Į KKT pradeda plaukti nauja krovininių keltų linija „Smyril Line“

Uostas ir jūra

Klaipėdos konteinerių terminalas (KKT) nuo antradienio pradeda vykdyti islandų kompanijos „Smyril Line“ krovininių keltų aptarnavimą. Klaipėdos uoste veikiančiame Klaipėdos konteinerių terminale šios linijos krovininiai laivai atplauks reguliariai, kartą per savaitę.

„Naujų metų veiklos starto nuotaikos optimistinės ir įkvepiančios. Žinia, jog pradėjome 2023 – iuosius su nauju klientu, nauja krovininių laivų linija, nauju papildomu krovinių srautu yra geriausia motyvacija žengti pirmyn ir siekti išlaikyti vieno iš lyderio pozicijų Klaipėdos uoste“, – apie sėkmingą metų pradžią dalinosi Klaipėdos konteinerių terminalo generalinis direktorius Vaidotas Šileika.

Daugiau nei 40 metų šiaurės Atlanto dalyje, krovinių transportavimo versle veikianti islandų kompanija „Smyril Line“ pirmą kartą atplaukė į Klaipėdos uoste, veikiantį KKT terminalą ir pradėjo nuoseklų krovinių gabenimą  maršrutu: Islandija-Klaipėda ir Klaipėda-Islandija.

„Krovinį atgabenęs laivas yra ypatingas, nes krovinius vienu metu gali transportuoti trimis būdais: konteineriais, Ro – Ro bei sufasuotus ant palečių šaldytus krovinius. Tai nėra įprasta laivų specifikacija, dažniausiai laivai gabena krovinius vienu ar dviem būdais“,  – apie krovininio laivo ypatumus kalbėjo V.Šileika.

Anot terminalo vadovo, įprastai tokio tipo linijų atvykimas su kroviniu būna tik į vieną pusę. Laivas būna aptarnaujamas ir jis išplaukia tuščias. Tačiau šio bendradarbiavimo viena iš sėkmės dalių yra ta, jog bus generuojamas atgalinis srautas eksportui. Tai reiškia, jog KKT aptarnaus laivą ne tik atvykus su kroviniu, bet ir jį pakraus, o tai užtikrins papildomą srautą krovinių per terminalą.

„Smyril Line“ krovininis laivas transportuoja šaldytą produkciją ir ją gabena išskirtinai trimis krovos variantais, o jo iškrovimui reikalinga speciali viename terminale esanti infrastruktūra: rampa puspriekabių krovai, konteinerių iškėlimo ir pakrovimo kranai bei autokrautuvai. Visa  reikiama infrastruktūra ir išvardinta technika reikalinga šiai linijai aptarnauti KKT terminale yra.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Pirmą kartą atlikta konteinerinio laivo bunkeravimo operacija

CMA CGM priklausantis konteinerinis laivas „Containerships Aurora“, prišvartuotas prie Klaipėdos konteinerių terminalo (KKT) krantinės balandžio 9 d. buvo sėkmingai pripildytas ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Uosto krovos lyderis toliau auga

Klaipėdos konteinerių terminalas (KKT) per pirmąjį šių metų ketvirtį krovos apimtis augino 16,5 proc. – iki 1,67 mln. tonų. Pernai ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This