Kandidatai į Klaipėdos mero postą – LRT eteryje

Politika

Šią savaitę Lietuvos radijas ir televizija (LRT) pradėjo transliuoti tiesioginius didžiųjų šalies miestų kandidatų į merus debatus.

Pirmadienį savo pozicijas jau dėstė Šiaulių miesto kandidatai, antradienį – dalis kandidatų į sostinės mero postą, o trečiadienį, 18.30 val., televizijos eteryje susigrums uostamiesčio kandidatai, siekiantys Klaipėdos vadovo kėdės. Paaiškėjo, jog trečiadienį debatuose dalyvauja tik 6 kandidatai, kiti dalyvaus vasario 20 d.

Šių debatų metu kiekvienas kandidatas atsakyti į žurnalisto pateiktus klausimus turi vos minutę laiko. Be to, kandidatui suteikiama galimybė replikuoti, jei oponentas savo pasisakyme kokiu nors būdu buvo paminėjęs konkurentą ar jo atstovaujamą partiją.

Debatai TV eteryje trunka akademinę valandą, jie transliuojami ir portale lrt.lt.

Dabartinio miesto mero Vytauto Grubliausko trečiadienio darbotvarkėje nurodyta, jog jis 19 val. Žvejų rūmuose dalyvaus Lietuvos valstybės atkūrimo dienai ir Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos 100-mečiui paminėti skirtame renginyje „Oi, broli, broli”.

Iki šiol V. Grubliauskas dar nedalyvavo nė vienuose kandidatų debatuose.

INFORMACIJA

Į Klaipėdos mero postą pretenduoja: Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos narys parlamentaras Audrius Petrošius, Seimo narė, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovė Ligita Girskienė, liberalas Saulius Budinas, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ atstovas Artūras Bogdanovas, socialdemokratų kandidatas V. Grubliauskas, Tautos ir teisingumo partijos vicepirmininkas Naglis Puteikis, politinio komiteto „Ištikimi Klaipėdai” vadovas Arvydas Vaitkus, Lietuvos žaliųjų partijos atstovas Arvydas Ektis, „Laisvė ir teisingumas” pirmininkas, Seimo narys Remigijus Žemaitaitis, Laisvės partijos atstovė Birutė Andruškaitė, Darbo partijos – Giedrius Bindza.

5 Comments

  1. xxxx

    tie kurie yra seimo nariai,tai ar atsisakys mandato laimėję mero rinkimus?

    Reply
  2. Klaipėdietė

      Ką Žemaitaitis čia veikia? Oportunistas visiškas. Būtų didžiausia gėda Klaipėdai jam bet kokią poziciją suteikti.

    Reply
  3. mačiau,girdėjau

    Girskienė tai kaip mokinė atrodė,bandė kandžiotis ir Vaitkui,ir petrošiui,neišėjo,labai menkos žinios,pasimetusi,nežino net elementarių faktų,gėda buvo žiūrėti,gal seniūnaite kur ir galėtų pretenduoti.Eidami į debatus ne kitus pulkite,o rodykite žinias,tikslus,ką kaip darysite ateity,kritika mums neįdomi,žinome.
    geriausiai atrodė Petrošius,Vaitkus

    Reply
  4. Kestas

    Grubliauskai nejaugi neturi sazines ka su Klaipeda padarei.Miestas apleistas,jaunimas bega ,nes nera jokiu renginiu.Padarei miesta vaiduokliu.

    Reply
  5. Joris

    Kandidatai traukė burtus kas laidoj dalyvaus, Grubliauskas vasario 20 d. pasisakys.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Politikų manipuliacijos 

Artėjant rinkimams kartais tenka pamatyti ar išgirsti taip vadinamus debatus. O kai kuriose šalyse net pamatyti plakatus ar televizinę reklamą. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Miestas

Ir apeliacinė instancija patvirtino, kad R. Žemaitaitis skleidė tikrovės neatitinkančią informaciją

Klaipėdos apygardos teismas apeliacine tvarka išnagrinėtoje civilinėje byloje dėl paskleistų duomenų pripažinimo neatitinkančiais tikrovės ir žeminančiais asmens garbę ir orumą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Sveikata

Pradės projektuoti poliklinikos rekonstrukciją

Uostamiesčio savivaldybė skelbia, kad netrukus bus pradėtas rengti Klaipėdos miesto poliklinikos kapitalinio remonto techninis projektas. Miesto savivaldybė jau baigė konkursines ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This