Keturias paras artimuosius kankinęs bei bauginęs klaipėdietis į kalėjimą grįš ilgam

Kriminalai ir nelaimės

Ketvirtadienį Klaipėdos apygardos teismas išnagrinėjo baudžiamąją bylą dėl neteisėto laisvės atėmimo, sveikatos sutrikdymo, pasikėsinimo nužudyti šeimos narį ir pasipriešinimo policijos pareigūnui bei skyrė teisiamajam 14 metų laisvės atėmimo bausmę.

Septynis kartus teistas prieš dvejus metus iš laisvės atėmimo vietos išleistas 34 metų vyras buvo kaltinamas tuo, kad šių metų pavasarį 4 paras sugyventinės bute grasino ją sumušti bei sužaloti peiliu ir suduodamas daugybinius smūgius rankomis, kojomis, taburete, tuščiu buteliu į įvairias kūno vietas ją sužalojo. Taip pat jis grasino sugyventinės nepilnamečiam sūnui jį sumušti ir spyrė vaikui į veidą. Po to atėmė sugyventinės ir jos sūnaus buto raktus bei mobiliojo ryšio telefonus, pririšo moterį su vaiku virve prie savęs, neleido jiems išeiti iš buto ilgiau nei 48 valandas.

Antrą smurto dieną į svečius pakvietė atvykti sugyventinės draugę, kuriai pagrasino ir sudavė kumščiu į veidą bei šluota į kitas kūno vietas, 1,5 dienos moteriai neleido išeiti iš buto. Vėliau moteris išėjo kaltinamojo nurodymu nupirkti alkoholinių gėrimų ir į butą nebegrįžo. Ketvirtą dieną ne mažiau kaip dešimt kartų vaiko akivaizdoje dūrė peiliu sugyventinei į įvairias kūno vietas, tačiau nusikaltimo nebaigė, nes buvo sulaikytas į įvykio vietą atvykusių policijos pareigūnų, o nukentėjusiajai (sugyventinei) laiku buvo suteikta medicininė pagalba.

Atvykus policijos pareigūnams, kaltinamasis, vengdamas sulaikymo, peiliu puolė į butą gaisrininkų kopėčiomis pro langą patekusį policijos pareigūną, tačiau, pareigūnui panaudojus ašarines dujas bei fizinius veiksmus, buvo sulaikytas.

Vyras kaltę pripažino ir nurodė, kad įvykių aplinkybių neprisimena

Nukentėjusioji sugyventinė paaiškino, kad vyro smurto proveržį sukėlė jo nepagrįsti įtarimai dėl jos neištikimybės.

Už aštuonias nusikalstamas veikas kaltinamajam skirta 14 metų laisvės atėmimo bausmė, vyras pripažintas pavojingu recidyvistu.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Į teismą siunčiami vagystes ir plėšimus vykdę penki vyrai

Klaipėdos apylinkės prokuratūra praneša teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje penki asmenys kaltinami dėl pernai Klaipėdos mieste masiškai vykdytų atvirųjų vagysčių ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Regionas

Prokuratūra: piniginę žalą patyrusiems asmenims turi atlyginti valstybė ir Neringos savivaldybė

Generalinė prokuratūra, siekdama apginti viešąjį interesą, kreipėsi į Regionų administracinį teismą su prašymu septynių asmenų naudai solidariai iš Lietuvos valstybės ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Nuteista Šventosios atrakcionuose tautiečius išnaudojusi čekų šeima

Ketvirtadienį Klaipėdos apygardos teismas priėmė apkaltinamąjį nuosprendį, kuriuo Čekijos piliečių šeima nuteista dėl prekybos žmonėmis. Teismo sprendimu, 46 m. vyrui, ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This