Galutinis taškas: Vytautas Grubliauskas – socdemų kandidatas į Klaipėdos merus

Politika, Svarbu

Lietuvos socialdemokratų partijos Klaipėdos skyriaus pirmininkas Mindaugas Prialgauskas patvirtino, kad antradienio vakarą vykusio Tarybos posėdžio metu priimtas sprendimas, jog dabartinis uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas bus partijos kandidatu į šį postą kovą vyksiančiuose savivaldos rinkimuose.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Pasak skyriaus pirmininko, toks sprendimas buvo priimtas vienbalsiai.

Žinia, iki tol socdemai savo kandidatu buvo įvardiję Kretingos ligoninės vyr. gydytoją Romaldą Sakalauską, bet, anot M. Prialgausko, pokytis buvo padarytas bendru sutarimu, nes nėra tokių procedūrų, kad kas nors turėtų užleisti ar atsisakyti savo pozicijos.

V. Grubliauskas kandidatų į miesto Tarybą sąraše bus įrašytas pirmu numeriu. Sąraše liks ir R. Sakalauskas. Galutinį sąrašą, pasak pirmininko, ketinama paviešinti pirmadienį.

Anot M. Prialgausko, skyriaus Tarybos sprendimas yra galutinis ir daugiau jokių procedūrų dėl to partijoje nebereikia atlikti.

Kad nebesieks ketvirtosios kadencijos ne kartą šiemet sakęs V. Grubliauskas Klaipėdos mero pareigas eina nuo 2011-ųjų balandžio. Visą laiką liberalu buvęs politikas praėjusią savaitę tapo Lietuvos socialdemokratų partijos nariu.

Šiuo metu be V. Grubliausko apie tai, kad bandys užimti mero kėdę, yra oficialiai paskelbę su kuriamu komitetu rinkimuose dalyvausiantis Arvydas Vaitkus, Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos narys parlamentaras Audrius Petrošius, Seimo narė valstietė Ligita Girskienė, liberalas Saulius Budinas, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ atstovas Artūras Bogdanovas, Lietuvos žaliųjų partijos atstovas Arvydas Ektis. Praėjusį penktadienį apie tai, kad jos kandidate uostamiesčio mero rinkimuose tapo Klaipėdos savivaldybės Imanuelio Kanto bibliotekos kultūros projektų administratore dirbanti Birutė Andruškaitė paskelbė ir Laisvės partija, kuri iki tol buvo viena iš likusių dviejų V. Grubliausko opcijų būsimuosiuose rinkimuose.

17 Comments

  1. Nuomonė

    Nespjauk į vandenį, nes gali tekti išgerti”. Tokia liaudies išminti, kuri pildosi. Kiek liberalų berniukai visaip koneveikė LSDP, o dabar uodegas pabrukę prašosi priglaudžiami., norisi prie lovio pakriuksėti. O Vaitkus visai neblogas būtų meras, tik gal išoriškai labai aroganmtiškas, reikėtų truputi sumažinti aroganciją, manau, kad ji tik išoriška. Siūlau pagalvoti apie Žemaitaitį, gyvybingas vyras.

    Reply
  2. Rinkėja

    Būtų gerai, jei per rinkimus rinkėjai nubaustų abu – ir pakeitusį pažiūras (nors jis jas išdavė jau seniai), ir priglaudusią partiją. Aišku liūdna, kad nelabai bus iž ką balsuoti, bent jau man, bet ga rasiu mažiau blogą variantą

    Reply
  3. Nuomonė

    Tai tik verslas politikoje, praktinis išskaičiavimas – dūdorius suprato, kad su LP?️‍? nepraeis, nors tie ir siūlė būti jų kandidatu (odin raz – ne ped/eras), tai nusprendė ex komunistus atstovauti, nes tikisi miesto rusų?? – penktosios kolonos balsus gauti, bei atstovauti tuos, kuriems prie ruso buvo geriau. Jei miestiečiai?? bus pasyvūs, o okupantų palikuonys?? organizuoti ir aktyvūs, tai toks manevras gali pasiteisinti ir duoti teigiamą rezultatą.? Panašu į politinę prostituciją, dūdorius labai rūpinasi savo gentimi, kad neliktų be darbo ir alkani.?

    Reply
  4. Jo

    Džiazpilio naujienos, skant, viskas dėl džiazo !

    Reply
  5. gyventojas

    Tai dabar tik zmones atsitokejo, tai kodel miestas merdi, nes muzikantui nerupi nei miestas nei zmones, jam rupi tik savi interesai ir taip jau n metų. Prastumia projekta ir igyvendinant du ar tris kartus pabrangsta, kur tai matyta????? Tikiuosi po rinkimų šis klanas iširs ir pamatysime ko nematę…

    Reply
  6. Anonimas

    Kodėl AK, vardindama kandidatus į merus, visada pirmiausia mini Vaitkų? Korektiška būtų vardinti abėcėlės tvarka…

    Reply
  7. na

    tai reiškia, kad partijos nereiškia nieko, ideologijos nereiškia nieko, vertybių nėra, žodžio laikymosi nėra. Yra tik savo kišenė ir šeimynos interesai, Bjauru ir tiek. Būtų dar nuėjęs į laisvės partiją ar pas konservatorius- būtų dar kažkokia logika. Dabar šiukšlynas

    Reply
  8. Vladas

    Tai jeigu išrinks į merus… kiek dar mums kainuos jų blaivinimas…. gal dėl to tik ir ropščias į valdžios lovį, nes tokios paslaugos laaaabai brangios.
    Blėkausiukas prarado bent kažkokią turėtą savigarbą…

    Reply
  9. Vladas

    Tai jeigu išrinks į merus… kiek dar mums kainuos jų blaivinimas…. gal dėl to tik ir ropščias į valdžios lovį, net tokios paslaugos laaaabai brangios.
    Blėkausiukas prarado bent kažkokią turėtą savigarbą…

    Reply
  10. T

    Apgailėtinas veikėjas, tapo politikos k…..a

    Reply
  11. Faktas

    Koks politiškai nestabilus,jokių vertybių .Toksai pats pirmas atvertu plačiai miesto vartus okupantui.

    Reply
    • Anastazas

      Pilnai su Jumis sutinku- dar vienas terminas ir jis beveik pavys Putiną pagal sėdėjimo valdžios krėsle terminą.

  12. dugnas

    ir dabar matyt bus ne tik Grubliausko fiasko rinkimuose, bet ir socdemų, nors jie Klaipėdoje jau seniai „po lapais”.

    Reply
  13. KLAIPĖDIETIS

    Apsidirbo ne tik Kongas , bet ir miesto socdemai, jau matyt galutinai…

    Reply
  14. Silkė

    Šito nemalonaus tipo nuo valdžios lovio ir su laužtuvu neatlupsi….

    Reply
    • Silkei

      O tu tai malonus tipas,? cha, cha, ka….

    • Silkė

      Elektoratas šito tipo irgi matau netoli pažengęs….

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This