Sulaukęs akcininko pasiūlymo pasitraukė „Neringos vandens” vadovas

Regionas, Svarbu

Neringos savivaldybės valdomos bendrovės „Neringos vanduo” vadovas Dangeras Aleksandrovas lapkričio 10-ąją buvo atleistas iš užimamų pareigų, rodo Registrų centro duomenys.

Neringos savivaldybės atstovė spaudai Sandra Vaišvilaitė „Atvirai Klaipėdai” paaiškino, kad darbo sutartis su D. Aleksandrovu, šį rugpjūtį Kretingoje susituokusiu darbo metu, buvo nutraukta pagal Darbo kodekso 54 straipsnį – šalių susitarimu.

Dangeras Aleksandrovas. Martyno Vainoriaus nuotr.

Minėtasis Darbo kodekso straipsnis numato, kad bet kuri darbo sutarties šalis gali pasiūlyti kitai šaliai nutraukti darbo sutartį. Toks pasiūlymas turi būti pateiktas raštu. Jame turi būti išdėstytos darbo sutarties nutraukimo sąlygos (nuo kada pasibaigia darbo santykiai, koks yra kompensacijos dydis, kokia nepanaudotų atostogų suteikimo tvarka, atsiskaitymo tvarka ir kita).

S. Vaišvilaitės teigimu, Neringos savivaldybei esant vienintelei uždarosios bendrovės „Neringos vanduo” akcininkei, pasiūlymą nutraukti darbo sutartį šalių susitarimu pateikė Neringos savivaldybės administracijos direktorius Egidijus Šakalys, esantis akcijų valdytoju. Daugiau jokių valdymo organų ši įmonė neturi.

Pasak S. Vaišvilaitės, Savivaldybės administracija be paties D. Aleksandrovo sutikimo negali atskleisti, ar jam buvo išmokėta kokia nors kompensacija.

Šios informacijos iš D. Aleksandrovo sužinoti nepavyko – jis į „Atviros Klaipėdos” žurnalisto skambutį tradiciškai neatsiliepė. Klausimai jam buvo nusiųsti ir turimu el. pašto adresu. Jei D. Aleksandrovas į juos atsakys, ši publikacija bus papildyta.

Po to, kai „Atvira Klaipėda” paskelbė publikaciją apie D. Aleksandrovo vestuves, Neringos savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu buvo sudaryta komisija galimam darbo pareigų pažeidimui tirti. 

„Surinktą medžiagą įvertinusios komisijos teigimu – darytina išvada, kad D. Aleksandrovas nesilaikė teisės aktų reikalavimų ir nesikreipė į darbdavį dėl kasmetinių atostogų ar tikslinių atostogų suteikimo, nuotolinio darbo. Komisija siūlo Administracijos direktoriui Egidijui Šakaliui, vadovaujantis darbo kodekso 58 straipsnio 4 dalimi, įspėti UAB „Neringos vanduo“ direktorių Dangerą Aleksandrovą dėl galimo darbo sutarties nutraukimo, jei per 12 mėnesių darbuotojas padarys antrą tokį pat darbo pareigų pažeidimą – pažeis darbo teisę reglamentuojančias normas, kurios numato bendrovės vadovo, kaip darbuotojo teisę pasinaudoti socialinėmis garantijomis, t. y. tikslinių ir kasmetinių atostogų suteikimą,  galimybę darbo funkcijas vykdyti nuotoliniu būdu, darbų saugos ir apmokėjimo už darbą tvarkos nustatymu bei kitas su vadovo darbo santykiais susijusias funkcijas”, – buvo rašoma Neringos savivaldybės administracijos atsakyme redakcijai.

Pats D. Aleksandrovas, taip ir nepateikęs atsakymų į „Atviros Klaipėdos” klausimus, komentuodamas šią situacijos kitoms žiniasklaidos priemonėms aiškino, kad tądien esą dirbo nuotoliniu būdu ir susituokė pietų pertraukos metu.

D. Aleksandrovas įmonei „Neringos vanduo” vadovavo nuo pernai liepos.

Pasak S. Vaišvilaitės, „Neringos vanduo“ direktoriaus pareigas laikinai vykdys šios įmonės direktoriaus pavaduotojas gamybai. Šiuo metu esą ruošiamasi konkurso procedūroms UAB „Neringos vanduo“ direktoriaus pareigoms užimti.

Šių metų balandį Neringos taryba buvo priėmusi sprendimą inicijuoti uždarosios akcinės bendrovės „Neringos energija“ ir bendrovės „Neringos vanduo“ reorganizavimą. Neringos savivaldybės administracijos direktorius iki liepos (vėliau – iki spalio) turėjo pateikti analizę ir sprendimo projektą dėl siūlomo reorganizavimo būdo pritarimo. Tačiau lapkričio 7 d. Taryba nusprendė panaikinti ankstesnį savo sprendimą. Toks pokytis aiškintas aplinkybėmis, kad neatsirado norinčiųjų atlikti tokią analizę, o ateityje „Neringos vandeniui“ esą iš viso dėl blogų finansinių rezultatų gali būti panaikinta licencija, tad tokią reorganizaciją atlikti yra netikslinga.

D. Aleksandrovas po pasitraukimo iš „Neringos vandens” vis tiek dar turės veiklos viešajame sektoriuje – jis yra Pakruojo savivaldybės valdomų įmonių „Pakruojo autotransportas” ir „Pakruojo vandentiekis” valdybų pirmininkas, Šiaulių rajono savivaldybės įmonės „Kuršėnų vandenys” ir Telšių rajono savivaldybės įmonės „Telšių vandenys” valdybų narys.

6 Comments

  1. nu jo...

    Būtų norėję, po tokio eilinio šou galėjo atleisti praradus pasitikėjimą, dabar intriga išlieka, kas kiek už kiek… bet nuo to tik gyvenimas įdomesnis,

    Reply
  2. Taip

    Mėgsta veiksmą tas Aleksandrovas, mėgsta ir išeitines !

    Reply
    • rasa

      Ar čia koks nuostolis Neringai, kad savivaldybė įmonę paliko nelabai padorus ir godus? Ar bus skelbiamas gedulas?

  3. Cirkas

    Klounas ir Afrikoj klounas..

    Reply
  4. Fenix

    Susitarè ant kokių 10 mėn. išeitinių ir eina nes jau turi pažadėta kurios nors kitos apskrities savivaldos įmonės šiltą postą.

    Reply
  5. ASD

    Pagaliau.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Lietuvos Navalnas ar sąmokslo teorijas skleidžiantis kyšininkas?

Klaipėdos apygardos teismas apeliacine tvarka baigė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje pirma instancija pernai spalį Panevėžio verslininką Tomą Petrą Radiką nuteisė ...
2024-02-28
Skaityti daugiau

ELTA

Neringoje baigti „Zuikio daržo“ namelių griovimo darbai

Neringos savivaldybė informuoja, kad antradienį Nidoje baigtas paskutinių neteisėtai stovinčių penkių prekybinių namelių, kuriuose daugiau kaip dešimtmetį veikė kavinė „Zuikio ...
2024-02-07
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Apeliacinio Neringos kyšio bylos proceso starte - teisėjų prisiminimai apie STT

Klaipėdos apygardos teismas vis dar negali pradėti nagrinėti pas jį dėl apeliacinio skundo atkeliavusios baudžiamosios bylos, kurioje pirma instancija pernai ...
2024-01-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This