Klaipėdiečio kortelė: netrūksta klaidų

Miestas, Svarbu

Uostamiesčio valdžiai trečiadienį pristačius ilgai brandintą Klaipėdiečio kortelę, suteiksiančią uostamiestyje registruotiems žmonėms įvairių nuolaidų, internetinėje erdvėje netruko pasipilti pastebėjimų apie įvairias klaidas.

Modestas Martišius, Savivaldybės administracijos vyriausiasis patarėjas, pripažįsta, kad klaidų yra ir jas tiekėjai esą tvarko.

Bene daugiausiai bandžiusiems susikurti kortelės paskyrą kliūva pats registracijos procesas.

„Registruojantis sulaukiamas patvirtinimas el. paštu, jeigu uždarai registracijos sesijos langą, tam kad paspaustum nuoroda per el. pašta, sistema nepabaigia registracijos”, – pastebėjo vienas iš komentuotojų.

„Susivedi emailą, slaptažodį ir spaudi registruotis. Parašo, kad išsiųstas emailas patvirtinimui ir mygtukas siųsti dar kartą? Nuėjus į paštą, paspaudus tvirtinti parodo tokią bendrinę žinutę, kad ačiū. Tada turi grįžti atgal į tą puslapį kur registravaisi, o ten nieko nematai taip pat atrodančią žinutę. Tai man nepavyko užsiregistruoti. Ėjau antrą kartą. Kažkodėl leido registruotis su tuo pačiu emailu ir slaptažodžiu, vėl išsiuntė emailą ir viskas lyg ir tas pats, tik grįžus atgal į tą pirmą puslapį pamačiau, kad mygtukas pakeitė tekstą į prisijungti per valdžios vartus, autentifikuotis ar kažkaip ten pan. Tik tada dašilo kas čia išvis vyksta. Prisijungus prie valdžios vartų viskas kaip ir tvarkoj toliau”, – panašiai rašė kitas.

M. Martišius patikino, kad ši problema jau žinoma ir perduota tvarkyti konkursą laimėjusiems programuotojams – dabar kai kurie žmonės tiesiog nesulaukia perjungimo į Valdžios vartus ir nebaigia registracijos proceso, o vėliau jau rašoma, kad jų el. paštas jau naudojamas. Tad programuotojų paprašyta, jog jie išvalytų iš sistemos tokius „pusiau registruotus” el. paštų adresus ir vėl būtų galima badyti jais registruotis.

Taip pat patarėjas pripažino, kad kai kurie pranešimai apie registraciją gali ateiti į šlamšto skyrių, tad reikėtų pasitikrinti ir ten.

„Geriausias bajeris, kad su skirtingu el. pasštu, vistiek gali prisijungti per e-valdžios vartus, taigi bet kas gali užregistruoti tokiu būdu belieka giminaičiams, kad ir registruotiems Vilniuje, perduot prisijungimus ir leisti jiems naudotis ta kortele per mobilų telefoną. Tai nežinau, iš sąžiningumo puses ar čia normalu?” – dėstė dar vienas komentatorius.

Pasak M. Martišiaus, kadangi kortelė yra susieta su Gyventojų registru, su tuo pačiu asmens kodu dvi virtualios kortelės neturėtų veikti, kad ir registravusis skirtingais el. pašto adresais.

Patarėjas sakė, kad ir fizines korteles galima badyti perduoti kitam asmeniui, tad nuolaidas teiksiančios savivaldybės įstaigos yra įpareigotos patikrinti ir asmens dokumentą, o verslo atveju jau paliekama jų pačių nuožiūrai.

Ketvirtadienį taip pat nepavyko per aplikaciją užsisakyti ir fizinės kortelės. Pasak M. Martišiaus, taip neturėtų būti – galbūt tokia klaida buvo fiksuota dėl atnaujino darbų.

Pasak jo, trečiadienį, po kortelės pristatymo, buvo momentų, kai per minutę buvo vykdoma ir daugiau nei 160 registracijų. Iki darbo dienos pabaigos užsiregistravo apie 1000 klaipėdiečių.

Beje, netrūksta pastebėjimų, kad savivaldybė atrodo šiek tiek juokingai kortelę pristačiusi anksčiau nei kad miesto Taryba patvirtins su ja taikomas savivaldybinio sektoriaus nuolaidas.

„Atvira Klaipėda” jau rašė, kad viešasis pirkimas buvo sudarytas iš dviejų dalių: informacinės sistemos ir mobiliosios aplikacijos kūrimo bei kortelių gamybos. Plastikines korteles gamina UAB „ATEA“, su savivaldybė pasirašiusi 41,7 tūkst. Eur vertės sutartį. Kortelės sistemą ir aplikaciją už 26 tūkst. eurų. sukūrė UAB „Thinkbig LT”.

KLAIPĖDIEČIŲ NUOMONĖS

Liūdna, kad inovacijų 0.

QR kodas atvaizduojamas appse, kam ten jis?

Kažkoks taimeris, o informacijos – 0

Ieškojau kaip prisidėti Klaipėdiečio kortelę į apple wallet, kas šiais laikais yra kaip ir standartas jau, tai nėra tokios galimybės.

Appsai patalpinti pas tą įmonę. Pagal rekvizitus žiūrint įmonė neatrodo labai gerai. Tai kiek šansų, kad 3 metus tas appsas išgyvens? Atiduoti įmonei, kuri laimėjo konkursą pagal žemiausią kainą, ir ypač tokį dalyką kaip Klaipėdiečio kortelę, tai labai liūdna

2 Comments

  1. Renaldas

    Gera idėja ta kortelė. Turinti telkti ir kelti pasididžiavimą savo miestu. Švenčių proga atlaidžiai priimame, kad jos kelias nuo idėjos iki realizacijos truko gerus 10 metų ir kantriai refrešiname tinklapio registracijos langą, bandant užbaigti užstrigusią registraciją. Po keliasdešimt pakartojimų ir kelių parų pavyksta. Patenkinti pasiekimu dauguma vengia kritiškai vertinti puslapio vangų darbą ir keistoką struktūrą, bet varo į rekvizitai.vz.lt pasižiūrėti kas per gudruoliai sukūrė tą daiktą už 26 tūkst. EUR. Viskas aišku, atsidūsta, – ko gali tikėtis iš kompanijos, per metus pardavusios paslaugų tik už 195 tūkst. EUR ir turinčios 5 darbuotojus, šiais IT specialistų aukso amžiaus laikais, teuždirbančius vidutiniškai 800 EUR per mėnesį. Aitišnikai su minimaliu atlyginimu – čia būtent tie, kuriems reikėjo patikėti tokį, pasak savivaldos, svarbų darbą.

    Reply
  2. G

    O ir pati kortelės internetinė svetainė labai apkrauna kompiuterio procesoriu. Nieko sudėtingo pačiame puslapyje nėra, o „stabdo” lyg tai būtų gigantas. Labai prasti programuotojai. Nuolaidų sąraše nėra „pointerio”, neaišku gali čia spaust ar ne. Jokio „back” mygtuko, tenka eit į pradžia ir vėl iš naujo naršyt tą tragiškai stabdantį puslapį. Kaip savivaldybė priima tokius darbus?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Siekiama, kad ir rajono gyventojai gautų nuolaidų Klaipėdos kultūros įstaigose

Iki šiol įvairios nuolaidos buvo taikomos tik turintiems „Klaipėdiečio kortelę”, skatinant žmones deklaruoti gyvenamąją vietą mieste. Tačiau pernai, miesto vadovais ...
2024-01-03
Skaityti daugiau

Transportas

Autobusų bilietų kainos 2023-iesiems: pokyčių nėra daug

Gruodžio 22 dieną Klaipėdos miesto taryba peržiūrėjo ir patvirtino viešojo transporto bilietų kainas 2023-iesiems. Pokyčių nėra daug, tačiau juos žinodamas ...
2022-12-29
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Pagaliau atsirado Klaipėdiečio kortelė

„Ši kortelė yra susieta su valstybiniu gyventojų registru, – ilgai brandintos Klaipėdiečio kortelės išskirtinumą pabrėžia Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras ...
2022-12-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This