Niekas nepanoro rengti vėjo elektrinių jūroje infrastruktūros studijos

Uostas ir jūra

Energetikos ministerijos skelbtas konkursas dėl Lietuvos jūrinėje teritorijoje vėjo elektrinių parkų infrastruktūros įgyvendinimo studijos ir techninės specifikacijos jūrinių vėjo elektrinių parko jungties su sausumos tinklu parengimo patyrė fiasko.

Vėjo jėgainės jūroje. Asociatyvi nuotr.

Konkursas buvo paskelbtas rugsėjo pradžioje. O paskutinį lapkričio penktadienį ministerija pranešė, kad jis neįvyko: negauta jokių pasiūlymų ar paraiškų arba jos buvo atmestos. Pirkimo procedūras pagal įgaliojimą atliko Lietuvos energetikos agentūra.

Tikėtasi, kad konkurso laimėtojas vėjo jėgainių jūroje infrastruktūros įgyvendinimo studiją ir techninę specifikaciją parengs iki kitų metų pabaigos. Konkurso techninėje specifikacijoje buvo nurodyta, jog pirmasis konkursas dėl leidimų naudoti Lietuvos jūrinę teritoriją vėjo elektrinių ir susijusios infrastruktūros plėtrai, eksploatacijai ir prijungimui prie sausumos perdavimo tinklo bus paskelbtas 2023 m. rugsėjo 1 d., atlikus reikalingus parengiamuosius darbus ir tyrimus.

Planuojama, kad numatomos įsigyti paslaugos bus finansuojamos Europos Sąjungos Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonės (Recovery and Resilience Facility) lėšomis.

INFORMACIJA

Šiuo metu šalies energetikos ministerijos užsakymu yra rengiamas Lietuvos jūrinės teritorijos, skirtos atsinaujinančios energetikos plėtojimui, specialusis planas, kurio tikslas yra sudaryti sąlygas elektros energijos gamybai iš vėjo energijos Baltijos jūroje. Taip pat minėtos ministerijos užsakymu yra atliekamas planuojamos ūkinės veiklos poveikio aplinkai vertinimas. Jo tikslai yra nustatyti, apibūdinti ir įvertinti galimą tiesioginį ir netiesioginį poveikį planuojamos ūkinės veiklos aplinkos elementams – žemės paviršiui ir jos gelmėms, orui, vandeniui, kraštovaizdžiui ir biologinei įvairovei bei visuomenės sveikatai.

Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo plane „Naujos kartos Lietuva“1 numatyta atlikti parengiamuosius darbus ir tyrimus vėjo elektrinių ir susijusios infrastruktūros plėtrai Baltijos jūroje nuo 700 iki 1400 MW įrengtajai galiai sukurti.

1 Comment

  1. Silkė

    Gal tiks tramvajų studija kura už 500 000 e turime?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Ministerija žada atnaujinti sąlygas antrajam jūrinių vėjo jėgainių parkui

Valstybinei energetikos reguliavimo tarybai (VERT) pirmadienį paskelbus, kad antrasis konkursas dėl galimybės vystyti vėjo parką Baltijos jūroje neįvyko, Energetikos ministerija ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

ELTA

Antrasis konkursas dėl vėjo parko Baltijos jūroje neįvyko

Antrasis konkursas dėl 700 megavatų (MW) galios vėjo parko Baltijos jūroje neįvyko, pranešė Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT). „Turėjome tik ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Politika

Aptaria Baltijos regiono šalių energetinio saugumo ir kitus klausimus

Pirmadienį Seimo delegacijos Baltijos Asamblėjoje pirmininkas ir Baltijos Asamblėjos Prezidentas Andrius Kupčinskas dalyvauja Baltijos jūros parlamentinės konferencijos Energetinio saugumo, savaiminio ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This