Naujoji mokykla rugsėjį gal ir atsivers, bet ne visiems

Svarbu, Švietimas

Miesto vadovams kartu su rangovu tikinant, kad šį rugsėjį pagaliau duris atvers naujoji Senvagės gatvėje statoma mokykla, kai kurie klaipėdiečiai jau pasigedo informacijos, kas gi galės joje mokytis. Nepaisant minėtų tikinimų, vasarį startuosiančiame priėmime į uostamiesčio mokyklas 2023-2024 mokslo metams daugiau vietų moksleiviams dar nebus.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Priėmimas į 9 klases šiemet Klaipėdoje prasidės nuo vasario 27-osios, į 2–4, 6–8 ir 10–12 klases – nuo vasario 28-osios, į pirmąsias klases – nuo kovo 1-osios, o į penktąsias klases – nuo kovo 3-iosios.

Paklausta, ar tėvai jau galės pradėti teikti prašymus, kad jų atžalos mokytųsi naujojoje mokykloje, Savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė teigė, jog tokios galimybės nebus dėl to, kad tiksli mokyklos atidarymo data dar nėra aiški, dar neaišku ir kada joje bus visas reikiamas inventorius. Dėl tokio neapibrėžtumo esą būtų sunku rasti ir papildomų pedagogų.

Pasak jos, užbaigus statybas į naują pastatą kelsis Tauralaukio progimnazija, kurios dalis moksleivių dabar mokosi ir kitose patalpose. Senasis progimnazijos pastatas bus rekonstruojamas ir virs darželiu.

Anot L. Prižgintienės, užbaigus šią rekonstrukciją, darželis bus atskirtas nuo progimnazijos, tada esą įstaigos bendruomenė galės spręsti ir dėl naujo pavadinimo.

Tauralaukio progimnazijoje šiuos metu teikiamos ir ikimokyklinio (3–6 metų vaikams), ir priešmokyklinio ugdymo (6–7 metų vaikams) paslaugos. Priėmimo tvarkoje nurodoma, kad Klaipėdoje tęsiant mokymąsi savo mokyklose reikia tik teikti prašymą raštu įstaigos direktoriams (ši nuostata negalioja mokykloms-darželiams).

Tauralaukio progimnazijos direktorė Rima Narkienė „Atvirai Klaipėdai” sakė, kad kol kas naujiems mokslo metams ruošiamasi dirbti tokiomis pat sąlygomis kaip ir dabar, kai pirmokais čia paprastai tampa įstaigą lankę priešmokyklinukai, penktokais – pradines klases baigę vaikai.

Pasak direktorės, šiuo metu Tauralaukio progimnaziją lanko apie 400 vaikų (įskaitant ir darželinukus bei priešmokyklinukus). Skelbta, kad naujojoje mokykloje galės mokytis iki 600 vaikų.

Anot R. Narkienės, ji iš Švietimo skyriaus dar nėra gavusi jokių oficialių nurodymų ieškoti naujų pedagogų.

Miesto Tarybos sprendimu Tauralaukio progimnazijai priskirta teritorija dabar apima Akacijų, Akmenų, Alnavos, Apynių, Arimų, Austėjos, Bangpūčio, Beržininkų, Daugulių, Debesų, Drebulių, Dvaro, Eglių, Erškėtrožių, Gabijos, Geldapės, Girdavos, Griaustinio, Gudobelių, Ievų, Jaunimo, Jazminų, Kadagių, Kiautrynų, Klaipėdos, Laukpačio, Lazdynų, Lietaus, Maumedžių, Medeinos, Mielaukių, Mildos, Pajūrio, Perkūno, Pilkalnio, Pilsoto, Ringelio, Skersinės, Skroblų, Slengių, Smėlio, Stalupėnų, Šilėnų, Šventapilės, Tauralaukio, Tauro 1-ąją–18-ąją, Tujų, Tuopų, Uosių , Užupio, Vaivorykštės, Valtarkiemio, Virkučių, Vėjo, Žaibo, Žemynos ir Žvaigždžių gatves.

2019 m. birželį savivaldybės su UAB „Versina“ pasirašytos mokyklos statybų sutarties vertė siekė 10,9 milijono eurų. Mokyklą buvo numatyta pastatyti per 16 mėnesių. Po kelių dešimčių pakeitimų sutarties kaina jau siekia 16 761 970 eurų.

17 Comments

  1. jo

    Kokiam mieste esate mate , kad aštuntokai mokinasi darželyje .Tai nuvažiuokite į Tauralaukio mokyklą ir pažiūrėkit ,nes naują mokyklą jei gerai suprantu dar statys porą metų . Kaip kitaip padidinsi statybos kaštus.

    Reply
  2. Remigijus

    Wtf, kamštis jau dabar nerealus, kas bus kai paleis tą mokyklą? Nematau, kad kas nors ka nors paraleliai darytu su eismu!? Matyt darys – kai jau bus py,,dėc.
    Čia turbūt sodinti reikėyu tokius planuotojus!

    Reply
    • Zolynu gyventoja

      Budinui pasakykite ACIU! Mes , zolynu g gyventojai kovojome kaip galejome. Savivaldybe is principo ateme ta “ kalna” is gyventoju , nes mes norejome ten ikurti “ zalia zona” !
      Va tokia tvarka Klaipedoje!p.s. dar padekokite Aurimui Mockui , tas irgi lakste i savivaldybes posedzius ir teige , kaip gerai iskirsti medzius ir statyti ta monstra

  3. Tomas

    Grubliausko valdymo paminklas…

    Reply
  4. Žolynų rajono gyventojs

    Kokio velnio iškirtot tiek medžių jei tauralaukio vaikus tik perkelsit? Padarysit amžiną kamštį Kretingos gatvėj kuris ir dabar be mokyklos ir holivudo namų yra, ir dar tiek pinigų išleista, besmegeniai kito žodžio ant liberalų ir nėra

    Reply
  5. Klaipėdietis

    Būtų įdomu sužinoti kodėl automobilinės sankryžos tarp Liepojos gatvės ir Klaipėdos gatvės į tauralaukį buvo atsisakyta ,. Klausimas ar tą automobilinę sankryžą T formos neturėjo pastatyti vystytojai kurie tuo metu vystė daugiabučių kvartalą prie Liepojos gatvės ir kelis metus buvo paruošta sankryžos statybos vieta bet tai nevirto “kūnu “ . Gal kažkokiam Ponui pasirodė nepatogu sustoti prie šios naujai pastatytos automobilinės šviesaforinės sankryžos važiuojant į miestą , gal dėl to ir buvo šios sankryžos atsisakyta ?
    Taip pat įdomu kaip lygiagreti gatvė kuri jungiasi tarp Šiltnamio gatvės ir Klaipėdos gatvės pasijungs , ar vėl bus padaryta iš 3 eismo juostų pasukimas į IKI mažą parduotuvėlę o priešais palikta viena eismo juosta , nors dešnys automobilinio eismo posūkis į šią IKI parduotuvę yra už 30 metrų nuo šios sankryžos .
    Susidaro įspūdis kad Kertingos gatvės eismo ir išvažiavimo iš daugiabučių kvartalų prijungimo prie minimos gatvės autoriai yra jovalo darymo genijai ,bet jie yra labai mylimi mūsų Valdžios , klausimas kodėl ? .
    Dèja gaila kad Klaipėdoje nelikę profesionalių projektuotojų , kurie sugebėtų projektuoti automobilinių kelių ir srautų valdymą .
    Dėja Kretingos gatvėja negyvena savivaldybės Deputatai , Valdžios vadovaujantys darbuotojai todėl eismo kolapsas su eismo reguliavimu Kretingos gatvėje šiame ruože manau bus labai didelis .
    Pastačius Holivudo kvartalą su savo daugiabučiais kuris prisijungia prie dabartinės Kretingos gatvės ,taip pat prijungia už 500 metrų prie Kretingos gatvės iš dar vieno dabar statomo 6 daugiabučių kvartalo ( prie Danės upės šalia Žolyno gatvės kvartalo ) taip pat šalia šios jau pastatytos gatvės prijungimas prie Kretingos gatvės po statomos mokyklos arkos tarp dviejų tos mokyklos pastatų ssustojimas prie 2024 metais tikriausiai jau pabaigtos statyti brangiausios Klaipėdos mokyklos mokinių išleidimui ir paėmimuo susidarys automobilių kamštis , kaip tai yra prie Žemynos mokyklos Kretinkos gatvės pradžioje , taip pat už 300 metrų , išvažiavimas iš Žolyno gatvės ir nereguliuojama kreiva sankryža su Šiltnamio gatve toliau už 800 metrų kairys posūkis į Klaipėdos Licėjų , automobilių srautas judantis Kretingos gatve bus pilnai sustabdytas.
    Apmaudu kad žmonės priėmę nekompetetingus sprendimus dėl netinkamo automobilių eismo organizavimo Kretingos gatvėje kaip pas mus įprasta gaus premijas ar išeitines kompensacijas “ už gerą darbą “ , todėl susidaro įspūdis , kad mūsų Klaipėos valdžiai nusispiauti dėl kilančių miestiečiams eismo problemų , svarbu gauti pinigus už atėjimą į darbą.

    Reply
  6. Kretingos g. košmaras

    dar tik laukia – pradėjus dirbti mokyklai, ši gatvė taps amžinu kamščiu, o apie vaikų saugumą net nėra ką kalbėti. Tačiau tai nejaudina besmegenių, kurie priėmė sprendimą čia suniokoti gamtą ir statyti auksinę mokyklą – atsakomybės šioje valstybėje nerasi.

    Reply
    • Na kaip jūs taip

      apie Klaipėdos liberaliuosius 🙂 Jie ir dabar ruošiasi „budinti ” miestą .

  7. Ir viskas Klaipėdoje

    manau nepavyksta dėl miesto tarybos ir merų liberpatriotiškumo .

    Reply
  8. Renaldas

    Patikslinu, kad atnaujinta projekto kaina jau 18 870 000 EUR. Tokią sumą įrašė į šiuo metu tarybos komitetuose svarstomą miesto strateginį 3 metų veiklos planą savivaldybės administracijos paskirtas atsakingu už projektą Gintaras Dovydaitis. Gintaras savivaldos struktūroje įrašytas kaip administracijos direktoriaus Gintaro Neniškio pavaduotojo Andriaus Dobranskio vyriausias patarėjas.

    Prieš savaitę vykusiame viename iš tarybos komitetų poėdžų Gintaras Dovydaitis į tiesų surauktų antakių klausimą „ar mokykla dar brangs daugiau nei skelbta 17 mln. EUR kaina?”, nutylėjo, kad ta kaina į strateginį dokumentą jau kadais įrašyta keliais milijonais didesnė. Ir žinok čia žmogus, kas tai buvo – neišpasakyta empatija, saugant gležnus tarybos narių ir stebinčių posėdį miestečių nervus, būdo minkštumas, nedrįstatant prisiimti atsakomybės ar tiesiog atminties sutrikimai.

    Reply
    • Joris

      O Vilniuje, Pilaitėje, kad žinotumėte kokią mokyklą už 18 mln. per pusantrų metų pastatė… Pasaka. Kelis kartus buvau, ne iš nuogirdų sakau. Deja, Klaipėdoj nepavyksta taip.

    • Jo

      Sutynku su Renaldas. Jegu vyska meloja yr slepe tai gal ta 2 mln pavage

    • kai

      Grubliausko Neniškio pavaduotojo Andriaus Dobrasnskio patarėjas Gintaras Dovydaitis turės pavaduotoją, o pavaduotojas turės vyr. specialistą, tada Renaldas gal turės atsakymą. Dabar dar teks palaukti, galutinės mokyklos kainos.

  9. Ocho

    Farsas, vargstame dėl rajoninių, o saviems nieko naujo, kas čia per fintai ?

    Reply
  10. Politikų bla bla bla

    Štai ir viskas. Grubliauskas su konservais gali eiti užtarnauto poilsio. Jei ir toliau visi rinkėjai Klaipėdoje bus avinai ir avys, taip Klaipėdoje gyvensim ir toliau. Žmonės, nevyksta priėmimas į naują mokyklą, tai jos ir nėra! Niekas jos atidarymui realiai net nesiruošia. Pasirodo, ir tilps tik Tauralaukio vaikai, o visa kita šiaurinė miesto pusė galės su savo vaikais į Klaipėdos rajoną važiuoti. Ir olimpinė ramybė savivaldybėje- dėkit, lakstykit ir galvokit ką norit!

    Reply
  11. Dragūnų gyventoja

    Tai į naujai statomą mokyklą Dragūnų, Žolynų ir Mažojo kaimelio gatvių vaikai net negalės pretenduoti, nes ji nebus priskirta šiems adresams? Teisingai supratau? Juokingiausia kai mokykla stovi bemaž Žolynų g. gyventojų kieme ir ji jiems nepriklauso 🙂

    Reply
    • Būtų juokinga jei nebūtų graudu

      Aš apakęs dėl tokio savivaldybės chamizmo. Tik dabar Savivaldybė pareiškia, kad mokysis tik Tauralaukio vaikai. Prieš mokyklos statybas Tauralaukio bendruomenė visais būdai bandė įrodyti, kad mokyklą reikėtu statyti Tauralaukyje. Čia galybė neartų dirvonų, o ir jaunų šeimų su vaikais galybė, kad važinėtis vaikams iš Tauralaukio bus nepatogu, bus užkištos iš Tauralaukio į miestą vedančios kelios gatvės, t.y. Kretingos gatvė. Gyventojams buvo paaiškinta, kad mokykloje mokysis ne tik Tauralaukio , o ir Žolynų, Dragūnų rajonų vaikai, todėl mokykla turi būti kažkur viduryje. Kiek buvo išsakyta priekaištų, kad sklypas yra labai nepatogus, todėl mokyklos statybos kainuos labai brangiai. Pasirodo, taip ir buvo. O dar teko girdėti, kad vienas ,,garbingas” ponas, valdęs dabartinės mokyklos sklypą, su gražia pagalba ir už gražią sumą jį tiesiog prastūmė savivaldybei. Va tokią turime politinę valdžią mūsų Klaipėdėlėje.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Švietimas

Pagaliau imsis naujo darželio statybų Tauralaukyje

Baigiant statyti beveik dukart nuo pirminės kainos pabrangusią naująją mokyklą Senvagės gatvėje Tauralaukio progimnazija planuoja persikraustymo į ją darbus. O ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

„Auksinės” mokyklos pabaigtuvės - vis dar migloje

„Rugsėjo 1-ąją tai tikrai bus”, – juokiasi Klaipėdos vicemeras Algirdas Kamarauskas, paklaustas, ar neišsipildys niūrios prognozės, jog naujai statoma mokykla ...
2024-02-28
Skaityti daugiau

Švietimas

Tauralaukio progimnazijos 90-mečiui - mokinių darbų paroda

Sausio 12 d., penktadienį, 12 val., Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešojoje bibliotekoje (Turgaus g. 8) vyks Klaipėdos Tauralaukio progimnazijos ...
2024-01-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This