Piktas prieš pavargusį: A. Vaitkaus ir V. Grubliausko derbis pasikartos

Nuomonės

Išpranašavęs Vytauto Grubliausko aktyvų dalyvavimą Klaipėdos savivaldybės mero rinkimuose, drįstu prognozuoti, kad pasikartos prieš 4 metus buvusi istorija: antrajame rinkimų ture galynėsis dabartinis meras ir tąsyk jam prapylęs Arvydas Vaitkus.

Nors Vytauto akys prigesusios dėl netikėto tik jam Lietuvos politologų niekinimo už virsmą socialdemokratu ir atitinkamų patyčių, Klaipėdos liberalų aksakalas nebeturi kur trauktis. Už jo – tuštuma ir šeima. Ir svajonės galų gale išvažiuoti į Briuselį. Būtent tokį pažadą jis, kaip ir dar keletas veikėjų, tikėtina, gavo iš tuščios kaip pradurta padanga Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkės Vilijos Blinkevičiūtės. 

Vytautas Grubliauskas su nulinkusi dūda. Evaldo Vėgėlės piešinys

Tiesa, V. Grubliauskas dar bando atlikti kandidatui į merus būdingus ritualus – šaukia beprasmiškus posėdžius, organizuoja susitikimus ir panašiai, bet pats nelabai tiki tuo, ką daro, truputį gėdijasi tatai darydamas. O jei artistas netiki tuo, ką daro, netiki ir žiūrovai.

Nėra kas pataria žmogui: tau nereikia daryti jokių judesių, nes savo kraitį jau uždirbai! Rinkėjai pažįsta tave kaip nuluptą bulvę. Ir dauguma tų, kurie daugiau nei 20 metų balsavo už tave, ir vėl balsuos. Nes iš pirmo žvilgsnio platus kandidatų į Klaipėdos merus pasirinkimas, gerai įsižiūrėjus, yra gan siauras… 

Tad užuot žvalgęsis eikliojo žirgo, tūlas rinksis gerai pažįstamą arklį. Tiesa, ne darbinį. Ir be empatijos. Besigėrintį savimi, galintį bet kada išduoti tiek politinius įsitikinimus (jeigu jų kada turėjo), tiek ir bendražygius.

Tačiau dauguma to nežino. Bet pažįsta šiltą, romų, subalansuotą, patikimą žmogų. Kuris gal kalnų ir nenuvertė, bet jo meravimo laikais Klaipėda jei ne deimantu, tai perlu blizgėjo Lietuvos savivaldos padangėje. Tad į antrą rinkimų turą jis turi daug šansų patekti, jeigu, aišku, nepradės šokinėti kaip jaunas ožiukas ir nepridarys nesąmonių.

Jo buvęs ir esamas konkurentas Arvydas Vaitkus yra piktas ir įžeidus. Kaprizingas kaip paauglys. Ir tai nuolat tyčia ir netyčia išlenda į paviršių. Gal vaikystė sunki buvo, gal taip charakterį baigė formuoti Minsko milicijos mokykla. Gal jaučiasi deramai neįvertinas, nuskriaustas, išfirfintas iš elito ir atsidūręs visiškoje skrupulų neturinčio verslo valioje.

Ir tas pyktis užgožia savybes, kurios, kaip esu rašęs anksčiau, daro jį tinkamiausiu kandidatu į merus: protingas, energingas raštingas, imlus, patyręs, moka skaityti dokumentus, girdi, ką kalba jam patinkantis ir net nepatinkantis žmogus. 

Tokį, su skyle pripūstame apvalke, Arvydą Vaikų nupiešė Evaldas Vėgėlė

Turi rimtą finansinį užnugarį. Ir jei nepersistengs kabindamas savo dailaus, bet atšiauraus veidelio atvaizdo ant kiekvieno stulpo (tokia tendencija jau matosi), į antrą turą garantuotai pateks. 

O jeigu sujungtume šių dviejų kandidatų gerąsias savybes į vieną (ir dar pridūrus Audriaus Petrošiaus jaunystę bei entuziazmą), turėtume beveik tobulą merą. Deja, tobulybės tikrame gyvenime nebūna ir mums visiems – nuo intelektualo erudito iki morkos bei runkelio – teks rinktis.

Deja, Audriui, kuris rinkimuose startavo tik šiek tiek vėliau nei beveik niekam Klaipėdoje nežinomas (todėl jį čia ir paminėjau :)) Žaliųjų partijos pirmininkas Arvydas Ektis, gali tekti žaisti antrajame ešelone ir mero rinkimuose kautis dėl trečiosios vietos. O gaila: norėtųsi jauno, guvaus ir besišypsančio mero… Vytautas ir Arvydas šypsosi retai – atseit yra rimti vyrai, prislėgti visų mūsų rūpesčių naštos. Kokie vėjai…

Tokį Audrių Petrošių piešia Evaldas Vėgėle

Nors A. Petrošius, kaip šviežiai iškeptas konservatorius, visomis išgalėmis ir stengiasi sau priskirti visus gerus Klaipėdoje per ketverius metus padarytus darbus, jį lengvai dėl to gali perspjauti V. Grubliauskas. Be konservatorių ir dabartinio mero daugiau nėra kam sau gerų darbų prisirašyti. Nors… Vytautui tai bus kebloka daryti po raudona vėliava. Bet, kaip buvo sakyta, ir taip tauta žino jo nuopelnus.

Arvydui Vaitkui ir jo blankiam dubleriui liberalui Sauliui Budinui beliks tik kritikuoti savivaldybės darbą besibaigiančioje kadencijoje. Nors tai nėra moralu: Arvydas vadovavo didžiausiai ir įtakingiausiai frakcijai Klaipėdos miesto Taryboje bei jos Kontrolės komitetui. O Liberalų sąjūdžio sąraše – Strateginio planavimo ir miesto plėtros komiteto pirmininkė Judita Simonavičiūtė. Ką bekalbėti, kad tai liberalai yra padėję pagrindus tam, kas šiandien yra blogai pradėta ir kas gerai padaryta, pridaryta… 

O taip Evaldas Vėgėlė mato Saulių Budiną

Užtat viską išsijuosę juodai peiks, raudos, kad gyvenam engiami skurde bene visi likusieji kandidatai į Klaipėdos merus: Ligita Girskienė (ai kaip viskas smirda!), Naglis Puteikis (net žmonai Ninai jo  platforma nepatinka), Artūras Bogdanovas (centro parengtas pralaimėti ir paremti A. Vaitkų), Remigijus Žemaitaitis (ai, koks aš aršus ir tuščias!). 

Remigijus Žemaitaitis. Evaldo Vėgėlės piešinys

Nepykit, mano draugas Aloyzas (Alois Alzheimer) daugiau kandidatų nespėjo įsiminti. Ir ne aš vienas toks… Tiesa, dar įsidėmėjau narsią Birutę Andruškaitę, bet nesu toks senas, kad į jaunikles žiūrėčiau. O tokių kaip aš yra daug…

Rimtai šnekant, Klaipėdos mero rinkimų baigtį finiše nulems rusakalbių balsai. Nieko naujo: dėl to prieš 4 metus Arvydas pralaimėjo Vytautui. Jis tai supranta ir per uosto bei kitas įmones ieško paramos. Nesnaudžia ir Vytautas, ir Ligita. Ir socdemai, ir liberalai, policininkai ir visi kiti. Tik A. Petrošius rusakalbių, kaip ir medikų paramos vargu bau sulauks.

Jeigu kurį įskaudinau, vaikinai ir merginos, atleiskit: neduok, Die, laimėsite. Tada dar ne to pamatysite: sveiki, atvykstantys į politinį pragarą!

23 Comments

  1. taigi

    Rinkti reikia tą, kurio partija bus valdantieji, o nusimato, kad tai bus socdemai , taigi rinksime Grubliauską…Tada ir pinigėlių miestui bus. Mąstykite logiškai.

    Reply
    • Kas trukdė dvi kadencijas?

      Kas trukdė Grubliauskui su savo liokajumi Neniškiu dabar budėt Vilniuje? Paklauskit, kada buvo ir ką nuveikė! Čia ne 4 milijonus iš klaipėdiečių už apmokestintas gatves nulupt!

  2. egidijus

    aš tai už Šulcą balsuočiau…

    Reply
  3. Aldona

    Tikra tiesa rasote.Antrame ture turesime du kandidatus.Ir meru isrinksime Arvyda Vaitku.

    Reply
    • skaitytojas

      Oi ne,jau to tai nerinksime,pamename visas istorijas,ne,karbauskiniai nedomina

  4. realiai

    tėra du tinkami kandidatai į merus, vertinant, kad nuo dabar jis bus administracijos vadovai tai Budinas ir Vaitkus, visi kiti neturi net menkiausio suvokimo apie miesto valdymą, nebent kalbėti ir pasakoti apie pasiekimus, dar kiti kritikuoti.

    Reply
    • Įdomu

      Budinas? Papasakokite ką jis gero nuveikė?

  5. Bravo

    Skaitau jau kelintą kartą Artūro straipsnį…toks taiklumas!! Aukštas pilotažas, žaviuosi. Pažįstu pagrindinius kandidatus į merus ir nei vienas apibūdinimas nėra netikslus, perdėtas ar, negik Dieve, neteisingas. Artūras turėtų gauti Ženios kolegų apdovanojimą už spalvingiausią ir aštriausią plunksną. O informatorius Artūras turi irgi patikimus, nes visos perpetijos labai slaptos atskleistos tiksliai. Politikos pragare purvo netrūks, tad Artūrui plunksna neišdžius, o ir Vėgėlės karikatūros kolekcija pasipildys:-)

    Reply
  6. Nulinis Petrošius

    beldžiasi per visur, bet jei kas paklaustų, o ką jis yra dirbęs visi suprastų NIEKO. Va tuomet ir atsakymas ar Klaipėdos miesto valdymą galima perduoti nieko iki tol neveikusiam žmogui, šalia dar tuščios ir nykios žmonių grupės. Konservatoriai jau keturis metus valdo miestą ir ką matome?

    Reply
    • Ir ką matote...

      sutvarkytą gražėjantį miestą, sutvarkytos aikštės, keliai. Ir visa tai konservatorių ir koalicijos partnerių valdymo laikotarpiu. Šios koalicijos pasiekimai taip ryškiai matomi, kad priekabių nepatenkintiems reikėtų ieškoti kitur……..

    • Klaipedietis

      Tie visi sutvarkymai buvo suplanuoti dar praeitoje mero kadencijoje, o tik šioje įgyvendinti.

  7. Rima

    Gink Dieve tik ne Vaitkus, gerieji žmonės pažiūrėkite į jo komandos sudėtį. Vieni iš turtingiausių žmonių, bet per 10 metų taryboje nieko dėl Klaipėdos nepadarė, kaip ir Taraškevičius. Su tokiu meru ir kandidatais į tarybą Klaipėdai dar reikės dešimtmečio atsigauti po jų. Vienas linkas į straipsnį įkvėpimui nebalsuoti: https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.15min.lt%2Fverslas%2Fnaujiena%2Fbendroves%2Fbiriu-kroviniu-terminalas-atleido-vidmanta-dambrauska-663-1653280%3Ffbclid%3DIwAR1vySs4or5xZmjTuFvphE3wq0QF8D9b1IfBhebVHQD5Jsr6WJldP1A28mc&h=AT3q74r0Tcb2lozIVkLZ9UHUjFzcDISvnPjcpx6b0KJJQrWFhIZSHeC0hyLv-3RvlP4lM7POiDcb0HOsi8doJ1SkDc-9csP5d1KwxzlSRJ8q3jSHgAfQs4dmYcjV_UTPb2Q

    Reply
  8. Įdomu

    Skaitau Šulco straipsnius, gerai rašo, žiauriai, bet teisinga. Man tik įdomu, kodėl jis taip varo ant savo buvusio bendražygio, pas kurį 4 metus buvo vicemeru, nuoskauda, kerštas, ar objektyvumas, jei „drožti” tai „drožti” visus.

    Reply
  9. rinkėjas

    Artūras aštrokai rašo, bet.. įžvalgos daugmaž teisingos. Klysta manau jis tik dėl Vaitkaus, kad jis turi galimybę patekti į antrą turą. Kodėl tai manau. 1. ankstesniuose rinkimuose Vaitkus buvo žinomas kaip direkcijos vadovas, sau asmeniškai priskirdavęs uosto pasiekimus, tai kažkiek turėjo įtakos rinkėjams 2. jis kandidatavo po valstiečių vėliava, kuri tuo metu buvo populiari 3. išleido daug pinigų plakatams, turėjo užsidegimą, kuriuo uždegdavo ir kitus. Kas dabar yra Vaitkus? Artūro teisingas pastebėjimas – piktas, pavargęs, nusivylęs, per visą kadenciją būdamas tarybos narys, ir kontrolės komiteto pirmininkas nieko gero nenuveikęs. Lakstė visur, dalyvavo, tuščiažodžiavo, o rezultato, kaip nebuvo taip ir nėra, tuštukas. Dabar tapo medžių gynėjas, primenu: Arvydas Vaitkus būdamas direkcijos vadovu intensyviai stūmė giluminio uosto idėją. Jei tai būtų įgyvendinta, kiek medžių būtų iškirsta, kuo būtų virtusi Melnragė? Gyvenviete prie jūros, ar gyvenviete uoste? Dar prisiminkime, kaip jis aktyviai prisidėjo prie krepšinio aikštelės skulptūrų parke naikinimo. Jo teiginys, kad parkas yra poilsio zona o ne sporto, manau yra labai klaidinantis. Mėgėjiškas krepšinio žaidimas nėra sportas, tai yra aktyvus poilsis. O juk visi žinome kieno norą, kad nebūtų aikštelės ponas Vaitkus tenkino, manytina to kas gyvena arti tos aikštelės, ir kurį erzina kamuolio bumbsėjimas. Kas galite paneigti, kad jei Vaitkus taptu meru, jis nepultu tenkinti šio turtuolio (ir kitų turtuolių) įnorių? O įnorių gali būti labai nesuderinamų su miestiečių. Kieno pusėje būtų Vaitkus? Drįstu sakyti: nesiūlau, manau nereikia rizikuoti ir rinkti Vaitkų meru, kad vėliau nereikėtų labai, labai gailėtis.

    Reply
  10. Nuomonė

    Tikėkimės, kad Audrius Petrošius yra su „pilnom padangom”! Jis – mūsų kandidatas. Linkim jam sėkmės?

    Reply
    • rinkėjas

      Audrius Petrošius yra vienas, gal net vienintelis iš jaunųjų kandidatų į mero postą kuris turi potencialo, ir turi gerą komandą. Neneigsiu ir kitų jaunų žmonių sugebėjimų, bet Audrius jau įrodė, kad turi organizatoriaus, ir vadovo savybių.

    • Avarija

      Kur jau gera komanda? Barbšys? Šimkus? Kas dar ten iš žymesnių? Paksistas buvęs Razbadauskas? Nejuokinkit svieto 🙂 Petrošiui trūksta brandos, patirties…Ką jis yra dirbęs, pamenu, kad mikroautobusą vairavo, o po to tapęs tarybos nariu buvo įdarbintas savivaldybės įmonėje KRATC 🙂 Kaip toks būtų meru…

    • itin tuščias kandidatas

      be tinkamos administravimo patirties ir tiek.

  11. KGB

    Agentas ir maksimali uosto plėtra, išorinis uostas. Nejaugi visa tai pamiršta? Bet kas geriau, tik ne agentas!

    Reply
  12. Stebėtojas

    Artūras kaip visada tikslus/ Po dviejų mėnesių prognozės bus įvertintos. Gali norėti ar nenorėti, bet manau , jos pasitvirtins

    Reply
  13. ?

    O kodėl Šulcas pats į Merus neina , jei taip nori Miestui gero ir tokius didelius kiaušinėlius turi ? Ar niekas neremia, o jeigu taip, kodėl..?
    Ar tikrai Artūras neturėtų kuom pasigirti ką nuveikęs , nors pats Merui patarinėjo berods dvi kadencijas ?

    Reply
    • Jooo...

      O kur simonavičiutės piešinys, kokią ją mato Evaldas Vėgelė, o gal ponas Šulcas proteguoja simonavičiutę, kuri su juo kiaušiniais matuojasi ????

  14. Artūrai,

    Bet kad ne Minsko milicijos mokyklą Arvydas baigęs- Charkove teisės mokslus krimto. Gal Šulcui su geografija nekažką, fakuose šie mokslai, kaip ir visi kiti, silpnai dėstomi buvo, bet Minskas Baltarusioj, o Charkovas, kad ir kaip skaudu ruskiams būtų, Ukrainoje.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Sporto mėgėjams – naujas stadionas 

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad šalia jai priklausančios „Gilijos“ pradinės mokyklos (Taikos pr. 68) atliekami paskutiniai naujo stadiono įrengimo darbai – ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

Kruizinės laivybos sezono startą paskelbė muzikuojantis laineris

Šaltą, vėjuotą ir lietingą antradienio vidurdienį Klaipėdos uoste prisišvartavo pirmasis šiemet kruizinis laivas. Laineriui „Le Bellot” – tai ir pirmasis ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Atgimimo aikštės konkursas „pakibo“ dėl vieno dokumento

Nors kovo 7 d. Klaipėdos savivaldybė teigė, jog maždaug po mėnesio paaiškės, ar konkurso dalyvių pateikti pasiūlymai atitinka visus reikalavimus ir ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This