Taikos prospekte iškils naujas biurų pastatas

Svarbu, Verslas

Visuomenei susipažinti pateikti beveik 10 arų ploto sklype Taikos pr.  40A planuojamo statyti administracinio pastato projektiniai pasiūlymai.

Projektuotojų vizualizacija

Projektuojamas biurų pastatas – 5 aukštų su antresole ir požeminiu garažu.

Projektinius pasiūlymus parengė UAB „Danės projektai”, statytoja – UAB „DNT Turtas”. Žemės sklypo plotas statybai – 0,0955 hektaro. 

Kartu šiuo projektu norima keisti esminius 2004 metais patvirtinto detaliojo plano sprendinius (koreguojama statinio vieta žemės sklype, leistini sklypo užstatymo tankumo ir užstatymo intensyvumo rodikliai, pastato aukštingumas, užstatymo riba ir zona). Numatoma ir sumažinti sklypo užstatymo zoną, bet padidinti užstatymo tankį ir intensyvumą.

Projektiniuose pasiūlymuose rašoma, kad pastato architektūra būtų moderni, šiuolaikiška.

Jo tūris pabrėžiamas horizontaliomis vamzdžio tipo fasado detalėmis. Fasaduose dominuotų stiklas (langai) ir metalo plokščių (bronzos) apdaila.

Projektuotojų vizualizacija

Pastačius pastatą ir įrengus inžinerines komunikacijas, sklypo aplinką numatoma sutvarkyti apželdinant veja, žemaūgiais želdiniais, dekoratyviniais krūmais.

INFORMACIJA

Susipažinti su projektiniais pasiūlymais galima iki sausio 3 d. Turgaus g. 37-5, Klaipėdoje, pirmadieniais – penktadieniais 10-16 val., iš anksto susitarus tel. 8 620 76751 arba interneto svetainėje https://www.klaipeda.lt/pp

Viešas susirinkimas vyks sausio 3 d., 16 val., nuotoliniu būdu.

23 Comments

  1. Ąžuolas

    Toli Klaipėdai su parkovkėm ir 90s stilium net iki Vilniaus

    Reply
  2. DM

    Čia žiūriu komentarose architekturos žinovai susirinke o realeme gyvenime ka veikiate ? Lengviausia būti kritiku..Gal dar trobas medines reiktu statyti nes jos irgi buvo prieš gera 100 metu su toletu lauke.

    Reply
    • Reikia sugebėti

      dviejuose sakiniuose 10 gramatinių klaidų 🙂

  3. neringa

    5 aukštų???????????? jie tyčiojasi iš įstatymų, vadyndami tą visiškai tokį pat kaip likę penki aukštai – antresolę!!! kada jau atsiras atsakingas ir ryžtingas valdininkas, kuris užkirs kelią šiems pasityčiojimams.

    Reply
    • Architektas

      Pirmas (nulinis) aukštas greičiausiai vadinamas cokoliu, o toliau skaičiuojami kaip normalūs aukštai, todėl paskutinis aukštas nėra antresolė.

  4. Arūnas Jonas

    Vietoj to, kad statyti estetiškai patrauklius pastatus, kurie būtų panašūs į Hansos architektūrą, siūloma statyti dar vieną „keistą” pastatą.

    Geras pavyzdys galėtų būti Gdanskas, kur galime rasti gražių pastatų, kurie yra modernūs, tačiau atspindi istorinį miesto paveldą.

    Ar tai žmonių ar architektų norai? Nauji projektai sveikintini, norėtųsi daugiau organikos miesto planavime.

    Reply
    • Anonimas

      Gdansko, Elblago miestų architektai užsiima architektūra, o ne prostitucija kaip kad mūsų mieste.

    • Anonimas

      Hansos architektura tarp 20 pabaigos ir 21 amziaus pastatu? Cia panasiai kaip statyti graikiskas kolonadas vietoje Salamandro

    • qw

      Jonai kur buvai su savo kritika kai čia barakus pristatė CCCP laikais ?

    • ezys

      toje vietoje kur tas pastatas Memelio laikais karves ganesi, gal kokia bakuze su siaudiniu stogu stovejo, apie kokia dar Hanzos architektura jus snekat? 🙂 Gal iskart piramides statyti?

  5. plius minus

    Architektūra be iššūkių , labai juokinga , gal taip mums ir reikia. O kad kažkas statyti dar ruošiasi, pagirtina. Reiškia tiki Klaipėdos potencija, kuri manau niekur nedingo , ne taip kaip pas mūsų politikus.

    Reply
  6. Algirdas

    Tos parkovkes…. Tragedija. Kur normalus, perimetrinis uzstatymas? Minskas 2.0.

    Reply
    • Anonimas

      Visiškai pritariu – rytietiško mentaliteto požymiai. O dar tos parkovkės prie Taikos pr., kur, neva, turėtų būti diegiama pagrindinė miesto viešojo transporto (BRT) linija.

    • Kęstas

      Kuo daugiau parkingo – tuo geriau.

    • Architektas

      Dėl parkavimo aikštelių šalia gatvės – spėčiau, kad buvo reikalavimas išlaikyti vientisą/panašią užstatymo liniją, pradedant Vėtrungės pastatu. Galėjo aišku palikti pievelę šalia gatvės, bet…

    • Anonimas

      Vietoje to, kad bandytų taisyti, tai toliau daro urbanistinį broką, nes brokas prie broko dera – tiesiog genialu. Turiu kreivai augantį dantį, tai jau užsirašiau pas odontologą, kad ir kitus dantis iškreivintų.

    • Architektas

      @Anonimui, dėl urbanistinio broko taisymo – pabandykite apie tai padiskutuoti su Marijum Mockum 🙂

    • Anonimas

      Gal ir pabandyčiau, bet anas nelabai mėgsta atrašyti į elektroninius laiškus. Fiziškai įsiveržus į kabinetą, matyt, irgi būtų ne geriau.

  7. Be skonio, tik biznis

    Negražus, jokių šiuolaikiškų, drąsių elementų. Užsakovai moka, užsakovai užsako kuo pigiau. Liekam uodegoje su architektūra

    Reply
    • pritariu

      15 metų atgal

    • DM

      O man patinka gal geriau nei tie barakai aplink

    • Anonimas

      As irgi tikejausi kabanciu Babilono sodu ar mazu maziausiai Eifelio boksto, o ne sito.

  8. Taip

    Vien tik auksas valdo mus, jėga !

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Baigė remontuoti Taikos prospekto šaligatvį

Klaipėdos savivaldybė skelbia, jog baigti šaligatvio nuo Sausio 15-osios g. iki Tiltų g. remonto darbai. Darbų metu įrengtas 2,5 m ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Transportas

Taikos prospekto eismo valdymas - neįveikiama užduotis?

Nors eismo valdymo sistemos modernizavimo vienoje iš pagrindinių Klaipėdos transporto ašių – Smiltelės g., Taikos prospekto, Tiltų, Herkaus Manto ir ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Sužalota nepilnametė atsidūrė ligoninėje

Policija panešė, kad šeštadienio vakarą, apie 18.50 val., Klaipėdoje, Taikos prospekte esančiuose namuose kilusio konflikto metu, neblaivus 40-metis vyras sužalojo ...
2024-02-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This