Autobusų parkui nepavyko laimėti šiukšlių vežimo konkurso (4)

Miestas
Avatar photoArtūras Šulcas
2022-12-26

Klaipėdos savivaldybės valdoma UAB „Klaipėdos autobusų parkas” (KAP) veržiasi ne tik į sniego nuo gatvių valymo, bet ir į atliekų tvarkymo verslą. Tačiau dar vienas toks bandymas ir vėl nebuvo sėkmingas. 

Kita savivaldybės valdoma įmonė Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras (KRATC) paskelbė, kad tarptautinis konkursas dėl mišrių komunalinių bei didžiųjų, biologiškai skaidžių (žaliųjų) atliekų surinkimo apvažiavimo būdu Klaipėdoje ir jų transportavimo į atliekų tvarkymo įrenginius paslaugos viešasis pirkimas baigėsi neradus rangovo.

Atvirajame viešojo pirkimo konkurse be KAP dar dalyvavo ir UAB „Ecoservice”. Tačiau konkursas baigėsi atmetus visas paraiškas ar pasiūlymus dėl „per didelės kainos”.

Konkursas buvo suskaidytas į tris dalis: vežti atliekas iš pietinę, centrinės ir šiaurinės Klaipėdos miesto dalių. Klaipėdos autobusų parkas buvo pateikęs paraišką tik vienoje iš jų. Su pirkimą laimėjusia įmone buvo numatoma sudaryti trejų metų paslaugų teikimo sutartį. Maksimali galima mokėti suma nebuvo nurodyta.

Įvertinusi nesėkme pasibaigusių procedūras, viešais pirkimas bus skelbiamas iš naujo.

Tuo metu pirmasis KAP bandymas patekti į komunalinių atliekų rinką baigėsi procesu, nukeliavusiu net iki Europos Sąjungos Teisingumo Teismo. Po jo verdikto Lietuvos Aukščiausias Teismas paliko nepakeistą apeliacinės instancijos sprendimą, kuriuo atliekų vežimo Neringoje paslaugos konkursas buvo sugrąžintas į pasiūlymų vertinimo stadiją.

Žymos: | |

Komentarai (4):

Atsakymai į “Autobusų parkui nepavyko laimėti šiukšlių vežimo konkurso”: 4

  1. ziggy parašė:

    Bet tai kokia shik-a turi buti gyvenime,kad autobusu parkas veztu siuksles,valytu gatves,…pardavinetu salta vandeni ar e.energija … Na,Pskovas prie juros…Be analogu ir per visa pasauli…Ne veltui autobusai tokios baisios melynos spalvos… Simboliai nemirsta..

  2. Kaminkretys parašė:

    Šiaip turiu pasiūlymą, kiekvienas pats turi isrusiuot ir savo šiukšles išsivežti.Tik belieka nuotoliniu būdu susimokėti į savivaldybės biudžetą.O jie atsakingai sutikrins ar visi laiku susimokejo. Man atrodo ,kad taip bus darniau ir labai šiuolaikiška

  3. As parašė:

    O tai jau nieko nesuprantu. Tai autobusų parkas jau keleivių nebeturi , kad autobusais nori atliekas į sąvartyną vežti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga

Beveik pusė Palangoje surenkamų atliekų – šiltuoju metų laiku

Tendencijos rodo, jog vis daugiau žmonių elgiasi atsakingai ir rūšiuoja atliekas, jei tik turi tam galimybę. Visgi atostogaujant atliekomis neretai ...
2024-07-18
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Šalia Jūrų muziejaus - meninė instaliacija

Prie Lietuvos jūrų muziejaus Baltijos jūros gyvūnų reabilitacijos centro išsirikiavo menininkės Agnės Kišonaitės instaliacijos „Choras“ herojai. Iš antrinių atliekų suformuotas ...
2024-07-09
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Savivaldybė sudarė milijoninį vidaus sandorį su „Klaipėdos paslaugomis“

Uostamiesčio savivaldybė sudarė 1,2 mln. eurų vertės vidaus sandorį su savo kontroliuojama bendrove „Klaipėdos paslaugos“ dėl uostamiesčio viešųjų erdvių, gatvių ...
2024-06-12
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This