Limarko grupė parėmė Klaipėdos universiteto fondą

Verslas

Limarko grupė Klaipėdos universiteto (KU) ateities neliečiamojo kapitalo fondui formuoti skyrė 55 tūkst. eurų. Paramos teikimo sutartį penktadienį pasirašė Limarko grupės prezidentas Vytautas Lygnugaris ir fondo direktorius Vytautas Adomaitis.

KU nuotr.

V. Lygnugario teigimu, jūrinis verslas pasitiki Klaipėdos universitetu ir augina KU ateities neliečiamojo kapitalo fondą.

„Matau ateities Klaipėdą kaip stiprų universitetinį miestą, išsiskiriantį iš kitų savo jūriškumu. Klaipėdos universitetas ir šiandien yra šalies okeanografijos mokslo centras, turi laivyną, čia atliekami rimti moksliniai tyrimai. Tam, kad visa tai augtų ir stiprėtų, reikia telkti pajėgas ir finansinius išteklius. Tikiuosi, jog Limarko grupės pavyzdys paskatins ir kitas verslo įmones tokiam žingsniui“, – KU pranešime cituojamas V. Lygnugaris.

Šių metų lapkritį uostamiesčio jūros verslo bendruomenės atstovai pasirašė memorandumą, deklaruojantį verslo paramą Klaipėdos universitetui. Dokumente, kurį parašais patvirtino Klaipėdos pramonininkų asociacijos prezidentas Egidijus Mockus, Lietuvos laivų statytojų ir remontininkų asociacijos prezidentas Arnoldas Šileika, Lietuvos jūrų krovos kompanijų asociacijos prezidentas Vaidotas Šileika, Lietuvos laivų savininkų asociacijos valdybos pirmininkas V. Lygnugaris, Lietuvos jūrinio klasterio koordinatorius Andrius Sutnikas bei KU rektorius.prof. dr. Artūras Razbadauskas pabrėžiama, jog KU vaidmuo yra svarbus formuojant modernaus miesto veidą, pritraukiant talentus, užtikrinant pozityvius demografinius procesus, įvairiapusį ir turiningą miesto socialinį bei kultūrinį gyvenimą.

„Klaipėdos universitetas yra būtina sąlyga siekiant, kad Klaipėda būtų išmani ir jauna“, – teigiama dokumente.

Anot fondo vadovo V. Adomaičio, pasirašytas memorandumas telkia verslo bendruomenę Klaipėdos universiteto auginimui.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Pradeda veikti universiteto STEAM centras

Klaipėdos universitete (KU) oficialiai atidarytas metodinis STEAM centras. Tai pirmasis iš trijų Lietuvoje numatytų sukurti metodinių centrų. Jo komanda veiklą ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Pirmą kartą atlikta konteinerinio laivo bunkeravimo operacija

CMA CGM priklausantis konteinerinis laivas „Containerships Aurora“, prišvartuotas prie Klaipėdos konteinerių terminalo (KKT) krantinės balandžio 9 d. buvo sėkmingai pripildytas ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This