Dviračių saugyklos Klaipėdai – misija neįmanoma?

Svarbu, Transportas

Beveik dvejus metus tuščios stovėjusios naujos dviračių saugyklos Rumpiškės kvartale, tikėtina, atidarytos bus tik šį pavasarį, nors tokių saugyklų trūkumas yra viena iš pagrindinių lėtokos dviračių, kaip susisiekimo priemonių, naudojimo uostamiestyje priežasčių. 

Artūro Šulco nuotr.

Kol kas kelionės dviračiu klaipėdiečiams daugiausiai yra laisvalaikio praleidimo, turizmo bei sporto pramoga. Daugiabučiuose namuose gyvenantiems laikyti dviračius bute yra sudėtinga, ypač jei jais naudotis nori visa šeimyna. O dviračių saugyklų nėra nei prie ugdymo įstaigų, nei prie darboviečių. 

Išimtis – Klaipėdos universitetinės ligoninės prieigos: ten, kaip ir viename Sportininkų gatvės kieme, esama dviračių saugyklų. 

Daugiau nei prieš penketą metų buvo nuspręsta tokias saugyklas pastatyti iš esmės atnaujinti suplanuotame Rumpiškės kvartale. Tačiau savivaldybės administracijai, kuriai tuo metu vadovo mėgstantis apie dviračius samprotauti liberalas Saulius Budinas, ilgai negalėjo apsispręsti, kas prižiūrės naujas dviračių saugyklas. Ką bekalbėti apie tai, kad buvo užsakytos ir pastatytos tik pačios saugyklos: nepagalvota nei apie elektronines spynas, nei apie stovus bei pandusus patiems dviračiams. 

Klausimą vangiai sprendė ir dabartinės kadencijos Savivaldybės administracija – tik praėjusių metų rudenį ji galų gale už 11 tūkstančių eurų iš UAB „NAVITUS LT“ įsigijo tinkamas elektronines spynas septynioms saugykloms Rumpiškės gyvenamajame kvartale. Kiek vėliau įsigyti ir pandusai, kurių pagalba dviračiai bus įvedami į tas saugyklas, sumontuotos vaizdo stebėjimo kameros.

Šio mėnesio pradžioje savivaldybė pasirašė sutartį su MB „Nermeta“ dėl dviračių stovų įrengimo. Iš viso 7 saugyklose bus įrengta 105 stovų (po 15 vnt. stovų vienoje saugykloje), pagamintų iš nerūdijančio plieno.

Nors savivaldybės pasirašyta sutartis byloja, jog šie darbai turi būti baigti iki 2024 metų pradžios, laikinasis VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” vadovas Andrius Samuilovas teigia, kad saugyklos pradės veikti jau šių metų balandį.  

Ši įstaiga neturi sutarties su savivaldybe dėl šių naujųjų dviračių saugyklų eksploatavimo, tačiau, pasak A. Samuilovo, „visuomeniniais pagrindais” organizuoja viešuosius pirkimus ir prižiūri rangos darbus.

Konkrečių tolimesnių dviračių saugyklų plėtros projektų Klaipėdos mieste nesama, išskyrus neįpareigojančius įrašus Darnaus judumo plane ir veiklos planuose. Savivaldos rinkimuose dalyvaujantys subjektai daugiausia dėmesio skirta šoferių komfortui, o apie visuomeninio transporto, dviračių infrastruktūros plėtrą kalba tik abstrakčiomis frazėmis.

12 Comments

  1. Keista

    O tai kaip čia dabar bus ? Atsirado nauja savivaldybės funkcija, saugoti už savo pinigus privatininkų dviračius ? Įdomiai čia skamba ?

    Reply
  2. Komentaras

    Pasak straipsnio autoriaus A. Šulco , A. Samuilovas „visuomeniniais pagrindais” organizuoja viešuosius pirkimus ir prižiūri rangos darbus savivaldybėje . Kas ta per paslaptinga masonų organizacija KKT , kad vykdo savivaldybės viešuosius pirkimus visuomeniniais pagrindais ir organizuoja finansų įsisavinimą ?
    O ta STT nieko čia neįžiūri ar tiesiog miega letargo miegu ir visokius mokymus daktarams organizuoja, kaip kyšių neimti, arba imti po mažiau .

    Reply
    • Dešimtukas

      Taikliai išdėstė komentaras! Pridėsiu dar, kad tos neva dviračių saugyklos turėjo būti įtengtos su visa įranga, cisais pandusais ir stovais, ….bet gi nuo pat projekto pradžios matėsi kad jų paskis bus kita, ir matomai ieškoma būdų kaip jas prihvatizuoti!……

  3. Tomas

    TVARKANT ŠITĄ TERITORIJĄ, neįrengta nė vienos perėjos į Rumpiškės gatvę, nenuleistas (NEPAŽEMINTAS) nė vienas šaligatvis. Neįgalieji neturi teisės išvažiuoti į Rumpiškės g. kaip ir mamos su vežimėliais. JOKIO PROJEKTO TĘSTINUMO

    Reply
    • Na kaip jūs taip Tomai :)

      taigi ” ūkiškiausio ” kandidato į Klaipėdos merus liberalo ” darbas ” 🙂 O liberalieji visada galvoja apie klaipėdiečius 🙂

    • Anonimas

      O kam Rumpiškės gatvėje perėjos? Reikia susiaurinti ir iškreivinti gatvę, kad automobiliai lėčiau lėktų ir leisti žmonėms kirsti gatvę bet kurioje vietoje (kaip dabar iš esmės ir yra, tik nesaugu dėl to, kad vairuotojai gali per greitai lėkti).

  4. Lina

    Tai kas kad prie universitetinės lig pastatytos dviračių saugyklos ar jomis galima naudotis? Kaip lauko tualetai stovi, nesuprasi kam skirti ir vieta parinkta kaip tikrų ūkininkų…

    Reply
  5. Budinas menininkas

    kūrė dviračių saugyklą, o sukūrė gėlių kioską su didžiausiom vitrinom, o ko reikia dviračiui pakabinti ir saugiai palikti viską pamiršo. Ir taip Dangės skvere, tas pats naujoje mokykloje, Sąjūdžio parke ir t.t. – trūksta tik iškabos – babkių plovyklos

    Reply
  6. Supratau ,

    Čia tas liberalas Budinas toks ” ūkiškas ” ir tinkantis į Klaipėdos merus __kad buvo užsakytos ir pastatytos tik pačios saugyklos: nepagalvota nei apie elektronines spynas, nei apie stovus bei pandusus patiems dviračiams. 

    Reply
  7. Geras Ponas!

    Sulcai!!!!! Tu geriau gatves Klaipedoje isvalyk!!!!! O tai iki liepos , kaip praeitais metais liks!!!!

    Reply
    • geram ponui, kalbančiam kiemsargio tonu

      O kodėl žurnalistas ir apžvalgininkas Šulcas turi gatves išvalyti? Pats šluotos į rankas nenorėtum paimti?

    • Andrius > geram ponui, kalbančiam kiemsargio tonu

      Ir kodėl gi ponas aukščiau pasisakęs turėtų šluoti pats kai už tai kažkas jau pinigus ir taip gauna.? Klausimas užduotas teisingas, nes iki praeitų metų vasaros vidurio miesto centro šaligatviai atrodė kaip žvyro karjeras. Taip kad…

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Prioritetas - ne kapitaliniam gatvių remontui, o paprastam taisymui

Klaipėdos meras siūlo perpus mažinti investicijas į gatvių tiesimą, rekonstravimą ar kapitalinį remontą. Tačiau daugiau lėšų būtų skirta paprastajam vietinės ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Nuomonės

Metai prie Klaipėdos valdžios šturvalo: sėkmės ir nesėkmės

Sėkme reikėtų vadinti pastangas darbuotis atnaujinant daugiabučių namų kiemus, ugdymo įstaigas ir jų aplinką – dėmesio anksčiau tam tikrai stokota. ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Spyglys

Jono Sąlygos paieškos savivaldybei kainavo 4235 eurus*

Už tai, kad prisikviestų žinomą mediką Joną Sąlygą vadovauti Klaipėdos miesto poliklinikai, savivaldybė sumokėjo 4235 eurus. Tiek mokesčių mokėtojams kainavo UAB ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This