„Ištikimi Klaipėdai” žada kitokį planą uostamiesčiui, bet kol kas jo neskelbia

Politika, Svarbu

Nors lapkričio 18 d. išplatintame pranešime spaudai į Klaipėdos merus kandidatuojantis Arvydas Vaitkus žadėjo jau kitą savaitę pateikti jo komandos planą Klaipėdai bei pristatyti jos narius, prasidėjus trečiai savaitei jokių naujų žinių iš kandidato rinkimų štabo nesigirdi.

Pasak A. Vaitkaus, taip atsitiko dėl biurokratinės politinių komitetų registracijos tvarkos, kuri pastaruoju metu kartligiškai buvo keičiama – dėl to prireikė net šalies prezidento įsikišimo.

„Mes norėjome, kad įvyktų faktas. Mes esame atidavę dokumentus [politinio komiteto registracijos] į Teisingumo ministeriją, bet kol neturime oficialaus patvirtinimo ir registracijos, tol mes nesiskelbiam. Dokumentai jau patvirtinti Teisingumo ministerijoj, penktadienį, mūsų žiniomis, yra atiduoti į Registrų centrą. Laukiam žinios iš Registrų centro”, – sakė A. Vaitkus.

Visgi jau žinomas naujojo A. Vaitkaus vadovaujamo politinio komiteto pavadinimas – jis vadinsis „Ištikimi Klaipėdai”.

Tačiau, pasak kandidato į merus, pristatyti esminių rinkiminės minėto komiteto programos punktų jis esą kol kas negali – nori tai padaryti po to, kai programą ir visus dokumentus pateiks Vyriausiajai rinkimų komisijai.

Kartu A. Vaitkus patikino, jog jų rinkiminė programa bus visai kitokia, nei kad buvo daugelio politinių jėgų iki šiol.

„Mes tą planą parašėm kitokį, bet reikia kantrybės ir jį paskelbsim”, – tikino A. Vaitkus, pasidžiaugęs, jog jo komandą sudaro „plius minus keli šimtai narių”, tarp kurių esą yra 6 profesoriai.

Tarp politinio komiteto „Ištikimi Klaipėdai” narių kandidatas minėjo ir Klaipėdos Hermano Zudermano gimnazijos direktorę Jolitą Andrijauskienę, ir Klaipėdos dramos teatro direktorių Tomą Juočį, ir patyrusį miesto politiką, buvusį merą Rimantą Taraškevičių.

Paklaustas, ar bent iki Kalėdų komiteto rinkimų programa – planas Klaipėdai – bus oficialiai pristatyta miestiečiams, A. Vaitkus teigė negalįs to pažadėti.

„Aš tikrai negaliu atsakyti už valstybės institucijas, tą sakau labai atsakingai. (…) Turi ateiti tam laikas, nenorim daryti to chaotiškai”, – sakė vienas iš kandidatų į miesto merus.

INFORMACIJA

Šiuo metu be A. Vaitkaus Klaipėdos mero kėdės siekia Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos narys parlamentaras Audrius Petrošius, Seimo narė valstietė Ligita Girskienė, liberalas Saulius Budinas, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ atstovas Artūras Bogdanovas, socialdemokratų kandidatas, dabartinis miesto meras Vytautas Grubliauskas, Tautos ir teisingumo partijos vicepirmininkas Naglis Puteikis, Lietuvos žaliųjų partijos atstovas Arvydas Ektis, partijos „Laisvė ir teisingumas” pirmininkas, Seimo narys Remigijus Žemaitaitis ir Laisvės partijos kandidatė Birutė Andruškaitė.

Pirmasis rinkimų į savivaldybių tarybas turas vyks kitų metų kovo 5 d.

21 Comments

  1. Taip

    A.Vaitkus didelis giliavandenio uosto Melnragėje agituotojas. Žmogus labai tinkamas Klaipėdai mero pareigose.

    Reply
  2. Ne rodiklis

    Kas iš tų profesorių, panašių į fliugerius? Idzelevičių, Senčylą turėjom, tebeturim. Ką jie veikė, kuo pasižymėjo Taryboje? Rankučių kilnotojai be savo NUOMONĖS. O Tomas Juočys baigia sunaikinti Senąjį mūsš Dramos teatrą. Ne rodiklis tie moskliniai laipsniai.

    Reply
    • Anonimas

      Taikliai

  3. stuoka

    Jokių delegatų iš partijų, kurie tik progiškai vaidina susidomėjimą Klaipėda. Žmonės turi būti JAU panirę Klaipėdos gyvenime. Pagal tokį principą tai būtų šis Vaitkaus komitetas, gal kiek Puteikis, na ir tas dabartinis dūdorius, kuris jau galėtų pailsėti.

    Reply
  4. Čerlis

    Tai malonu galės pasireikšti,gal ir mano namas kada suremontuotas,ne tik popieriuose ,geros rankos ir širdies visur reikia,viskas nuo sąžinės priklauso ka bedarytum

    Reply
  5. Sigitas

    Toks jau mūsų tų dvikojų žmogystų parazitinis būdas, kad be savo pašaipinės pagiežos nė per žingsnį negalime toliau žengti. Todėl ir nenuostabu, kad komentaruose savo pagiežas rašys-rašo, pagal savo politikoje išprūsimą, vyro stovykloje esantieji ir moterų stovykloje esantieji. Nenuostabu bus kai rinkimo metu kiekvienam kandidatui į merus bus klijuojamos būtos ir ne būtos etiketės. Labai gerai būtų kad prasidėjus Klaipėdos miesto rinkiminiam maratonui būtų surengtas su kiekvienu kandidatų į merus viešas TV brifingas-pasisakymas ir panašiai. Štai tada Klaipėdos miesto gyventojai ir matytu ir girdėtu kas būtų potencialus kandidatas į mero postą. Savaime aišku taipogi labai blogai, kad Klaipėdos miestas NEBETURI labai gyventojų laukto, pamėgto savo TV žinių transliuotojo. Reziumuojant patinka tai kam ar ne patinka, tai šaunu ir labai gerai kad A. Vaitkus dalyvaus rinkimuose kaip vienas iš pagrindinių kandidatų į merus. Tai geriausiai-profesionaliai suprantantis Klaipėdos miesto ekonomikos-socialinės ir ūkio srityse.

    Reply
    • Dalia

      Kaltinate kitus dėl pagiežos ir savo komentarą pradedate ne pačiais maloniausiais žodžiais. .. juokiasi puodas, kad katilas juodas.

    • T

      Juokingos išvados, pats sau prieštaraujaut.

  6. Ramus

    Ateis laikas bus ir programa, kur čia nuskubėsi, svarbiausia kad ji būtų naudinga klaipėdiečiams, bet ne pasipinigaut mėgėjams !

    Reply
  7. Prasideda

    makaronų kabinimai. Pradžioje pareiškia, kad kitą savaitę ne eilinę PROGRAMĄ tikrai pristatysiu, o po to „labai atsakingai „peza, kad nieko negali

    Reply
  8. Rulis

    Jei jau Taraškevičius yra šioje kompanijoje, tai niekas mieste realiai nesikeis ir ko nors gero tikrai nereikia laukti.

    Reply
    • Ahaa

      Nu taip, keisis matomai tik ten, kur yra Barbšys 🙂

  9. 100% Faktas.

    Ne meras ,ne planas valdo miestus ir valstybę , o SISTEMA.

    Reply
  10. oho

    „Kartu A. Vaitkus patikino, jog jų rinkiminė programa bus visai kitokia, nei kad buvo daugelio politinių jėgų iki šiol”. Oj, laukiam laukiam, mes svetelių laukiam… oho kokia programa bus. Šeši profesoriai….O kur sąrašas? O mokyklos direktorė irgi dalyvaus? Negali pagal įstatymą berods…. oi nežinai įstatymų Vaitkau.

    Reply
    • Visažinis

      Gali dalyvauti. Tik jei bus išrinkta tarybos nare, turės arba mandato atsisakyt arba pareigų. Tai pats pasiskaitykit įstatymus prieš kitus kritikuodamas 🙂

    • oho

      Mat kaip gudriai sugalvota – turės atsisakyti arba mandato arba direktorės pareigų. Geri trukai nuo pat pradžių.

    • Auditorius

      Jei Vaitkus taps meru, tai direktore gali tapti vicemere svietimo, sporto ir kt. reikalams:)

    • Anonimas

      Jeigu…

  11. Gal pirmiausia

    savo „ištikimybę” miestui parodykit apledijusus šaligatvius smėliu pabarstydami?

    Reply
    • Dar valdo dūdorius

      Dabar barsto Grubliauskas ant raudono balno, Neniškį pasikinkęs. Taip kad visos pretenzijjos- jam. Vaitkus atakuojamas iš karto, šešėlyje paliekant visą valdžią turintį dūdorių.

  12. Labai atsakingo vaikino labai atsakingas tekstas:

    „Aš tikrai negaliu atsakyti už valstybės institucijas, tą sakau labai atsakingai”.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Baigta Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcija

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai. Šiuo metu rengiama techninė ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos valdžia bando prisiimti svetimus nuopelnus*

Šį šeštadienį sukaks metai, kai uostamiesčio vairą perėmė dabartinė valdžia. Norėtųsi jai pasigirti laimėjimas, bet jų kaip ir nėra. Todėl ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This