Pradėjo išskirtines statybas

Fotoreportažai, Svarbu, Verslas

UAB „V. Paulius & Associates“ planai dar šiemet šalia Dangės, prie Biržos tilto, pradėti statyti buvusį „Salamander“ pastatą tapo realybe – jau kurį laiką čia darbuojasi statybinė technika, sklypas aptvertas tvoromis.

Nors dėl šių statybų užvertas nusileidimas laiptais į Žvejų gatvę, tačiau į ją patekti nuo Tiltų gatvės galima – paliktas praėjimas palei pastatus.

Martyno Vainoriaus nuotr.

UAB „V. Paulius & Associates“ sklypą Žvejų g. 2B išnuomojo dar 2002 m. Įmonės vadovas Mindaugas Jocys „Atvirai Klaipėdai” lapkričio pabaigoje sakė, jog galutinis techninis projektas yra parengtas pagal paskutinius, 2020-ųjų rudenį, viešintus projektinius pasiūlymus.

Pirmieji projektiniai pasiūlymai buvo viešinti 2019-ųjų liepą, o pristatytuose prieš porą metų nebeliko automatizuotos aštuonių vietų automobilių stovėjimo aikštelės, kuri buvo numatyta įrengti rūsyje po pastatu. Sprendžiant parkavimo klausimą buvo pasirašyta dvišalė sutartis tarp Klaipėdos savivaldybės ir viešbučio pastato statytojos dėl kompensavimo už penkias neįrengtas privalomas automobilių stovėjimo vietas.

Dar vienas pakartotiniuose pasiūlymuose numatytas pokytis buvo tai, kad pastatas projektuojamas nebe visiškai baltos, o smėlio spalvos.

„Ir Klaipėdos regioninė architektų taryba, kuriai pristatėme projektą, ir vyriausiasis miesto architektas pageidavo, jog pastatas nebūtų baltas, o būtų nudažytas kokia nors lengva spalva. Todėl ir yra toks naujas sprendimas. Istorinėse nuotraukose neįmanoma įžiūrėti, ar yra pastato spalva, galbūt pritrūko lėšų jį nudažyti, tai istorija nutyli. Todėl buvome pasirinkę baltą spalvą, bet ji esą senamiesčiui per drąsi, todėl nudažysime lengva smėlio spalva“, – prieš porą metų aiškino UAB „A405“ architektas, projekto vadovas Gintaras Čičiurka.

UAB „A405″ vizualizacija

Pasak UAB „V. Paulius & Associates“ vadovo M. Jocio, preliminariai investicijos į šį projektą gali atsieiti apie 4 mln. eurų. Ar tai bus tinklinis, ar unikalus viešbutis, kol kas dar nėra nuspręsta.

Projektiniuose pasiūlymuose buvo rašoma, kad naujajame pastate įsikurs 4+ arba 5 žvaigždučių viešbutis. Jame taip pats bus restoranas su baru bei konferencijų salė. Į restoraną bei konferencijų salę numatyti atskiri įėjimai iš Dangės krantinės.

Antrame ir trečiame aukštuose suprojektuoti numeriai gyventojams, pagalbinės patalpos viešbučiui aptarnauti. Kiekviename aukšte bus po septynis dviviečius numerius ir du keturviečius apartamentus. Iš viso viešbutyje suprojektuota 18 numerių, iš kurių 14 dviviečių ir 4 keturviečiai apartamentai. Mansardiniame aukšte numatyta tik viešbučio gyventojams skirta treniruoklių salė ir SPA centras.

A405 vizualizacija

„Atvira Klaipėda” skaitytojams sudarys galimybę sekti, kaip vyksta šios išskirtinės statybos – tam skirtas atskiras fotoreportažų puslapis.

ISTORIJA

Sklype Žvejų g. 2B XVI-XVII a. buvo įrengtos pirmosios miesto svarstyklės. Vėliau čia stovėjęs statinys perstatytas bei tapo gyvenamosios paskirties. XX a. pradžioje čia savo vienintelę Lietuvoje atstovybę ir parduotuvę įkūrė Vokietijos batų siuvimo ir prekybos įmonė „Salamander“.

1944-aisiais po sovietų lėktuvų bombardavimo pastatas buvo apgadintas, o galutinai nugriautas 1947-aisiais.

„V. Paulius & Associates“ 2014 m. kartu su Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos apskrities organizacija buvo surengusi architektūrinį konkursą. Jame dalyvavo 19 projektų, iš kurių komisija išrinko tris geriausius. „A405″ architektų Gintaro Čičiurkos, Valdo Janulio ir Sauliaus Plungės projektui „Istorija+“ tada atiteko trečioji konkurso vieta.

„Salamander“ pastato vietoje projektuojamas pastatas yra imitacinio atstatymo projektas, nes buvęs pastatas nebus atkurtas, o tik dalinai atstatytas. Naujas pastatas bus statomas ant per archeologinius tyrimus atkastų buvusio pastato pamatų, bus atkuriamas buvęs tūris, tad naujasis pastatas bus trijų aukštų.

24 Comments

  1. Anonimas

    Gaila, Konoteatra ” Tevyne ” lieka griuvesiais, mano laikais toks jo pavadinimas buvo. Bet sakau Aciu uz Salamander Haus atstatyma. Danke !

    Reply
  2. Anonimas

    Pastatas tai gražus, bet ar reikėjo prieš statybas Žvejų gatvę remontuoti? Dabar po ją važinėjasi po 40 t ir daugiau sveriančios mašinos ir kranai. Kam savivaldybė švaisto tuos mūsų pinigus?

    Reply
    • Taigi

      Visur taip.Iš pradžiu padaro pereją gatveje,po to greicio matuoklį ,po to viską nugiauna ir pastato šviesoforą, nes kitaip normaliai neuždirbtum.

  3. plius minus

    Manau tai pati geriausia dovana Klaipėdos Senamiesčiui ir ne tik.
    Klaipėdiškių vardu dėkojame „V. Paulius & Associates“ ir jos savininkui A-A Vytautui Pauliui už pasiryžimą investuoti į Klaipėdą ir įmonės pirmajam direktoriui Ž. Žilinskui , nežiūrint į visus skeptikus , brangiausiai Lietuvoje išsinuomojusiam šį mažą žemės sklypą senamiestyje ir dabartiniam Direktoriui Mindaugui Jociui , kuris ryžosi pagaliau tai įgyvendinti .
    AČIŪ . Šie žmonės ne žodžiais , o Darbais Klaipėdą myli .
    Linkėjimai

    Reply
  4. Viola da Gamba

    O, tai gal ir tą Juodąją skylę priglobti galėtumėt? Buvusį Baltijos kino teatrą, sudegusį prieš amžinybę? Negalite? Gaila… o tai toks karvašūdis viduryje miesto stūkso…

    Reply
  5. Jaunas žmogus

    Valio! Senamiestį reikia gaivinti…

    Reply
    • manau

      Labai gerai, kad nebebus vietos automobiliams, su paspirktukais į penkių žvaigždučių viešbutį važiuos kolonomis

  6. Česlovas

    Ale labai tinka prie sudegusios Baltijos 🙂

    Reply
  7. KLP

    Lauksim rezultatų. Daugiau tokių „retro statybų”

    Reply
  8. Klaipėdietis

    Vasarą stebint turistus, aiškiai nelabai supratusius, kodėl juos čia „praleido”, neišeina neužduoti klausimo, kam Klaipėdoje dar vienas viešbutis?

    Reply
  9. Anonimas

    O statybines medžiagas galima atplukdyti Dangės upe , ir sandėliuoti nereikės senamiestyje ir naujai paklotas akmens grindinys bus išsaugotas .

    Reply
  10. petras

    Ar rasant straipsni nebereikia nors gramatines klaidas pasiziuret. ?Ar naujas stilius dabar toks

    Reply
    • akadministratorius

      Klaidų nedaro tik nedirbantys. Vietoje tokio tuščio moralizavimo nepalyginamai naudingiau būtų buvę užpildyti po kiekvienu straipsniu esančią pranešimo apie klaidą formą.

    • Petrui

      O nepastebėjai, kiek pats klaidų padarei? 🙂 Moralizuoti lengviau.

    • Vytautas

      Mielas Petreli, bet Tamsta savo paklausime bene 5-kias klaideles padarei… Tai kas čia, kodėl gerbiamas profesoriau taip ..?

    • Vytautui

      Aš jų net septynias suskaičiavau 😀

    • Vladadas

      Ponas, dabar toks stilius !

    • Patikslimimas

      Petrai, į klaidas reikia ne žiūrėti, o jas taisyti. Tik, panašu, kad pats esate susikūręs savo taisykles…

  11. Senis

    Super, čia nors istorija ir atmintis.

    Reply
  12. Leonas

    Pagaliau. Klaipėdoje prasideda pokario atstatymas. Gal ir pievos senamiestyje dings? Bus atstatytas tikras Memelio senamiestis?

    Reply
    • Leonui

      Bijau, kad KVAD’ui pievos priimtinesnės.

    • Anonimas

      Idomu, kodel nenirite turėti žalią kampeli senamiestyje?

    • > Anonimas

      jei nepastebėjote, yra senamiestyje žalių salelių. O pievos senamiestyje tikrai ne vieta. jeigu trūksta dirvonuojančių pievų, pasivaikščiokite po miegamuosius rajonus

  13. Gydytojas

    Gražu, labai palaikau

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Svarbu, Verslas

Klaipėdos senamiestyje - istorinė diena

Pernai spalį dar 1995-ųjų rugsėjį sudegusį buvusio kino teatro „Baltija” pastatą įsigiję verslininkai jau ėmėsi ir realiai matomų veiksmų – ...
2024-02-19
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

„Baltijos” atgimimas: jau ėmėsi detaliojo plano (atnaujinta)

Pernai spalį dar 1995-ųjų rugsėjį sudegusį buvusio kino teatro „Baltija” pastatą įsigiję verslininkai jau ėmėsi žadėtų veiksmų – keisti žemės ...
2024-01-26
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas

Atidengė atminimo lentas dviem iškiliems mažlietuviams

Ketvirtadienio popietę, Tilžės akto dieną, ant pastatų Turgaus g. 3 ir Žvejų g. 2 atidengtos dvi atminimo lentos iškiliems Klaipėdos ...
2023-11-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This