„Stamela” murdosi Vingio mikrorajono centre

Miestas, Svarbu

Savivaldybei palyginti gerai sekėsi atnaujinti Klaipėdos miesto gyvenamųjų mikrorajonų centrus, tačiau Vingio gatvės kvartalo centre darbai stringa. Jie jau pabrango 0,4 milijono eurų ir vargu bau baigsis šiemet.

Sutartį su UAB „Stamela” dėl Vingio mikrorajono aikštės, esančios tarp Vingio ir Ievos Simonaitytės gatvių, ir jos prieigų remonto darbų Klaipėdos miesto savivaldybė pasirašė 2020 m. lapkričio 27 dieną. Šie darbai buvo įkainoti 1,1 milijono eurų ir turėjo būti baigti per trejus metus.

Antradienį popiet vos keli vyrai darbavosi Vingio centre. Palmiros Mart nuotr.

Tačiau jau bene 10 kartų teko šią sutartį koreguoti, stabdyti, o numatytų atlikti darbų kaina pasiekė beveik 1,5 milijono eurų. Ir panašu, kad tai – dar ne pabaiga. Stabdyti darbus buvo sutarta beveik po metų – 2021 m. liepos 26 d. : „Stabdyti sutarties vykdymą nuo 2021 m. liepos 19 d., kol bus parengtas stoginės, esančios tarp Vingio g. 14-16 ir 6-8, griovimo aprašas”.

2021 metų gruodžio 15 d. tarp sutarties šalių buvo pasirašytas papildoma susitarimas, kuriama pažymima „atlikti Vingio mikrorajono aikštės, esančios tarp Vingio ir I. Simonaitytės g., ir jos prieigų remonto papildomus darbus pagal papildomų darbų sąmatą. Papildomų darbų vertė – 32 058,88 Eur (trisdešimt du tūkstančiai penkiasdešimt aštuoni eurai 88 ct), įskaitant PVM.”

Dar keli stoviniavo prie Ievos Simonaitytės g. tvarkomame skverelyje. Palmiros Mart nuotr.

Dar už poros mėnesių – naujas susitarimas dėl darbų kainų indeksavimo „sustabdymo laikotarpiu nuo 2020 m. gruodžio 1 d. iki 2021 m. spalio 19 d.” Po šios indeksacijos sutarties vertė išaugo iki 1,227 mln. Eur. 

Pradėjusių metų gegužės 26 d. pasirašytas dar viena papildomas susitarimas, kuriame stabdomas sutarties vykdymas nuo 2022 m. gegužės 6 d., kol bus parengtas VN dalies (A laida) projektas ir gautas statybos leidimas.

2022 m. rugpjūčio 26 d. – dar vienas papildomas susitarimas, kuriuo sutarties vertė pasiekia 1,4 milijono Eur. Kainos didėjimo priežastys  – indeksacija, papildomi atlikti ir dar neatlikti darbai. 

2022 m. spalio 19 d. Klaipėdos miesto savivaldybė papildomu susitarimu su UAB „Stamela” įsipareigojo „nupirkti papildomus darbus už 8160,80 Eur”.

2021 m. gruodžio 19 d. pasirašytas dar vienas papildomas susitarimas [čia tikriausiai yra techninė klaida, nes skelbiant žinią apie pirkimą matomai turėjo būti įrašyti 2022 metai]. Jame įrašyta, kad savivaldybė nutaria iš savo rangovo „nupirkti papildomus darbus už 150 804,26 Eur (trinkelių dangos įrengimo darbai) + 5480,42 (papildomų lietaus nuotekų įrengimas)”. Už beveik 70 tūkstančių Eur. atsakyta atlikti anksčiau numatytų darbų.

Palmiros Mart nuotr.

Šiame papildomame susitarime užfiksuota ir nauja sandorio vertė – 1 493 830,98 euro.  Sutarties įgyvendinimo pabaiga išliko ta pati – šių metų rugpjūčio 27 d. Tačiau savivaldybėje kalbama, kad šis papildomas susitarimas – ne paskutinis: ir darbų kaina, ir jų atlikimo terminas gali dar keistis.

„Stamelos” statybų vadovas Kostas Girčius vasarą „Atvirai Klaipėdai” teigė, jog visus darbus žadama baigti iki šių metų pabaigos.

INFORMACIJA

Apie Vingio prekybos centro aikštės rekonstrukciją savivaldybėje pradėta kalbėti dar 2017 metais. Rekonstrukcija apima du objektus – ne tik prekybos centrą, vadinamąjį pasažą, bet ir jo prieigas, t. y., šalia Ievos Simonaitytės g. esantį skverą.

Techninį centro projektą parengusiems bendrovės „Projektai ir CO” atstovams net kelis kartus vykusiuose viešuose pristatymuose teko išklausyti nemažai klaipėdiečių pastabų ir, atsižvelgus į jas, projektą koreguoti.

Bene daugiausiai dėmesio sulaukė svarbiausiu ir techniškai sudėtingiausiu objektu laikyta visą prekybos pasažą uždengianti stoginė, kuri turi būti pakeista skaidraus stiklo dangos stogu su metaline konstrukcija.

15 Comments

  1. Antanas

    Kaip prie Žardes Norfa ir Lidla pastate per pora menesiu ? Stamela išeina padugne o ne statybos firma:)))

    Reply
  2. Žmogus

    Kodėl visi pesimistai, darbai bus padaryti kokybiškai ir laiku, juk matote, kad dirba pati naujausia technika KASTUVAS ?

    Reply
  3. Stūmikai

    Tą uabą reiktų į Stūmela pervadinti, darbų trims mėnesiams, o čia per tris metus nesugeba padaryti. Visas tas prekybcentris priklausytų vienam normaliam savininkui už savus per tuos kelis mėnesius viską padarytų.

    Reply
    • Karolis

      Tu ateik ir padirbk tokius darbus „stūmike”. žąsinas supratimo neturi ir loja.

    • Stumtraukis

      Neteko matyti žąsino, katras mokėtų loti. Nors ką gali žinoti, laikai modernūs ir mandrapypkių visokių gali pasitaikyti. O darbų atlikimo greitis paprastai yra tiesiogiai susijęs su skiriamų pinigų kiekiu. Dar teko girdėti žmones kalbant, kad geriausiai išeina, kai būna aiškiai sutarta atlikti darbus per tam tikrą laiką už konkrečią pinigų sumą ir aiškiai užrašyta, kad daugiau pinigų nebus.

  4. gyventojas

    Kuo ilgiau darai, tuo daugiau paildomu darbu atsiranda uz n milijonu, tas pats su mokykla, visais skverais ir tt.

    Reply
  5. Vietinis

    Kiek gali Vingio pasažą tvarkyti!? Kiek yra žinoma statybas prižiūri savivaldybės miesto tvarkymo skyrius-tai po galais juk yra ir terminai ir sutartys ir kiti teisiniai,bei techniniai niuansai,kad rekonstrukcija vyktų greičiau ir sklandžiau! Ką veikia Miesto tvarkymo specialistai? Kiem galim vaikščioti per purvus ir matyti tokį baisų vaizdą? Kas čia darosi,kad tiek metų nesutvarko 200 m. alėjos!

    Reply
    • Jūs gal juokaujate ?

      Koks greičiau ? 🙂 Miesto liberalieji su liberkonservatoriais žino kas yra verslas . Pažiūrėkite kiek pabrango . O jei skubėsi gali nelikti ” užmiesčio rūmams ” ? 🙂

    • IP: 90.131.44.170 Virginijui

      na matyt ponas esate akis užpylęs . Kokie liberalieji? Meras – socialdemokratas, vicemerai- socialdemokratas ir konservatorius, dauguma konservatoriai ir keli iš Vaitkaus komandos. Kokie jie liberalai. O Vingio pasažas senai buvo suplanuotas prie liberalo Budino , bet naujoji valdžias nesugebėjo pradėti. Dabar ir murkdosi….

    • Na nežinau kas yra Virginijus

      tik dėl užsipylimo pasiginčyti galiu 🙂 Meras buvęs ilgametis liberalas , dabar tik ” širdyje liberalas ” iškeliavo pas libersocialdemokratus . Pavaduotojas vienas liberkonservatorius ( seimo daugumos koalicija konservatoriai + liberalai + (ne)laisvi , nežinau tinkamesnio žodžio ) , kitas vienas liberalų įkūrėjų , vėliau liberalusis ir tik neseniai tapo libersocialdemokratas . Taigi , liberalieji valdo Klaipėdą 🙂 O Klaipėdos konservatorius Barbštys, po pirmo rinkimų į merus turo , nubėgo liberaliam Grubliauskui ” palaikymo rankos ” paspausti ,kad tik Vaitkus nelaimėtų . Taigi, akys užpiltos gal pas jus ? Ar kritinio mąstymo nelikę ?

  6. Žurnalistui

    Žurnalistas iš to pasimetimo net žodžius pamiršo kaip rašyti, šiaip purve ar kitur yra murkdomasi, o ne murdomasi, jeigu ką !

    Reply
  7. Lai

    Lai dirba, o ne stovi į kastuvus atsirėmę už mūsų pinigus !

    Reply
    • Šiūpelis su spygliais

      Stovėti į kastuvą atsirėmus yra kur kas patogiau, negu ant jo gulėti, juolab kažką kasinėti visą dieną.

    • Anonimas

      Savo miesto valdžiai liepk eiti dirbti

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Girulių milijonieriai šiepia dantis į Kūdikių namus?*

Jau kuris laikas sklinda gandai, kad Kūdikių namų Giruliuose žemė ir pastatai parūpo vietos milijonieriams. Ir jie kurpia gudrų planą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Pagaliau imsis naujo darželio statybų Tauralaukyje

Baigiant statyti beveik dukart nuo pirminės kainos pabrangusią naująją mokyklą Senvagės gatvėje Tauralaukio progimnazija planuoja persikraustymo į ją darbus. O ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Miestas

Prioritetas - ne kapitaliniam gatvių remontui, o paprastam taisymui

Klaipėdos meras siūlo perpus mažinti investicijas į gatvių tiesimą, rekonstravimą ar kapitalinį remontą. Tačiau daugiau lėšų būtų skirta paprastajam vietinės ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This