūrėjos išberia visa kūną.

    Reply
  5. Violetav

    Kada prasidės ,,Lidl” ir Norfos”statybos Statybininkų pr?,tiek žadėta,tiek pasakota?

    Reply
    • Ha

      Kam ten reik

    • f

      O kam? Žardėje ir Simonkėje šalia IKI, Rimi. Vingio g. yra didelė Norfa ir gal 500m nuo Statybininkų g. yra Lidlas. Ko jums dar reikia? Slengiuose – dvi Rimi, o pasirinkimo mažai.

  6. Vitalija

    Tiesiog svajojau kad salia butu Lidlas, bet gatviu infrastruktura butina

    Reply
  7. Gyventojas

    Labai laukiu lidl, kodėl reikia RIMI už viską permoketi?

    Reply
  8. Valio

    Kaip gerai kad Lidl atsiras .kuo greičiau tuo geriau.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Didieji prekybos tinklai mažina „Vičiūnų“ gaminių kiekį lentynose

Didieji Lietuvos prekybos tinklai tikina rimtai žvelgiantys į tai, kad dėl galimo sankcijų pažeidimo „Vičiūnų“ grupei priklausanti įmonė atsidūrė teisėsaugos ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

ELTA

Pigo pigiausios prekės

Kovą pigiausių maisto produktų vidutinis krepšelis, palyginti su šių metų vasariu, šalies parduotuvėse pigo 4,52 euro (6,6 proc.) ir buvo 14,65 euro ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Transportas

Nutrauktas geriausių kelių į uostą paieškos konkursas

Dar pernai spalį pradėtos viešojo pirkimo procedūros dėl galimų į pietus nuo Dangės upės esančios ir būsimos uosto teritorijos susisiekimo ...
2024-03-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This