Transporto įmonės finansinės machinacijos – 59 tomų byloje

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apygardos prokuratūra praneša teismui perdavusi didelės apimties baudžiamąją bylą, kurioje šeši fiziniai ir vienas juridinis asmuo kaltinami mokesčių vengimu, teikiant neteisingus duomenis apie pajamas, bei apgaulingu apskaitos tvarkymu. Skaičiuojama, kad bendra galimai išvengtų mokesčių suma siekia beveik pusę milijono eurų.

Prokuratūros nuotr.

Įtariama, kad transporto priemonių pervežimu Vakarų Europoje bei naudotų automobilių prekyba Tauragėje veikiančioje automobilių pardavimo aikštelėje užsiimančios įmonės vadovai, siekdami išvengti mokesčių valstybei, dvejus su puse metų galėjo apgaulingai tvarkyti bendrovės apskaitą. Manoma, kad į įmonės buhalteriją nebuvo įtraukti 158-iems darbuotojams faktiškai mokami atlyginimai, o dalis atlygio – beveik 600 tūkst. – galimai buvo išmokėtas vokeliuose. Skaičiuojama, kad dėl to į valstybės biudžetą nebuvo sumokėta bendrai apie 438 tūkst. eurų.

Tyrimo metu surinkta duomenų, kad išvien veikę bendrovės vadovai ir 4 darbuotojai automobilių pardavimo dokumentuose nurodydavo galimai mažesnę pardavimo kainą, nei ji yra iš tiesų. Dėl to kiek ilgiau nei metus galėjo būti parduota ne mažiau nei 19 automobilių, o dalis grynaisiais pinigais už jų pardavimą gautų pajamų – per 21,6 tūkst. eurų – nebuvo įtraukta į įmonės apskaitą. Įtariama, kad tokiu buvo išvengta sumokėti beveik 4 tūkst. eurų pridėtinės vertės mokesčio.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo laikinai apribota nuosavybės teisė į turtą. Areštuoto turto vertė pakankama, kad būtų užtikrintas žalos valstybei atlyginimas.

Baudžiamoji byla, kurią sudaro 59 tomai arba daugiau nei 11 tūkstančių dokumentų, perduota nagrinėjimui Klaipėdos apygardos teismui.

Ikiteisminį tyrimą byloje atliko Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Klaipėdos apygardos valdybos pareigūnai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Išdaužė teismo langą

Policija pranešė, kad pirmadienį, apie 13.34 val., buvo pastebėta, jog išdaužtas Klaipėdos apygardos teismo pastato langas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Į teismą siunčiami vagystes ir plėšimus vykdę penki vyrai

Klaipėdos apylinkės prokuratūra praneša teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje penki asmenys kaltinami dėl pernai Klaipėdos mieste masiškai vykdytų atvirųjų vagysčių ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Regionas

Prokuratūros ieškiniai - dar trims Kretingos politikams (atnaujinta)

Plungės apylinkės teismo Kretingos rūmai pranešė, kad sulaukė dar dviejų Klaipėdos apygardos prokuratūros civilinių ieškinių 2019-2023 metų kadencijos Kretingos rajono ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This