Bibliotekoje – medūzos ir kaleidoskopai

Kultūra

Lapkričio 28 d., pirmadienį, Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešojoje bibliotekoje svečiuosis menininkas Žilvinas Stankevičius, kuris pristatys pramoninio dizaino parodą „Medūzos ir kaleidoskopai“.   

Šio dizainerio darbai sujungia kelis elementus: gamtą, tvarumą bei tradicinį lietuvišką paveldą. Kūrybiniame procese siekta kuo labiau sumažinti energijos sąnaudas, racionaliai naudoti turimas medžiagas. Medis yra pagrindinė kūrybinė medžiaga, ji surenkama iš stalių dirbtuvių atliekų ir prikeliama unikaliam dizainui. 

Ž. Stankevičius remia ir žinomo Europos konkurso „Būkime sąmoningesni“ kampaniją, dalyvauja dizaino parodose Lietuvoje ir užsienyje, jis yra ir 2012 m. įsteigto nacionalinio Lietuvos dizaino konkurso „GERAS DIZAINAS“ prizo – ąžuolinio rutulio, įteikiamo geriausiems Lietuvos dizaineriams bei gamintojams, autorius.

Taip pat 2006 m. dizaino konkurse „Neformate“, renkant labiausiai lietuvišką sėdimą baldą, Ž. Stankevičiaus sukurta kėdė „July“ pelnė II vietą. Kėdė buvo pagaminta iš medinių langų ir baldų gamybos atliekų, panaudojant kokybiškos spygliuočių medienos smulkias atraižas, kurios suklijuojamos specialaus preso pagalba ir apdirbamos šlifavimo juosta. 

Skelbiama, jog menininkas nevengia ir eksperimentų, jis „Paperscope“ idėjos autorius, jau sukūręs ne vieną kaleidoskopą. Jis sako, jog idėja šį žaislą paversti atvirlaiškiu gimė iš vaikystės spėlionių, kaipgi veikia magiškas prietaisas.

Tai iš lengvai perdirbamų medžiagų sukurtas žaislas, kurį galima panaudoti daugybę kartų. Kaleidoskopas gali veikti kaip žinutę nešantis prietaisas arba kaip žaislas, taikomas neformaliame ugdyme.

Vienas iš kaleidoskopų bus demonstruojamas ir pristatomas bibliotekoje eksponuojamoje parodoje. Taip pat šiai parodai specialiai sukurti keturi šviestuvai „MEDOOSA“. 

INFORMACIJA

Ievos Simonaitytės biblioteka, įgyvendindama projektą „Atsakingos šventės. Kalėdų eglučių kiemelis“, kviečia susitikti su tvarius kūrinius kuriančiais menininkais ir didžiąsias žiemos šventes pasitikti kitaip.

Parodos „Medūzos ir kaleidoskopai“ atidarymas vyks lapkričio 28 d., pirmadienį, 17 val., Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos I aukšto ekspozicijų erdvėje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Kviečia Nacionalinė bibliotekų savaitė

Balandžio 23–29 dienomis Lietuvos bibliotekininkų draugija tradiciškai organizuoja Nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę. Tai – svarbiausia metų savaitė visoms šalies bibliotekoms, ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Kultūra

Pirmoji moksleivės fotografijų paroda

Kovo 27 d., trečiadienį, 17.30 val., Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos Nišinėje galerijoje atidaroma Angelos Danielos Skaizgirytės paroda „Laiškas ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Veidai

Atlikėjui iš Aukštaitijos Klaipėdos kraštas dvelkia romantika

Pernai gimusi idėja ir svajonė šiemet bardui Kazimierui Jakučiui virs realybe: penktasis „sūnus“ – įmonė „Lonas“ – atlikėjo tėviškėje pasodins ...
2024-03-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This