KRATC nepavyko susimažinti tūkstantinės baudos

Aplinkosauga, Svarbu

Regionų apygardos administracinio teismo Klaipėdos rūmai atmetė uostamiesčio savivaldybės valdomos UAB Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras (KRATC) skundą dėl Aplinkos apsaugos departamento (AAD) jai skirtos 5000 eurų baudos.

Bendrovė tokios sankcijos susilaukė už tai, kad pernai atlikto neplaninio patikrinimo metu buvo nustatyta, jog jos eksploatuojamame regioniniame Dumpių sąvartyne statybinių ir griovimo atliekų buvo 1,7 karto daugiau nei numatyta išduotame leidime – atitinkamai 25 290 ir 15 000 tonų per metus.

Dumpių sąvartynas. Martyno Vainoriaus nuotr.

Nors 5000 eurų bauda už tokį pažeidimą buvo pati minimaliausia, KRATC vis tiek skundėsi teismui ir prašė ją ženkliai sumažinti. Bendrovė neneigė padaryto pažeidimo, bet tvirtino, kad tokia ekonominė sankcija yra per griežta ir neproporcinga padarytam pažeidimui.

Savo ruožtu AAD savo atsiliepime akcentavo, kad pati mažiausia bauda įmonei buvo skirta dėl to, kad ji prisipažino ir neginčijo padaryto pažeidimo, keitė taršos integruotos prevencijos leidimo sąlygas – tai buvo pripažinta lengvinančiomis aplinkybėmis, o mažinti sankciją esą nėra pagrindo.

Bylą išnagrinėjusi kolegija, kurią sudarė teisėjai Aušrelė Mažrimienė, Laimutė Jokubauskaitė ir Remigijus Arminas, sutiko su tokia aplinkosaugininkų pozicija. Teismas konstatavo, kad AAD paskyrė ekonominės sankcijos minimumą, todėl švelninti nutarimą ir mažinti baudos dydį nėra pagrindo.

„Byloje nagrinėjamų teisinių santykių kontekste nenustatyta išimtinai svarbių aplinkybių, kurios leistų spręsti dėl pareiškėjai paskirtos sankcijos neproporcingumo, o tuo pačiu akivaizdaus jos neteisingumo”, – rašoma sprendime, kuris dar gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga

Neteisingai rūšiuojantys atliekas gali sulaukti baudų 

Klaipėdos savivaldybės viešosios tvarkos skyriaus ir Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) inspektoriai pradėjo aplinkosauginius reidus – tikrinama, ar klaipėdiečiai ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Verslininkai vėl įrodė Neringos valdžios savivaliavimą  

Juodkrantėje įsikūrusi UAB poilsio namai „Ąžuolynas“ dar kartą teisme įrodė, kad Neringos valdžia nepagrįstai jai nesuteikia mokesčių lengvatų. „Atvira Klaipėda“ ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Vyks medžioklės egzaminai

Aplinkos apsaugos departamentas (AAD) gegužės mėn. įvairiuose šalies regionuose organizuos medžioklės egzaminus. Klaipėdoje egzaminai bus organizuojami gegužės 8 d. Teorijos ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This