Klaipėdos meras tapo socialdemokratu

Politika, Svarbu

Uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas patvirtino, kad tapo Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) nariu. Tačiau ar taps jos kandidatu į merus, esą paaiškės tik antradienį.

Iki tol šios partijos kandidatu įvardintas Kretingos ligoninės vyr. gydytojas Romaldas Sakalauskas sako, jog dar turi apmąstymams laiko, bet yra linkęs užleisti šią vietą V. Grubliauskui.

Vytautas Grubliauskas ir socialdemokratų lyderė Vilija Blinkevičiūtė. lsdp.lt nuotr.

Pasak V. Grubliausko, kol kas 100 proc. tikra yra tai, kad jis tapo socdemų partijos nariu, o kiek jo patirtis ir išmanymas spręsti miesto reikalus bus išnaudota rinkimuose, bus sprendžiama antradienį.

Paklaustas, kaip gi dera politinės kairės pasirinkimas su jo ankstesniais pasisakymais, kad visada liks liberalių pažiūrų, meras teigė, jog jį nuvylė politinė dešinė. Kartu, pasak V. Grubliausko, tai nereiškia, kad jis atsisako liberalių pažiūrų, o jos esą visgi yra nesvetimos ir socialdemokratams.

Nepartinis R. Sakalauskas „Atvirai Klaipėdai”  sakė, kad mero apsisprendimas jam suteikia pagrindo pamąstymams, kuriems jis turi laiko iki antradienio, kai galutinį žodį turės tarti partijos skyriaus Taryba. Tačiau jis esą yra linkęs užleisti vietą V. Grubliauskui, jei šis norės vėl kandidatuoti į merus.

„Ketvirtadienį posėdžiavęs LSDP Klaipėdos skyriaus prezidiumas priėmė V. Grubliauską į partijos narius ir skyriaus tarybos posėdyje, kuris vyks antradienį, siūlys jį tvirtinti LSDP kandidatu į Klaipėdos miesto merus”, – rašoma pačios partijos pranešime.

„Į 2019 metų rinkimus ėjau su veiksmų programa „Klaipėda, kuria didžiuojamės“. Galiu ir esu pasirengęs ją tęsti. Kas mane pažįsta, žino, kad pusiaukelėje nesustoju. Prisijungiau prie stiprios socialdemokratų komandos, kurios veikla ir programa taip pat pirmiausia akcentuoja investicijas į žmones – didžiausią miesto turtą“, – partijos pranešime cituojamas V. Grubliauskas.

„Visi žinome, kad V. Grubliauskas turi patirties, energijos ir idėjų, kaip toliau kurti Klaipėdą, kurioje būtų gera gyventi visiems. Diskutavome ir sutarėme: apjungę jėgas galime nuveikti daugiau. Dirbsime ranka rankon“, – pranešime cituojamas ir R. Sakalauskas.

„Džiaugiuosi, kad prie mūsų jungiasi didžiulį klaipėdiečių pasitikėjimą turintis V. Grubliauskas. Jis gyventojams puikiai pažįstamas, myli Klaipėdą ir keičia ją į gera. Esu tikra: darbų tęstinumas visose srityse yra būtinas, kad miestas gražėtų ir klestėtų. Didžiausią dėmesį mes, socialdemokratai, skirsime Klaipėdos žmonėms, nes miestai sėkmingi tiek, kiek sukuria galimybių gyventojams“, – cituojama socialdemokratų lyderė Vilija Blinkevičiūtė.

LSDP Klaipėdos miesto skyriaus pirmininkas Mindaugas Prialgauskas tikina, kad V. Grubliausko kandidatūra sustiprins LSDP kandidatų į miesto tarybą sąrašą. Jis bus pristatytas skyriaus tarybos posėdyje antradienį.

„Atvirai Klaipėdai” paskutinį kartą, kad nesieks ketvirtos mero kadencijos, V. Grubliauskas tvirtino šiemet kovą.

„Nesu nei intrigų meistras, nei iniciatorius. Laikausi duoto žodžio ir pirmiausia sau pačiam. O tie, kurie jau yra nusprendę kandidatuoti, tikriausiai gyvena nemažoje nežinioje, nes iki šiol vis dar neaišku, koks tas meras bus renkamas, kokias galias jis turės. Tikiuosi, kad nenutiks taip, kad būsiu paskutinis tiesiogiai renkamas meras. Kalbant apie buvimą savivaldoje, matau tame prasmę, manau, kad galiu būti naudingas. Su kuo kandidatuočiau – rizikingas klausimas, dar nesiimu prognozuoti. Bet kokiu atveju vertybinė pozicija tikrai nesikeičia, kuo buvau, kuo esu, tuo ir būsiu”, – tada sakė meras.

Šiuo metu be V. Grubliausko apie tai, kad bandys užimti mero kėdę, yra oficialiai paskelbę su kuriamu komitetu rinkimuose dalyvausiantis Arvydas Vaitkus, Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos narys parlamentaras Audrius Petrošius, Seimo narė valstietė Ligita Girskienė, liberalas Saulius Budinas, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ atstovas Artūras Bogdanovas, Lietuvos žaliųjų partijos atstovas Arvydas Ektis. Penktadienio vidurdienį apie tai, kad jos kandidate uostamiesčio mero rinkimuose tapo Klaipėdos savivaldybės Imanuelio Kanto bibliotekos kultūros projektų administratore dirbanti Birutė Andruškaitė paskelbė ir Laisvės partija, kuri iki tol buvo viena iš likusių dviejų V. Grubliausko opcijų būsimuosiuose rinkimuose. 

50 Comments

  1. Anonimas

    Bjauru net skaityti komentarus. Apie tinginį, nieko nepadariusį Klaipėdos labui. Tik gražbyliavusį ir …..Liūdna, kad Klaipėdos rinkėjai tokius į valdžią renka.

    Reply
  2. Viola da Gamba

    Įlipti į buvusių komunistų partiją reikėjo laiko :))) , bet vis tiek įlipo…. jokios savigarbos.

    Reply
  3. Kažkas nepadoraus

    Man vienodai, bet šį žingsnį aš vadinu „nei šis, nei tas”. O kurioje kūno vietoje yra „nei šis, nei tas”, manau dauguma žino. Taigi, ‘nei šis, nei tas”>

    Reply
  4. Klaipediete

    Nepasitikiu žmonėmis kurie neturi tvirtų pažiūrų ir vertybių.Nemalonu kai keičia kailį ir puldinėja ieškodami vietos.Paskaiciuokim kiek seime tokių ir galvokim balsuodami.

    Reply
  5. Silkė

    Politinis prostitutas…. Iš pradžių su vienais pūtė į vieną dūdos galą, paskui su kitais į kitą. Dabar sugalvojo papūsti šiknon – tipo žiūrėkit -bus kitaip………bet jugi jam jokio skirtumo kur pūsti – tik rezultatas labai apgailėtinas!

    Reply
  6. Tik demonokratai

    Kaip kinkongai gali iš godumo, pataikaudami švabistams, įsisavinant demonų fun derhitlerlainu pinigus, sunaikinti miesto medžius, trinkelizuoti miestą. Plauti pinigus per 5 G pritaikytt infrastruktūra,(kertant medžius), projektus.
    Lauk švabistu tarnai iš valžios

    Reply
  7. Ne demokratu

    O demonokratu, prašau ne klaidinti

    Reply
  8. Pilietis

    Jam nerupi klaipeda.isverstskuris.

    Reply
  9. Pensininkas.

    Jooo…., gaila, jooo…, teks rimtai pamąstyti, jooo…

    Reply
    • Grubliausko fanatikui

      Atsibudote? Kokiu aklu reikia būti tiek metų.

  10. Pasiskiepyjes

    Swarbiausiai kad meras ne gėjus.

    Reply
  11. Nerijus

    Neįžeidinėkite „meilės bitelių”,- meras ne toks,jis parsiduoda brangiai! Tikriausiai komuniagos pasiūlė,kad merienė galės toliau vadovauti KLP Jūros Šventėm,Džiazo fest,o kitiem jau pabodo,nieko nepasiūlė!

    Reply
  12. GintarasR

    „Miškas sparčiai retėjo, bet medžiai ir toliau nuolat balsavo už kirvį, nes jo kotas buvo medinis ir todėl medžiai galvojo, kad kirvis yra vienas iš jų.” Šis senas posakis yra tik Klaipėdos ateities projekcija, nes ta visai nedidelė į rinkimus sugebėjusių ateiti klaipėdiečių dalis garantuotai vėl išsirinks kokį nors Vaitkų, jei ne Grubliauską. Mes, lengvatikiai ir nihilistai klaipėdiečiai – visi kažkaip pametam galvas prieš rinkimus, o paskui vartom akis, kad kaip čia nutiko, kad vėl kažką miestui beverčio išrinkom.

    Reply
    • Simona

      GintarasR Bet ir pats neini į politką. Nors galėtum.

  13. Mafija

    Lietuvoje partija ne politinis susivienijimas, bet mafiozinė struktūra. Tik pas mus ta mafiozinė struktūra sulietuvinta, vieno klano nariai gali pereiti į kitą klaną ir toliau vykdyti savo veiklą. Naivūs žmogeliukai galvoja jog mero postas vilioja savo atlyginimo dydžiu. Tikrovėje tas postas garantuoja daug didesnes pajamas iš šešėlinių veikėjų už priimtus sprendimus, postų skyrimus, protegavinus ir t.t. Tik mūsų STT to nieko „nemato”…..

    Reply
  14. PAGALIAU.

    Išlindo ausys iš krumu.Parsidave vatniku partijai.

    Reply
    • To PAGALIAU

      Geras rašytojas-7 žodžiai, 4 klaidos. Tiesiog politinė pažiba.

    • gvazdikui

      koks čia gaidelis užgiedojo?

  15. Nesvarbu

    Žodžių trūksta, kaip šitas infantiliško kūdikio veido tipas niekaip nuo valdžios lovio atsiplėšti negali. Matyt, velniškai pelningas tas lovys.

    Reply
    • Ne visai

      Nauja žmona jam liepe.

  16. Giedrius

    Nieko nesuprantu juk už ultraliberalus ėjo, kažkoks nesubrendelis, nežino ko nori. Vytautai turėk sveiko proto tavo vieta ant scenos ne rotušėje! Nebūk antras putka!

    Reply
  17. Z

    Gera kova bus su Vaitkum antrame ture – galės ir neabejoju atsirevanšuos

    Reply
  18. Pavyduoliams

    Manau, jog tuos neigiamus komentarus rašo pasiskelbę, jog nori bųti merais. Jie visi žino, jog V. Grubliauskas juos visus aplenks, nes jiems visiems toli iki dabartinio Mero. Šaunu, jog apsisprendė kandidatuoti. Bus už ką balsuoti. O visi rašantys neigiamus komentarus, mirkit iš pavydo, nes nieko nepakeisit…

    Reply
    • pavyduoliui

      Mažaraštis rudnosiukas esi 🙂

  19. Jonelis

    Grubliauskis tapo (persikrikriktijo/ į socializtinį pseudodemokratą.

    Reply
  20. Klp

    Manau, kad tai tik praktinis išskaičiavimas – dūdorius suprato, kad su LP?️‍? nepraeis, nors tie ir siūlė būti jų kandidatu (odin raz – ne ped/eras), tai nusprendė ex komunistus atstovauti, nes tikisi miesto rusų?? – penktosios kolonos balsus gauti, bei atstovauti tuos, kuriems prie ruso buvo geriau. Jei miestiečiai?? bus pasyvūs, o okupantų palikuonys?? organizuoti ir aktyvūs, tai toks manevras gali pasiteisinti ir duoti teigiamą rezultatą.?

    Reply
  21. O aš vis dažniau pagalvoju į ką virsta partijos

    jei socialdemokratams tinka persona , kuris širdyje liberalas – Grubliauskas . Liberalams tinka tas , kuris išrinktas ir dirbo su LVŽS – Pranckietis . Konservatoriai tai iš vis surenka tuos , kurie pas juos tik ateina : Džiugelis , Matelis , Navickas , Petrošius ir t.t. Visi šie politikai deklaravo ” vertybes ” tų partijų su kuriomis kandidatavo ! Skvernelio ” vardan …” man visiškas politinis nesusipratimas …. Lieka tik LVŽS , kurie apsivalė nuo ” nežinančių ” kokioms vertybėms tarnauti 🙂

    Reply
    • Prisimenu

      praėjusius rinkimus ir po pirmo turo tokį patį ” rankų paspaudimą bei palaikymą ” nuo konservatorių 🙂 Barbštys spaudė ranką , o dabar Blinkevičiūtė :))

  22. Tik tiek -

    Fu! Štai ir išryškėja politinių pro/sti/tu/tų vardai! Ne žmonės, ne miestas, ne šalis tokiems rūpi – tik pinigai… savo kišenėse!

    Reply
  23. +-

    Na tikrai nei savęs nei kitų nebegerbiantis, nors matosi toks jausmas jam yra svetimas. Pasiklausykite Klaipėdos mere ABBA dainos „Money, Money, Money” , ji jums tikrai tiks.
    Gaila visų mūsų. Kažkada , net prieš 100 metų Lietuva Klaipėdą atsiėmė iš Prancūzų, dabar reikėtų Ją iš grubliausko atsiimti .
    O gal susimetam ir 4 metams Zuoką išsinuomojam?

    Reply
    • na

      tada švilpkite kada meras kalbės kur nors oficialiai. Bet jeigu atvirai- čia tai viražas . Politinis aukštasis pilotažas. Turi dar Kongas parako, oi turi pavyduolei jūs!

  24. Anonimas Meškėnas

    2027m.: “Klaipėdos meras, siekdamas penktosios kadencijos, tapo moterimi”

    Reply
    • Valio V. Grubliauskui,

      pasiekusiam politinės prostitucijos dugną!

  25. KLAIPĖDIETIS

    Tiesiog gaila mūsų miesto. Klaipėda ir toliau risis žemyn melagėlio ir ( nepabijokim to žodžio) tinginio vadovaujama… nebent užteks sveiko proto pono nebelikti.

    Reply
  26. Gyventojas

    Eilini karta apsimelavo.. .

    Reply
  27. Renaldas

    Senstančiam ir vis labiau negalių kamuojamam žmogui partiniai idealai ir kažkokio miesto gerovė tampa nebereikšmingi, palyginus su privilegija būti nuvežtam personalinės juodviršės greitosios į janušoninę VIP palatą išskirtiniam aptarnavimui. Nuvylė merą dešinieji – kėsinasi atimti ir juodviršę greitukę, ir VIP janušoninę paversti nacionalinio pavaldumo liaudžiai prieinama palata. Kur tai matyta? Telieka jungtis prie VIP privilegijų reikšmę Klaipėdoje suprantančio ir ginančio, nors ir labai jau kiauro sąrašo.

    Reply
  28. Vitas

    Tas persenę diedukas nesupranta, kad Klaipėda jo meravimo metu tapo merdinčiu miestu. Pažiūrėkite vien į mūsų senamiestį. Laikas jaunimui sėsti už vairo

    Reply
    • Dalia

      Ne sėsti už vairavo, o kojom apeiti miestą ir visus jo pakraščius ieškant problemų sprendimus.

    • Lukašenka "Du"

      Stebimės, kad Baltarusijos Lukašenka sunkiai lipa trapuy iš lėktuvo. bet nesistebime kad pensininkas meras, sunkiai bepajudantis kojas keičia partijas kaip kojines, kad tik išliktų bent jau Tarybioje, kad būtų kokiu vicemeru, kad toliau maitintų savo šeimą džaizo festivalio lėšomis. Jau nebejuokinga, o mes šaipioės ir rodome piršu į kitus.

  29. Kaimo piaras

    tik, kad labai jau antisocialdemokratinis tos nuotraukos fonas – buržujiška beskonybė su alepauksintų lelijų tapetais ir paveikslų rėmais, dailiai įmitę snukučiai pirmam plane, bet viskas tik dėl tų žmoGų – „visi žinome, kad V. Grubliauskas turi patirties, energijos ir idėjų, kaip toliau kurti Klaipėdą, kurioje būtų gera gyventi visiems”. O ką, susirinks rusakalbių mažumos su pensinykais ir išrinks. Ir 4-ą kartą.

    Reply
  30. vytas

    Jėga. paklausykite to demagogo- tvirtų socialdemokratinių pažiūrų, bet ir liberalai nesvetimi:) Bet man įdomu kaip dabar reaguos „Laisvės partija”, pas kurią buvo nuolatos siunčiasm rudnosiukas? Ir kaip ta komanda kuri turėjo su juo eiti į rinkimus? paliko visus kaip pralaimėjusią grupę ir pats pabėgo. O kai kas paskubėjo pas Vaitkų nueiti…

    Reply
  31. Visiškas dugnas pasiektas :)

    Negi dar bus asilų, kurie už jį balsuos?

    Reply
    • SS

      Bus

    • Labai liūdna

      Labai liūdna, jei atsiras žmonių, kurie balsuos už šį apsileidėlį. Negi jo malimas liežuviu dar kažkam tinka. Pažiūrėkime į mūsų miesto centrą ir senamiestį. koks šeimininkas, toks ir miestas. Atsiminkime Kauno istoriją, kaip vienas tipas buvo nuvaręs miestą. Taip ir mes. Klaipėdiečiai, imkimės proto, nesileiskime apgaunami dar 4 metams.

  32. neringa

    politinis prostitutas ir tiek. Gėda už klaipėdą, kuri jį rinko

    Reply
    • Klaipėda renka nebalsuodama

      Ne Klaipėda jį rinko, o tik atėję į rinkimus pensininkai, kurie nemokamai buvo pavėžinti miesto autobusais ir nuvesti į nemokamą koncertą „Švyturio” arenoje. Balsavusių procentas buvo mažas, bet užteko, kiek atsikėlė nuo sofų pensininkų. Klaipėdiečiai į rinkimus neina, čia tragedija. O rusakalbiai už Grubliauską nebebalsuos, todėl reikia prisidengti socialdemokratais. Šlykštu, bet tai pirma seniausia profesija – politikas. Tik po jų atsirado prostitutės.
      Socdemai praėjusius rinkimus prapylė, savų neturi, tenka rinkti sąšlavas.

  33. Anonimas

    Klaipėdai reikia normalaus mero, ne menininko ar dakatro…

    Reply
    • Ką

      siūlai, anonime?

  34. Joris

    Žiauru. Niekaip nepavyksta miestui tų kongų ir kitų dinozaurų atsikratyti. Jie tik partijas keičia, kad tik kuo geresnę pozą prie lovio užimt… Negi jiems ir vėl pavyks?

    Reply
  35. Trilapio pirties valdybos narys

    Be žodžių ..
    Nebebalsuosiu už raudonuosius gvazdikus…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This