Uosto direkcijai – „Lietuvos metų gaminio“ apdovanojimas

Uostas ir jūra

Baigiantis metams paskelbti konkurso „Lietuvos metų gaminys“ laureatai. Aukščiausiu apdovanojimu – aukso medaliu – įvertintos Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos investicijos į naftos produktų, energetinių išteklių krovai skirtą naują infrastruktūrą.

26-ąjį kartą įteikti Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) rengiamo kasmetinio konkurso „Lietuvos metų gaminys“ apdovanojimai. Apibendrinusi ekspertų išvadas, įvairioms pramonės ir verslo šakoms atstovaujanti ekspertų komisija skyrė aukso ir sidabro medalius. Apdovanojimus įteikusi ir įmonių vadovus sveikinusi Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė dėkojo verslo atstovams už darbą ir kūrybiškumą.

„Jūs esate mūsų ekonomikos variklis. Ir tai ne tušti žodžiai – tai patvirtina ir mūsų eksporto augimas. Vadinasi, tai, kas sukuriama Lietuvoje, yra konkurencinga visame pasaulyje. Politikų darbas padaryti taip, kad verslas turėtų dar daugiau rinkų ir partnerių. Esame nedidelė, bet labai kūrybinga šalis – turime būti visur“, – sakė A. Armonaitė, pažymėdama, kad Lietuva matoma dėl įvairių sektorių pasiekimų.

LPK prezidentas Vidmantas Janulevičius dėkojo už užsispyrimą, pastangas ir sunkų darbą, jog, nepaisant visų geopolitinių įtampų, trūkinėjančių tiekimo grandinių ir kitų šiais metais lydėjusių iššūkių, verslas nenuleido rankų ir ne tik bandė išlikti, bet ir kūrė naujus produktus, plėtė savo eksporto rinkas.

„Lietuvos metų gaminio” apdovanojimu įvertintas šiaurinėje uosto dalyje esančios pirmos krantinės pirmo etapo rekonstrukcija, kuri Uosto direkcijai kainavo 25,28 mln. eurų.

„Pastaruoju metu neretai gauname klausimų, ar Uosto direkcija neketina stabdyti ar karpyti investicijų į uosto vystymą. Taip, laikmetis sudėtingas, bet tai negesina mūsų ambicijų – žvelgdami į ateitį intensyviai tvarkome ir modernizuojame uosto infrastruktūrą. Krizės pasibaigs, o mes tiesiog negalime užleisti konkurencinių pozicijų, privalome būti žingsniu priekyje. Šis „Lietuvos metų gaminio” įvertinimas ir atspindi mūsų strateginę kryptį. Naftos produktų krovai skirta infrastruktūra – vienas stambiausių praėjusių metų pabaigoje užbaigtų mūsų projektų, kuris didina naftos terminalo galimybes, nes bus galima krauti daugiau ir įvairesnių produktų. Noriu padėkoti visiems, prisidėjusiems prie šio projekto įgyvendinimo”, – sako Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas.

Įgyvendinant projektą vietoje buvusio kranto tvirtinimo pastatyta nauja krantinė, kurios ilgis siekia daugiau kaip 235 m, prie krantinės išgilinta iki 17 m. Tai maksimalus siektinas gylis uoste.

Užbaigus I etapą, naftos produktus kraunanti AB „Klaipėdos nafta“ gali priimti ir krauti nebe du, kaip buvo iki šiol, o tris tanklaivius vienu metu. Visiškai įgyvendinus projektą, nauja infrastruktūra leis užtikrinti didelės talpos tanklaivių krovą, tai reiškia didesnį uosto patrauklumą, efektyvesnę logistinę grandinę krovinių siuntėjams. Pasiekus 17 m gylį prie krantinių, ateityje bus galima maksimaliai išnaudoti uosto parametrus.

I etapo infrastruktūros darbus atliko konkursą laimėję rangovai – UAB „Tilsta“ ir UAB „Fegda“.

Ateityje, įgyvendinus projekto II etapą, bus sudarytos galimybės Klaipėdos uoste priimti tanklaivius, kurių vandentalpa siekia 200 tūkst. tonų.

Konkurso „Lietuvos metų gaminys“ pagrindinis tikslas – didinti aukštos kokybės lietuviškos produkcijos konkurencingumą, pristatyti ir įtvirtinti šalies pramonės produkciją, prekes ir paslaugas vietiniam ar tarptautiniam vartotojui, skatinant rinktis kokybišką lietuvišką produktą, taip vystant Lietuvos verslo plėtrą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Regionas

Gargžduose duris atvers bendradarbystės centras „Spiečius“

Birželį Gargžduose duris atvers jau 15-as Inovacijų agentūros bendradarbystės centras „Spiečius“. Centras veiks kaip erdvė, skatinanti regiono verslumą, teikianti nemokamas ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Margutis milžinas - jau ant šiaurinio molo

Praėjusiais metais klaipėdiečius ir miesto svečius nustebinęs margutis milžinas vėl užridentas ant šiaurinio molo Melnragėje. Trijų metrų aukščio ir pusantro ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This