Galiausiai ryžtasi didinti kompensaciją lankantiems privačius vaikų darželius

Svarbu, Švietimas

„Jeigu su Lina Skrupskeliene yra suderinta, tai gal ir balsuokim”,- reziumavo diskusiją Rimantas Taraškevičius Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu svarstant klausimus dėl kompensuojamo mokesčio privačiuose vaikų darželiuose didinimo nuo 100 iki 150 eurų ir atitinkamo tvarkos aprašo. Žinia, Klaipėdos miesto tarybos narė L. Skrupskelienė sukėlė diskusijų audrą, pasiūliusi šią kompensaciją didinti iki 200 eurų.

pixhere.com nuotr.

Žinia, pernai Klaipėdos miesto taryba atidėjo sprendimo priėmimą.

Savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis komiteto nariams teigė, kad dabartinis pasiūlymas didinti kompensaciją iki 150 eurų yra visapusiškai pagrįstas, nors L. Skrupskelienė esą dabar siūlo ją didinti iki 170 eurų. Jis sakė nežinąs, ar ši politikė teiks savo pasiūlymą Tarybai atskiru sprendimu, tačiau tikįs, kad kompromisas rastas. 

„Pateikiau alternatyvų sprendimo projektą, – „Atvirai Klaipėdai”, paprašyta komentaro, parašė L. Skrupskelienė. – Jis toks pat, kaip ir  savivaldybės administracijos, bet su 170 Eur kompensacijos dydžiu. Bandžiau ieškoti ir rasti kompromisą. Pirminis mano siūlymas buvo 220 Eur dydžio kompensacija, nes tai yra suma, kurią apytiksliai savivaldybė išleidžia iš biudžeto vienam vaikui biudžetiniame darželyje, taip pat atsižvelgiant, kad rajonas skiria 250 Eur.”

Tuo pačiu ji išreiškė ir nusivylimą: „Turėjome su administracija rengti kartu sprendimo projektą, ieškoti sprendinių. Tikėjausi, kad ir dirbsime kartu prie naujų sprendinių, kad rinksimės į posėdžius, analizuosim medžiagą ir rasim tinkamus sprendimus. Bet administracija dirba šiek tiek kitaip. Patys vieni parengė sprendimo projektą. Sutikdama su administracijos pasiūlymais tikėjausi, kad ir dėl kompensacijos dydžio pavyks rasti kompromisą”.

Finansų ir ekonomikos komitetas, tik vienam jo nariui, susilaikius pritarė, kad būtų nustatyti tokie kompensuojamo mokesčio dydžiai: 150 eurų tėvų (globėjų) mokamo mėnesio mokesčio kiekvienam vaikui, kurio tėvai (globėjai) sudarė mokymo sutartį su nevalstybine švietimo įstaiga; 75  eurai tėvų (globėjų) mokamo mėnesio mokesčio kiekvienam vaikui, kurio tėvai (globėjai) sudarė mokymo sutartį dėl 4 valandų trukmės per dieną ugdymo su nevalstybine švietimo įstaiga.

Galutinį žodį turės tarti miesto Taryba.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Girulių milijonieriai šiepia dantis į Kūdikių namus?*

Jau kuris laikas sklinda gandai, kad Kūdikių namų Giruliuose žemė ir pastatai parūpo vietos milijonieriams. Ir jie kurpia gudrų planą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Pagaliau imsis naujo darželio statybų Tauralaukyje

Baigiant statyti beveik dukart nuo pirminės kainos pabrangusią naująją mokyklą Senvagės gatvėje Tauralaukio progimnazija planuoja persikraustymo į ją darbus. O ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Miestas

Prioritetas - ne kapitaliniam gatvių remontui, o paprastam taisymui

Klaipėdos meras siūlo perpus mažinti investicijas į gatvių tiesimą, rekonstravimą ar kapitalinį remontą. Tačiau daugiau lėšų būtų skirta paprastajam vietinės ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This