Sumažėjo kandidatų užimti Klaipėdos universiteto ligoninės vadovo kėdę

Svarbu, Sveikata

Konkursas siekiant išsiaiškinti, kas vadovaus naujajai Klaipėdos universiteto ligoninei, vyksta lėtai, atsiliekant nuo suplanuoto grafiko ir terminų.

Nors dar praėjusios savaitės pradžioje turėjo paaiškėti, ar visi buvę 7 kandidatai į šį postą atitiko minėtai pareigybei keliamus reikalavimus, taip neatsitiko.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Pasak Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) atstovo Julijano Gališanskio, pretendentams buvo pratęsta galimybė iki praėjusio penktadienio vidurnakčio patikslinti kai kuriuos konkursui pateiktus dokumentus.

Pagaliau vos ne po savaitės, tik šį ketvirtadienį paaiškėjo, jog iš buvusių 7 kandidatų liko keturi. Nei pačių kandidatų pavardžių, nei kokių konkrečiai reikalavimų trys iš jų neatitiko, SAM atstovas neįvardija.

„Liko keturi pretendentai, trys neatitiko visų reikalavimų”, – sakė J. Gališanskis.

Per vasarį likusius pretendentus turi įvertinti speciali komisija.

Pasak SAM atstovo, vertinimo komisija kol kas dar nėra sudaryta. Ją sudarys ne mažiau kaip 6 nariai: po tris komisijos narius deleguoja Klaipėdos universiteto rektorius ir sveikatos apsaugos ministras.

Apie pretendentų vertinimo komisijoje datą, laiką, vietą ir eigą bus pranešta ne vėliau kaip likus 10 darbo dienų iki vertinimo komisijos pradžios.

Du arba vienas geriausiai pasirodę pretendentai pateks į antrąjį konkurso etapą. Juos iki kovo pabaigos pokalbiui turės pakviesti sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys. Pokalbis turi įvykti ne vėliau kaip per 10 darbo dienų po kandidato įvertinimo komisijoje.

Ministras savo sprendimą apie pasirinktą pretendentą turi paskelbti per 5 darbo dienas po minėto pokalbio, bet ne vėliau kaip iki kovo pabaigos.

Iš visų galimų kandidatų apie norą siekti KUL vadovo posto viešai buvo prisipažinęs tik šiuo metu laikinai ligoninei vadovaujantis Jonas Sąlyga. Ar jis atitiko keliamus reikalavimus ir yra tarp likusių keturių pretendentų, SAM neskelbia.

5 Comments

  1. klaipediete

    Vel pirmauja tie patys senukai-eikit i uztarnauta poilsį brangieji

    Reply
    • Nuomonė

      Ligoninė-rimtas reikalas, svarbu, kad į vadovo postą neprasmuktų koks nors pedofilas iš kokios nors pedofilų frakcijos, nors vaikų ligoninė neprijungta, tai savotiškai pavojaus nėra. Čia ligoninė, o ne viešnamis, čia lemia protas, o ne amžius, reikia, kad vadovas turėtų galvą, o ne tik galvutę.

  2. Klaipėdietis

    Eilinė nesamonė, kad norintiems kandidatuoti iškeliami reikalavimai , kurie yra pritaikyti keliems kandidatams su specialiomis savybėmis. Čia panašiai kai valdiškos įmonės ruošia konkursus automobiliams pirkti ir akivaizdžiai pririša pirkimo sąlygas prie konkrečios markės automobilio. Niekas nesikeičia – kaip buvo taip ir yra. Įsisenėjęs valdžios voratinklis negali pabėgti nuo galimybės įtakoti vieną ar kitą veiksmą. Vietoje to, kad rinkti vadovą, puikų administratorių įvertinant jo svybes sukurti komandą, taip svarbiausia komandą, sutelkti visas galimas medicinos naujoves, ieškomi kandidatai turintys medcinos laipsnius… Ar to reikia ? taip paskui ir būna, kažkokios sisuros srities moksliukas patampa vadovu ir ta įstaiga vegetuoja. O puikus administratorius ir strategas lieka už borto ir tuomet įstaiga vegetuoja… , visi nepatenkinti, komanda kas sau, ….

    Reply
    • Nuomonė

      Čia įkurta universitetinė ligoninė, o universiteto veiklos pagrindas yra mokslas. Tai tie „puikūs” administratoriai ir strategai gali pasireikšti kitose srityse, o universitetinėje ligoninėje turi vyrauti mokslo atmosfera ,o ne beraščiai.

  3. Klaipedietė

    Ar amžini ligoninių vadovai,ačiū puikiai dirbote,garbingai užleiskite vietą ,nes mes pasenome kartu su Jumis,bet medicina nuėjo labai toli,nebūkite stabdys naujovėms

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Klaipėdos mero dviveidystė - kaip ant delno*

Arvydas Vaitkus lyg gaidys ant skiedryno pučiasi, kad neatiduos ministerijai Vaikų ligoninės, nors atidavė dešimt kartų didesnį ir vertingesnį turtą ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Siurprizas iš Seimo: užsinorėjo perimti Klaipėdos vaikų ligoninę

Seimo Sveikatos reikalų komitetui svarstant, ką daryti dėl sudėtingos finansinės situacijos naujojoje Klaipėdos universiteto ligoninėje (KUL), sprendime atsirado ir siurprizinis ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Sveikata

Parengė naują akušerijos studijų programą

Klaipėdos universiteto ligoninės medikai savo įgytas žinias, patirtį ir įgūdžius pritaiko formuojant naujas studijų programas aukštojo mokslo įstaigose. Akušerijos-ginekologijos klinikos ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This