Dėl Palangos baseino – kreipimasis ir į prokuratūrą (1)

Regionas
Avatar photoAtvira Klaipėda
2022-12-19

Pirmadienį Palangos miesto bendruomenė kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl Konkurencijos tarybos veiksmų, reikalaujant perduoti už viešąsias lėšas pastatytą kurorto baseiną valdyti į privačias rankas ir grasinant didžiulėmis baudomis.

Kreipimąsi Generalinei prokuratūrai vos per kelias dienas pasirašė 1650 žmonių. Generalinės prokuratūros prašoma:  

  • Detaliai ištirti, ar Konkurencijos tarybos veiksmai, reikalaujant perduoti Savivaldybės turtą privatiems subjektams, nepažeidžia viešojo intereso, nedaro žalos  Savivaldybei ir valstybei. 
  • Ištirti, ar Konkurencijos taryba savo veiksmais neprisideda prie rinkos monopolizavimo.
  • Ištirti Konkurencijos tarybos valstybės tarnautojų galimus ryšius su verslo subjektais, dalyvaujančiais koncesijose ar siekiančiais jose dalyvauti. 
  • Ištirti, ar nėra pasisavinamos didelės vertės savivaldybės ir valstybės biudžeto lėšos, prisidengiant koncesijų sutartyse numatyto atlygio mokėjimu koncesininkams.

Pranešama, jog Palangos miesto vadovai, savivaldybės administracija ir Palangos bendruomenė aktyviai gina poziciją, jog savivalda turi teisę pati spręsti, kaip jai geriau valdyti pačios pastatytą turtą.

Gruodžio 5 d. palangiškiai ir kurorto svečiai gausiai dalyvavo pikete „STOP! Palangos baseino neatiduosime!“, kurį organizavo bendruomenė „Palangos santarvė“.

Praėjusios savaitės pabaigoje Palangos meras Šarūnas Vaitkus su šios bendruomenės pirmininke Daina Eimanavičiene lankėsi Vilniuje, kur Prezidentūroje įteikė „Palangos santarvės“ kreipimąsi į Prezidentą. Kartu su kreipimusi perduota palangiškių bei kitų šalies vietovių 5480 gyventojų pasirašyta peticija.

Žymos: | | |

Komentarai (1):

Įrašo “Dėl Palangos baseino – kreipimasis ir į prokuratūrą” komentarų : 1

  1. M.-W. parašė:

    Šaunu ❗

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

„Foxpay“ skandale - ir pajūrio pėdsakas

Lietuvos bankui (LB) ir kitoms institucijoms atliekant tyrimus dėl finansinių technologijų įmonės „Foxpay“, jos akcininkė Ieva Trinkūnaitė, kuri Vyriausybės komisijos ...
2024-06-21
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Irenos Šakalienės statybų istorija: inspekcijai - vėliava į rankas       

Klaipėdos apygardos teismas per pastarąją savaitę priėmė jau antrą sprendimą dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos ...
2024-06-21
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje - elektromobilių įkrovimo parkas

Penktadienį Palangoje pradeda veikti elektromobilių įkrovimo parkas. Vienu metu čia galės krautis 20 elektromobilių, savo socialinio tinklo paskyroje informuoja Palangos ...
2024-05-31
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This