Pažadėjo pagalbą rusniškiams

Politika

Trečiadienį Vilniuje piketavo rusniškiai, reikalaudami išvalyti nuo sąnašų seklėjančių Nemuno deltos upių atšakų Rusnaitės-Pakalnės žiotis.

Feisbuko nuotr.

Juos priėmęs aplinkos apsaugos ministras klaipėdietis Simonas Gentvilas savo socialiniame tinkle parašė jaučiantis simpatiją aktyvioms bendruomenėms ir pažadėjo pagalbą pamario gyventojams.

„Šiandien 100 rusniškių atvyko į Vilnių, reikalaudami išvalyti Nemuno deltos atšakas (Rusnaitę ir Pakalnę). Istoriškai ten visada plaukiodavo laiveliai. Gilesnės vagos apsaugo gyventojus ir polderius nuo ledonešių. Gilesnės vagos padeda ir žuvų migracijai. Tačiau itin jautri Nemuno delta reikalauja ir labai pamatuotų valymo ir gilinimo darbų. Šiandien sutarėme su Valstybine saugomų teritorijų tarnyba ir Rusnės bendruomene „Rusnės sala”, jog skubos tvarka patikslinsime salos buveinių apsaugą ir per 2023 m. deltos upių keliai bus išgilinti”, – feisbuke parašė ministras.

Tuo metu šilutiškė žurnalistė Aldona Aleksėjūnienė stebėjosi, kodėl susigriebta tik dabar.

„Lyg nebūtų buvę laiko iki šiol to padaryti! Lyg nebūtų buvę vietinės valdžios kreipimųsi, siųstų raštų ir visuomenės raginimų gelbėti nuo užakimo Rusnaitės žiotis anksčiau. Negi tik būgnai po langais iš sąstingio prikelti įstengia? Artėjant rinkimams”, – savo paskyroje rašo ji.

1 Comment

  1. Nelabai mėgstu grigeo fabriko

    2007 metais man irgi žadėjo, kad PVM grįš atgal į 18 proc., kai viskas stabilizuosis :)))

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Celofanas irgi dalyvavo Muzikinio teatro atidaryme*

Aišku, kad Spyglio nebuvo tarp tų ponų, kurie šeštadienio vakarą su pakvietimais dalyvavo po 150 eurų personai įvertintame rekonstruoto Klaipėdos ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

ELTA

Nacionalinio miškasodžio metu šalyje pasodinta daugiau nei 100 girių

Šeštadienį Lietuvoje vyko Nacionalinis miškasodis „Kad giria žaliuotų“, kurio metu visoje šalyje pasodinta daugiau kaip 100 girių. „Lietingas lietuviškas oras ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Atnaujintas Botanikos sodas laukia lankytojų

Penktadienį po beveik trejus metus trukusių rekonstrukcijų duris visuomenei atveria atsinaujinęs Klaipėdos universiteto Botanikos sodas. Lankytojus Botanikos sode džiugins pažintiniai ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This