„Klaipėdos energijos” vadovo likimas: drama tęsiasi (10)

Svarbu, Verslas
Avatar photoMartynas Vainorius
2022-12-09

Uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos energija” valdybai nusprendus nepasinaudoti įstatyme numatyta teise pratęsti generalinio direktoriaus Antano Katino įgaliojimų antrai kadencijai ir skelbti konkursą šioms pareigoms užimti, į šį procesą įsijungė ir įmonės Stebėtojų taryba.

Antanas Katinas. Martyno Vainoriaus nuotr.

Pagal nuo 2018-ųjų pradžios įsigaliojusius Valstybės ir savivaldybės įmonių įstatymo pakeitimus tokių bendrovių vadovai priimami į darbą viešo konkurso būdu 5 metų kadencijai. Tas pats asmuo tos pačios įmonės vadovu gali būti skiriamas ne daugiau kaip dvi kadencijas. Atitinkamo įmonės valdymo organo sprendimu tas pats asmuo gali būti skiriamas antrajai 5 metų kadencijai jei jo vadovavimo laikotarpiu įmonė pasiekė visus jai nustatytus veiklos tikslus.

„Atvira Klaipėda” praėjusią savaitę rašė, kad įmonės valdyba, kurioje yra Savivaldybės administracijos Turto valdymo skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis, 19,47% įmonės akcijų valdančios UAB „Gren Lietuva” logistikos vadovas Rimantas Tenenė ir „Klaipėdos energijos“ finansų direktorius Kęstutis Jonkus, nusprendė, jog A. Katino kadencija nebebus pratęsiama. Kaip pagrindinės priežastys buvo įvardintas aktyvesnių bendrovės veiksmų vykdant senosios katilinės Danės gatvėje konversijos projektą trūkumas, valdybos netenkino ir įmonės finansiniai rezultatai.

„Klaipėdos energija” savo ruožtu šią savaitę platino pranešimą, kuriame tvirtino, kad metus tikriausiai baigs su 800 tūkstančių eurų pelno ir taip pasieks akcininkų iškeltus tikslus. Tai esą leis padaryti pajamos už parduodamus nepanaudotus apyvartinius taršos leidimus.

A. Katinas praėjusią savaitę „Atvirai Klaipėdai” teigė, jog, jo nuomone, vadovo veiklos vertinimas negali būti atsietas nuo įmonės veiklos vertinimo ir šuo atveju galimai nesilaikyta pačios savivaldybės nusimatytos tvarkos. Jis vylėsi, kad valdyba dar gali pakeisti nuomonę po įmonės Stebėtojų tarybos posėdžio.

Stebėtojų tarybai pirmininkauja Savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Inga Kubilienė, jos nariais yra „Gren Lietuva” vadovas Vitalijus Žuta ir šios įmonės darbuotoja Diana Grigalionienė bei nepriklausomi nariai Daiva Berankienė, Justas Jankauskas ir Rimas Rusinas.

I. Kubilienė „Atvirai Klaipėdai” patvirtino, kad penktadienį vykusio Stebėtojų tarybos posėdžio metu iš tiesų buvo svarstomas klausimas dėl tokio valdybos sprendimo. Anot jos, vienbalsiai buvo sutarta paprašyti, kad valdyba ir Savivaldybės administracija pateiktų daugiau informacijos, ar buvo išlaikytos visos reikiamos procedūros. Gavus šią informaciją artimiausiu metu bus rengiamas dar vienas, neeilinis posėdis, skirtas būtent šiam klausimui aptarti.

Žymos: | | | | | | |

Komentarai (10):

Atsakymų į “„Klaipėdos energijos” vadovo likimas: drama tęsiasi”: 10

  1. Jonas parašė:

    Puikus kaip Žmogus, geras,reiklus ir sąžiningas vadovas. Manau,kad Antanas Katinas ir toliau sėkmingai vadovaus AB Klaipėdos energija. Sėkmės!

  2. Vera verasvarbu111@gmail.com parašė:

    Antanas katinas geras vaduovas ir geras zmogus.as uz ji.

  3. vidas parašė:

    gabus patyres tegul vadovaujair toliau

  4. Jei konsevų tvarto dėdulė parašė:

    Nusprendė Katną pakeisti į kokią lezbe-trezbe, vadinasi ir bus pakeistas. Prie ko čia tie rezultatai? Pažiūrėkit į broilerį, kuo blogiau tvarkosi tuo jam geriau….

  5. IRENA parašė:

    L.gera,sažininga,puikiai visada išmamė savo darbą Daiva Berankienė.
    10 balų.Sėkmės jai.

  6. Xa Xa parašė:

    Reikės pakeisti įmonės pavadinimą į AB Katino energija

  7. Arūnas parašė:

    Antanas Katinas pats geriausias vadovas , maladėc žmogus , tokių yrą labai mažai ir kuriems galams dar svarstyti kažką .

  8. Ingą parašė:

    Aš už Antaną Katiną , tegu jis ir toliau vadovauja Klaipėdos Energijai kaip ir vadovavo .

  9. Pagaliau parašė:

    Valio valio valioooo!!!

  10. Sauklys parašė:

    Krito Mobingo karalystes valdovas! Tegyvuoja naujas karalius!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

„Klaipėdos energijos“ teritorijoje kilo gaisras

Pirmadienio rytą uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos energija“ teritorijoje Danės gatvėje kilo gaisras. Pasak priešgaisrinių pajėgų operatyvinio vadovo, buvo užsidegusi ...
2024-07-22
Skaityti daugiau

Miestas

Klaipėdoje baigti hidrauliniai bandymai

AB „Klaipėdos energija“ praneša sėkmingai baigusi kasmetinius centralizuotos šilumos tinklų hidraulinius bandymus. Nuo gegužės 13 iki birželio 26 dienos darbai ...
2024-07-05
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Karšto vandens ir gyvatuko kaina nesikeis

Uostamiesčiui ir Gargždams centralizuotą šilumą tiekiančios bendrovės „Klaipėdos energija“ valdyba liepai nustatė tokį pat jos tarifą, kaip ir galiojantį birželį ...
2024-06-29
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This