Teismas paliko „Grigeo Klaipėda“ skirtą baudą

Aplinkosauga
Avatar photoAtvira Klaipėda
2022-12-15

Regionų apygardos administracinio teismo Klaipėdos rūmai atmetė bendrovės „Grigeo Klaipėda“ skundą, kuriuo ši siekė panaikinti Aplinkos apsaugos departamento (AAD) skirtą 850 eurų baudą už pernai liepą draudžiamu būdu su 18,6 kub. m gamybinio vandens į aplinką išmestus teršalus.

„Jokiu būdu negalima tapatinti taršos su žala”, – tokios pozicijos šioje byloje laikėsi skundą dėl aplinkosaugininkų sprendimo pateikusios įmonės advokatė Dovilė Murauskienė.

Anot jos, yra ir atitinkamas Europos Sąjungos Teisingumo Teismo sprendimas būtent vandens taršos atvejį nagrinėjusioje byloje.

Aplinkosaugininkai buvo nustatė, kad išleistas gamybinis vanduo buvo toksiškas, nes jame rasta bendro azoto, bendro fosforo, naftos produktų, cinko, vario, nikelio, švino, kadmio, gyvsidabrio ir kitų elementų.

Kolegija, kurią sudarė teisėjai Remigijus Arminas, Eglė Kiaurakytė  ir Aušrelė Mažrimienė konstatavo, kad ekonominę sankciją skyrę aplinkosaugininkai teisingai kvalifikavo padarytus pažeidimus, baudos dydis neprieštarauja protingumo ir proporcingumo principams.

Šis sprendimas dar gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Žymos: | | | | | | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga, Svarbu

Savivaldybė pagaliau perka oro kokybės stebėjimo stoteles

Nors kai  kurie politikai giriasi, kad Klaipėdos oro tarša jau yra sutramdyta, savivaldybė perka automatinės (stacionarios) aplinkos oro kokybės stebėjimo ...
2024-07-25
Skaityti daugiau

Sportas

Klaipėdoje vyks Baltijos šalių paplūdimio sprinto irklavimo čempionatas

Šių metų rugpjūčio 17-18 dienomis Klaipėdoje vyks Baltijos šalių paplūdimio irklavimo sprinto čempionatas – ganėtinai nauja ir žiūrovams labai patraukli ...
2024-07-24
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Kuršių mariose stiprina verslinės žvejybos kontrolę

Aplinkos apsaugos departamento (AAD) pareigūnai nuo liepos 22 d. iki rugpjūčio 4 d. Kuršių mariose stiprina verslinės žvejybos kontrolę – ...
2024-07-22
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This