Aukšto Šilutės savivaldybės valdininko artimųjų namą galėjo padėti statyti konkursų laimėtojai

Kriminalai ir nelaimės

Už tai, kad sudarė palankias sąlygas tam tikroms bendrovėms laimėti savivaldybės skelbiamus viešuosius pirkimus, Šilutės rajono savivaldybės administracijos direktorius Virgilijus Pozingis iš konkurso laimėtojų, įtariama, sulaukė dovanų – jie galėjo padėti jo artimiesiems baigti pasistatyti namą, teigia prokurorai. Apmąstyti tokį „bendradarbiavimą” V. Pozingis 10-čiai dienų pasiųstas už grotų.

Antradienį Specialiųjų tyrimų tarnybos sulaikytam valdininkui pareikšti įtariami dėl kyšininkavimo. Tuo metu du privačių bendrovių vadovai įtariami papirkimu, o vienas iš jų – dar ir dokumentų klastojimu.

Ketvirtadienį Klaipėdos apygardos prokuratūroje surengtoje spaudos konferencijoje pranešta, jog V. Pozingis įtariamas paėmęs ne mažesnės kaip 47 tūkst. eurų vertės kyšius prekėmis ir paslaugomis iš statybų darbus atliekančių asmenų. Įtariama, kad minėtos prekės ir paslaugos buvo panaudotos įrengiant jo šeimos nariui priklausantį namą. Manoma, kad už kyšius V. Pozingis galėjo pasinaudoti savo, kaip Šilutės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus, tarnybiniais įgaliojimais, sudarant išskirtines sąlygas statybų bendrovėms dalyvauti ir laimėti savivaldybės vykdomus viešuosius pirkimus, sudaryti pirkimų sutartis ir jas įgyvendinti.

Įtariamųjų namuose buvo atliktos kratos.

„Tiriamas sisteminės korupcijos atvejis, kai savivaldybėje galimai būdavo naudojamasi tarnybine padėtimi, siekiant sau naudos, sudarant išskirtines sąlygas tam tikroms bendrovėms, taip kitus verslo atstovus eliminuojant iš viešųjų pirkimų procesų, iškreipiant sąžiningos konkurencijos principus. Kviečiame verslo atstovus, kurie galėjo dėl tokių neteisėtų veiksmų nukentėti ar kitus asmenis, kurie gali turėti šiam tyrimui reikšmingos informacijos, susisiekti su STT Klaipėdos valdyba“, – spaudos konferencijoje kalbėjo STT Klaipėdos valdybos viršininkas Žydrūnas Krampalcas.

Tyrimui vadovaujantis Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras kreipėsi į teismą dėl kardomųjų priemonių skyrimo įtariamiesiems. 

V. Pozingiui bei vienam iš įtariamųjų vadovų teismas skyrė suėmimą 10-čiai dienų, trečiasis įtariamasis už grotų turės praleisti savaitę.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Prokuratūros ieškiniai - dar trims Kretingos politikams (atnaujinta)

Plungės apylinkės teismo Kretingos rūmai pranešė, kad sulaukė dar dviejų Klaipėdos apygardos prokuratūros civilinių ieškinių 2019-2023 metų kadencijos Kretingos rajono ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Ar Kretingos meras iš tiesų atsikratė teisėsaugos pretenzijų? (dar atnaujinta)

Praėjusią savaitę Klaipėdos apylinkės teismas palaimino prokuratūros ir Kretingos rajono mero Antano Kalniaus taikos sutartį, kurios šiam politikui prireikė dėl ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Už 16-metei parduotas kanapes laisvės gali netekti ilgiems metams

Klaipėdos apygardos prokuratūra praneša baigusi ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai dėl labai sunkaus nusikaltimo – narkotinių ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This