Situacija Kunigiškiuose susidomėjo ir aplinkosaugininkai

Regionas

Po to, kai Palangos miesto meras paskelbė apie kopose prie jūros vykdomas galbūt nelegalias statybas, tyrimo ėmėsi ne tik prokuratūra, bet ir Aplinkos apsaugos departamentas.

Pranešama, jog Kretingos aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai, gavę pranešimą dėl Palangoje, ties Kunigiškių paplūdimiu, privačiame žemės sklype įtariamai nustumto kopagūbrio paviršiaus, iš karto nuvyko į įvykio vietą.

Feisbuko nuotr.

Nustatyta, kad remontuojant pastatą pajūryje buvo galimai sulyginta kopos paviršinė dalis, pakeičiant reljefą su buvusia natūralia žoline augmenija ir nustumiant apie 10 m ilgio ir 4,5 m pločio juostą buvo pažeistas Specialiųjų žemės naudojimo sąlygų įstatymas.

Teigiama, jog pareigūnai šiuo metu tęsia tyrimą dėl aplinkosauginių pažeidimų. Taip pat bus skaičiuojama aplinkai padaryta žala ir taikoma administracinė nuobauda. O atsakingi asmenys turės atkurti kopos pirminę būklę.

„Svarbu tai, kad pajūrio juosta yra saugoma teritorija ir tai reglamentuojama atskiru LR pajūrio juostos įstatymu. Šios apsaugos tikslas užtikrinti pajūrio juostos subalansuotą naudojimą valstybės bei visuomenės reikmėms. Už darbus sklype atsakingi verslininkai pripažino, kad jie pakeitė vietovės kopagūbrio reljefą“, – pranešime pažymi Kretingos aplinkos apsaugos inspekcijos viršininkas Algimantas Skersis.

Aplinkosaugininkai primena, kad pajūrio juostoje draudžiama niokoti gamtos ir kultūros objektus, ardyti paplūdimius, povandeninį krantą, kopagūbrį, kopas, klifo šlaitus ar kitaip žaloti reljefą, dirvožemį, augmeniją ir gyvūniją. 

Skundą dėl remontuojamo objekto pajūryje nagrinėja ir Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija.

1 Comment

  1. Anonimas

    Tiek laiko visi tylėjo nieko nematė ir staiga stebūklas visi praregėjo .

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga

Sutvarkė 720 tonų atliekų

Aplinkos apsaugos departamentas (AAD) praneša, kad Klaipėdos rajone, Radailiuose, iš įmonės UAB „Westtransit“ sklypų su nepavojingosiomis statybinėmis atliekomis išvežta ir ...
2023-08-30
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Ir Nidoje krito saugotinas medis: aplinkosaugininkai pradėjo tyrimą

Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos miesto aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai praėjusią savaitę, gavę pranešimus dėl kertamų brandžių pušų bei niokojamos gamtos ...
2023-06-26
Skaityti daugiau

Regionas

Daugiausia užterštų teritorijų – Klaipėdos ir Kretingos rajonuose

Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos rajono aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai per tikslines išvykas tikrina, ar nėra atliekomis užterštų teritorijų. Aplinkosaugininkai nustatė, ...
2023-05-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This