Mokykloms ir darželiams – festivalis „Aš neabejingas, o Tu?“

Švietimas

Jau vienuoliktą kartą Lietuvos jūrų muziejaus Delfinų terapijos centras ir Klaipėdos universiteto sveikatos mokslų fakulteto Holistinės medicinos ir reabilitacijos katedra gruodį rengia festivalį, skirtą Tarptautinei žmonių su negalia supratingumo dienai.

Gruodžio 2 d., penktadienį, 9.40 val. organizuojamas vienos valandos festivalis „Aš neabejingas, o Tu?“ Šiemet festivalis vykdomas įtraukiant programą ERASMUS+, kurios dėka renginyje dalyvaus svečiai iš Belgijos ir Bulgarijos. 

Pasak Delfinų terapijos sk. vedėjos, prof. dr. Brigitos Kreivinienės, kasmet renginys sulaukia labai daug švietimo įstaigų ir socialinių partnerių, kurie aktyviai stengiasi prisidėti prie supratimo apie žmones su negalia didinimo. Šis festivalis skleidžia teigiamą žinią apie žmones su negalia, teigdamas, jog negalia nėra kliūtis draugystei ir bendrystei. Šiemet šis festivalis vyks ir gyvai, ir per nuotolį.

B. Kreivinienė sako, kad tik paskelbus apie festivalį, visos vietos buvo rezervuotos, todėl mokyklos ir darželiai yra kviečiami aktyviai prisijungti dalyvavimui nuotolyje. Dalyvavimo nuotolyje registracijos forma čia.

Šiemet prie festivalio rengimo kaip ir kasmet prisideda socialiniai partneriai: Klaipėdos Regos ugdymo centras, Klaipėdos Litorinos mokykla, Šiaulių miesto lopšelis-darželis „Pasaka“. Renginį globoja Rotary „Aditės“ klubas.

Festivalyje dalyvauti kviečiamos priešmokyklinio ugdymo grupės (6-7 m.) ir pradinių klasių mokiniai (7-10 m.), kurie ugdomi kartu su vaikais, turinčiais specialiųjų poreikių.

Tiesioginės transliacijos metu vaikai turės galimybę prisijungti, stebėti diskusijas ir interviu negalios tema su renginio svečiais, dalyvauti edukacijose, bendrauti su parolimpiečiu Augustu Navicku, įsitraukti į praktines veiklas kartu su renginio vedėjais, įvairiais personažais ir delfinais. Visas renginys vyks lietuvių kalba su subtitrais.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Aš neabejingas, o Tu?

Gruodžio 4 d., pirmadienį, Lietuvos jūrų muziejaus Delfinų terapijos centras ir Klaipėdos universiteto Sveikatos mokslų fakulteto Holistinės medicinos ir reabilitacijos ...
2023-11-30
Skaityti daugiau

Kultūra

Akvariume įdiegtos pažinimo priemonės asmenims su negalia

Labiausiai Lietuvoje lankytojų mėgstamas muziejus – Lietuvos jūrų muziejus – kviečia į atnaujintą Akvariumo ekspoziciją: ji praturtinta sprendiniais asmenims su negalia. ...
2023-11-29
Skaityti daugiau

Kultūra

Jūrų muziejuje - unikali jūrinių ginklų paroda

Lietuvos jūrų muziejuje šį penktadienį, rugsėjo 29 dieną, 17 val., atidaroma unikalių istorinių jūrinių ginklų paroda „Liūtas. Inkaras. Kriauklė. Jūrinių ...
2023-09-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This