Klaipėdos valstiečių programa subalansuota šaltibarščių spalvos runkeliams

Nuomonės

Valstiečiai ir jų kandidatė į meres Ligita Girskienė perspjovė Arvydo Vaitkaus baltarusiškas trąšas bei Vytauto Grubliausko „komuniagas”: pirma paskelbė rinkimų programą. Joje nėra nė vieno konkretaus pažado. Tobula!

Ligita Girskienė. Evaldo Vėgelės piešinys

Todėl siūlau Arvydui ir Vytautui ją nusirašyti. Ir visiems kitiems trintukams. Nes ten yra tik pažadai spręsti, sukurti, atnaujinti, plėsti, skatinti ir dar ką nors kur nors įtraukti – žodžiu, visiškas ble ble ble. Pirmyn, lengvatikiai rinkėjai! Ir po rinkimų pasijusite įsigiję Baikalo gylio barankos skylę.

Nusirašyti šią programą gali visi rinkimuose dalyvaujantys – partijos, veikėjai ir krutėjimai, nesugebantys sakinio be klaidų parašyti. Valstiečių „Programa žmonėms” iš tiesų yra subalansuota šaltibarščių spalvos runkeliams. Taigi, kaip bičiulis Spyglys lotyniškai sako, žmogus žmogui – vilkas.

Mano giliu įsitikinimu, visos rinkimų programos yra rašomos žmonėms. Nes vištos, reksai ir bobikai skaityti nemoka. Todėl minėtas programos pavadinimas šaltibarščių spalva yra tarsi įspėjimas žmogui: nevalgyk! Skirta runkeliams!

Gerbdamas Ligitą už darbštumą, jos mokėjimą išjudinti pasyvius bendruomenių pakraščius, matydamas jos komandoje nemažai gražių ir protingų žmonių tikėjausi, kad rinkimuose į Klaipėdos miesto savivaldybės tarybą rasis dora atsvara be skrupulų nešvariam verslui atstojančioms partijoms. Kad gins Klaipėdos žmonių, o ne aplinkinių kaimų interesus. 

Tačiau apstulbau, kad nuolat žaliąjį bendruomenės raidos kursą pabrėžiančios Ligitos ir jos bendražygių programoje viename iš konkretesnių lozungų (kitaip to nepavadinsi) žadama „įrengti papildomus įvažiavimus į miestą”. Še, tau, Ligita, ir devintinės, dainų pynės apie švarų orą…

Ir tiek mitingavę dėl taršaus transporto šie politikai savo programoje įsipareigoja tik „atverti daugiau lauko erdvių verslams, ribojant ir mažinant eismo srautus senamiestyje”. Liūdna ir graudu, vaikučiai…

Aišku, pagirtinas yra pažadas „atsakingo vartojimo ir dalinimosi kultūros skatinimas”. Tačiau jis yra toks pat tvarus, kaip latro, prašančio euro alaus buteliui, pažadai daugiau nebegerti.

Kas dar? Ogi, nieko įsimintino. Deja. Deja, visa tai girdėta, matyta, nusirašyta. Ir dar prastai. Bet užtat visi kiti gali drąsiais nusirašinėti. Pavyzdžiui, „vykdyti stovėjimo aikštelių plėtrą miegamuosiuose rajonuose”. Subalansuota visoms partijoms ir iš jų į komitetus pabėgusiems. 

Tas, kuris žada, jog išspręs parkavimo problemas daugiabučių namų kvartaluose yra melagis. Melagis Vulgaris. Visi jie tokie ir visos jos tokios. Ypač tie, kurie žada leisti automobilius statyti ant šaligatvių. Geriau žadėtų balkonuose – būtų realiau. 

O štai dar vienas, iš pirmo žvilgsnio labai konkretus, Ligitos ir jos partinukų pažadas: „Užtikrinti pakankamą ugdymo ir mokymo vietų skaičių arti namų”. Gaila, neparašė iki kada bus padaryta. Ir kas yra arti? 1 km ar 1 m? Norėčiau 200 m. O tai, jau antrą dieną po rinkimų visi, norintys turėti vaikų darželį ir mokyklą prie pat namų, pradėtų rikiuotis į eilę. Tad šitų įsipareigojimų kitiems patartina nepersirašyti. Nes tai irgi yra atviras Melas Vulgaris. Subalansuotas runkeliams. Pašariniams.

Tačiau runkeliai, deja, rinkimų programų neskaito. Kaip ir mano rašinių. Jie mato ne šaltibarščių, o ružavos spalvos leidinukus, kuriuose – gražiai sušukuoti, nuglamūrinti valstiečiais (ir net žaliaisiais) apsimetančių žmonių veidai. Dori. Tų pafotošopintų veidų savininkai beveik šventai tiki tuo, ką daro, kas parašyta jų špargalkėje. Kaip ir visi kiti. Deja.

Ir todėl manau, kad šioje tuštybės mugėje Ligita su kolūkiečiais ir Audrius Petrošius su konservais taip pat turi šansą įsisprausti tarp saldžiakalbių A. Vaitkaus ir V. Grubliausko dvikinkio į rinkimų finišą. Juolab kad būdami visiškai atvirais populistais grasina atimti balsus iš Vaitkaus, Puteikio, Žemaitaičio, Budino ir kitų panašaus plauko pupulių. Atsiprašau – populistų.

11 Comments

  1. skaitytojas

    Jos tokia veikla ir seime, šablonai, trafaretiniai sakinukai, k ažkokios pataisos, kurių neparemia net valstiečiai. jai reikia dar kokia seniūnaite pabūti kur vietinėj valdžiukėj ,o ne mere. O jau prograna-tuščio pilstyma s į kiaurą.

    Reply
  2. Mananciam

    Perverciau visą internetą. Nerandu niekur ,kad Girskienė nors kažką pikto piltų ant konkurentu. Gal gali atsiųsti kokią nuorodą?

    Reply
    • Mačiau

      Dažniausiai komentuoja įvairiuose pokalbiuose, po straipsniais. Ne kartą mačiau, kaip po to ištrynė savo komentarus.

  3. Matantis

    Stebiu Ligitą nuo to laiko, kai pasiskelbė kandidte į miesto meres. Kol kas matau tik pylimą ir lojimą ant konkurentų. Atrodo, kad toks ir yra jos darbas – pilti ant kitų, taip aukštinant save, nes be smarvės aptikimo daugiau nieko ir nenuveikė. Dažnai paloja ten kur jai naudinga. Charizmos nerasta. Palikau jai apibūdinima – kolūkio pirmininkė.

    Reply
    • Tamstai nematančiui

      Matomai tamsta ped o partijos simpatikas.

  4. Betono vaikas

    Loja tas, kas tik lot sugeba. Kas seka Ligitą, tas žino, ką ji darė, daro ir darys. Nematau geresnio pasirinkimo kol kas Klaipėdai. Visi tie dėdės ilgais liežuviais ir gudriom akytėm labai aiškūs: jų interesai kišeniniai. Gana jau tų liberastinių lakštingalų, prisiklausėm.

    Reply
  5. susipažines

    Skaičiau aš tą programą. Man ji visai patiko.

    Reply
    • Asmeninė nepamiršta pagieža

      Normali programa, o štai pono Šulco ” kudakavimas „Atviroje Klaipėdoje”- visai toks pats, primena garsinius pono kudakavimo Klaipėdos miesto Tarybos posėdžiuose, patyčias. Senos žaizdos niekaip neužrūdija: ponas Šucas iki seimo, skirtingai nei veržli, dora, žmonėms dirbanti Ligita, taip ir nenuėjo. Lika jame pati asmeninė pagieža, nuoskauda. Už ką balsuoti daugelis yra senokai apsisprendę ir be rašinio autoriaus” šaltibarščių” .

  6. Vatai tau

    Ji grynas gamtos gynimo maršas 🙂 Daug bezdėjimo ir žvanginimo puodynėmis, o rezultato jokio. Bet patys dabartiniai valdantieji kalti, kad leido jai iškilti :/

    Reply
    • Betono vaikas

      O kuo tamstai pažvanginti? Dūdomis ar konservų bankėmis?

  7. Anonimas

    Smagus rašinys, prašom ir apie kitų politikų programas parašyt – konservatorių, liberalų, skvernelistų, Vaitkaus komiteto, laisviečių. Tik ar spės autorius iki rinkimų visus apdainuot?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Valdžios pradėta kova Labrenciškėje tęsis 

Beveik 9000 mokesčių mokėtojų eurų pirmoje instancijoje prakišusi Klaipėdos savivaldybė eina va bank ir toliau bando įrodyti savo tiesą ginče ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Labrenciškės sklypo istorija: savivaldybei - beveik 9000 eurų sąskaita

Dabartinių Klaipėdos valdančiųjų pagimdytoje byloje, kurios epicentre buvo visuomeninės paskirties sklypas Labrenciškėje, miesto valdžiai teko nuryti karčią piliulę.  Pirmos instancijos ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Garsusis Labrenciškės sklypas: kodėl pati savivalda nenutraukia sutarties?

Klaipėdos apylinkės teismas išnagrinėjo politikų pagimdytą bylą, kurios epicentre yra visuomeninės paskirties sklypas Labrenciškėje.   Baigiamųjų kalbų metu Savivaldybės administracijos ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This