VMG grupė kartu su „Hanner” kurs unikalų statybos konstrukcijų projektą

Verslas

Klaipėdoje įsikūrusi tarptautinė investicinė VMG grupė sutarė su „Hanner” dėl investicijų ir partnerystės kuriant unikalų statybos konstrukcijų projektą. Kompanija prisidės prie pirmojo šalyje tvarių statybos konstrukcijų gamyklos projekto vystymo Akmenės laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ). Į jį pirmuoju etapu iš viso bus investuota iki 100 mln. eurų ir sukurta per 200 naujų darbo vietų.

„Hanner” grupės įmonė „Trust Capital“ tapo gamyklos projektą operuojančios VMG grupės bendrovės „VMG Lignum construction“ dalininke. Kontrolinį akcijų paketą išlaikys turto valdymo bendrovės
BRAITIN valdomas investicinis fondas „Baltic Industrial Fund II“.

Projektą 2021 metais inicijavusios VMG grupės vienintelio akcininko ir investuotojo Sigito Paulausko teigimu, dabartiniame neapibrėžtumo kontekste, stambaus investuotojo atėjimas rodo pasitikėjimą kompanijos vystomais, į strateginę sektoriaus perspektyvą orientuotais projektais.

Pasak „Hanner” valdybos pirmininko Arvydo Avulio, organinės statybos konstrukcijos turi daug perspektyvų ir atitinka ES žaliojo kurso strategiją, o tvarių statybos konstrukcijų poreikis ateityje ženkliai išaugs. Investicijos į tvarių statybos konstrukcijų gamyklą atitinka strateginę „Hanner” grupės veiklos kryptį – ir toliau dirbti statybų ir NT sektoriuje bei tuo pačiu leidžia diversifikuoti „Hanner” investicijų portfelį.

Privačių investuotojų lėšomis vystoma statybos ir pastatų renovacijos tvarių konstrukcijų gamykla, planuojama, bus užbaigta iki 2024 metų. Pirmajame etape numatoma investicijų vertė į šį projektą turėtų siekti iki 100 mln. eurų. Iki 2025 m. pilnai išvysčius gamybos pajėgumus ir įgyvendinus visus planuojamus projekto etapus, investicijos turėtų pasiekti 170 mln. eurų, o naujų darbo vietų skaičius nuo 200 išaugti iki 350.

Tradicinės statybinės medžiagos kaip betonas, plienas ir aliuminis, lemia apie 23 proc. visų pasaulinių CO2 emisijų. Būtent medžiagos lemia 90 proc. visų naujos statybos CO2 emisijų. Europos Sąjungos žaliajame kurse valstybės narės yra raginamos taršias tradicines medžiagas keisti atsinaujinančiomis organinėmis.

Lietuvos Vyriausybė yra įsipareigojusi nuo 2024 m. naujų visuomeninių pastatų statyboje naudoti bent 50 proc. atsinaujinančių organinių medžiagų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Penkiuose Vakarų Lietuvos miestuose vyks sporto festivaliai

Kovo mėnesį sėkmingai finišavo antroji projekto „Aktyvumo zona – vaikų fizinio aktyvumo didinimas“ dalis, kurio metu buvo organizuojamos sportinės mankštos ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija IV

„Atsirado tada jau ir Būtingės variantas, galiausiai prasidėjo ten statybos, bet tyliai ramiai liko Klaipėdos terminalas, nors buvo kalbama, kad ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

Verslas

„VMG Technics“ per metus sukūrė 140 inovacijų

Pramonės robotizacijos ir dirbtinio intelekto sprendimus kurianti tarptautinės investicinės VMG grupės bendrovė „VMG Technics“ 2023 metais praneša pasiekusi 33 mln. ...
2024-02-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This