Iš Rusijos keliavęs Lietuvos pilietis įkliuvo su pinigų kontrabanda

Kriminalai ir nelaimės

Panemunės kelio posto pareigūnams įkliuvo Lietuvos pilietis, bandęs iš Rusijos Federacijos į mūsų šalį nelegaliai įsinešti daugiau nei 16 tūkst. eurų.

Į Lietuvą pėsčiomis atkeliavęs asmuo muitinės pareigūnams žodžiu deklaravo gabenantis 2000 eurų grynųjų. Tačiau muitinį tikrinimą atlikę pareigūnai aptiko įvairiose vietose išslapstytą gerokai didesnę pinigų sumą. Suskaičiavus asmens piniginėje, kuprinėje, džinsų ir striukės kišenėse bei lagamine esančios striukės kišenėje rastas eurų bei Rusijos rublių kupiūras, nustatyta, kad asmuo nedeklaravo gabenantis daugiau nei oficialiai leidžiama. Muitinės pareigūnai pinigus sulaikė. Bendra jų suma pagal kursą sudaro beveik 17 tūkst. eurų.

Dėl grynųjų pinigų kontrabandos Muitinės kriminalinės tarnybos Klaipėdos skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai laisvės galima netekti iki 8 metų.

Lietuvos muitinė primena, kad asmenys, iš trečiųjų šalių atvykstantys į Lietuvos Respubliką ir gabenantys ne mažesnę kaip 10 tūkst. eurų grynųjų pinigų sumą (arba ją atitinkančią sumą kita valiuta), privalo ją deklaruoti muitinės įstaigoje, per kurią atvyksta į Lietuvos Respubliką. Pateikti užpildytą ir pasirašytą Grynųjų pinigų deklaravimo formą privaloma be atskiro muitinės pareigūno reikalavimo.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This