Vaikų nupiešti švyturiai keliaus po bibliotekas

Mums rašo

Edita Gusevė
2023-02-21

Komentarų: 0

Šiemet minimos 100-osios Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos metinės.

Mums, klaipėdiečiams, ši proga yra labai svarbi, todėl Klaipėdos lopšelio- darželio „Vyturėlis“ priešmokyklinio ir ikimokyklinio ugdymo mokytojos (Jurgita Astrauskaitė, Aušra Montvydienė, Edita Gusevė, Žana Tarozienė, Vaida Liepienė) organizavo respublikinę ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų kūrybinių darbų parodą „Su meile Klaipėdai“.

Organizatorių nuotr.

Parodos tikslas – padėti vaikui suformuoti visuomeninę kompetenciją, kuriant Klaipėdos krašto simbolį švyturį ir minint 100-ąsias Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos metines.

Ruošiantis šiai parodai vaikai pirmiausia buvo supažindinti su švyturiais, kurių Lietuvoje yra septyni. Pats seniausias švyturys stovi Klaipėdoje. Šių dienų Klaipėdos švyturys yra 44 m aukščio, o jo šviesa sklinda net 33 km.

Todėl jei sugalvotume anksti ryte švyturio šviesą nukreipti link Palangos, palangiškiai ją matytų labai ryškiai ir suprastų, kad klaipėdiečiai jau keliasi.

Be abejo, švyturys įprastai nėra naudojamas kaip žadintuvas, jis svarbiausias tiems, kurie išplaukia į jūrą. Švyturio šviesa palydi į ilgą kelią išsiruošusius laivus ir pasitinka atvykstančius, o mes nekantriai laukėme kiekvieno į parodą atkeliaujančio švyturio.

Todėl norime labai padėkoti visiems atsiuntusiems ir atnešusiems savo darbelius į mūsų darželį. Šiais laikais gauti laišką yra didelis dalykas.

Visus gautus darbelius mūsų vaikai apžiūrėjo, pasidžiaugė, pačiupinėjo, domėjosi, kokie švyturius kūrusių vaikų vardai, amžius ir iš kur pas mus jie atvyko.

Parodoje dalyvavo 39 mokytojai iš 12-os darželių. Sulaukėme net 112 įvairia technika atliktų vaikų darbelių. Vaikštant po parodą darželio kieme skambėjo daugybė susižavėjusių „oho” ir „žiūrėkit, koks gražus švyturys”.

Organizatorių nuotr.

Nuo šiol Klaipėdoje ne tik juodai baltas švyturys pakrantėje stovi, o visa galybė spalvotų, dryžuotų, kampuotų, apvalių, linksmų, įdomių, didingų, stilingų ir tokių, kokių suaugusieji net nesugalvotų, švyturių darželio sienas puošia. Nuo kovo 1 d. šie švyturiai keliaus į bibliotekas – Klaipėdos savivaldybės I. Kanto viešąją biblioteką, Pempininkų, Karlskronos padalinius, kur dar daugiau klaipėdiečių ir miesto svečių galės jais pasidžiaugti.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Klaipėdoje 2024-uosius nori paskelbti Švyturių metais

Klaipėdos miesto tarybai Savivaldybės administracija siūlo 2024-uosius paskelbti Švyturių metais. Neringos savivaldybė šiuo metu taip pat ruošia analogišką sprendimą.  „1884 ...
2023-11-09
Skaityti daugiau

Istorinės Klaipėdos pėdos, Svarbu

Kiek Klaipėdoje buvo švyturių?

Teigiama, kad prieš kelis amžius kelią į Klaipėdą rodė gana primityvus švyturys – ant medinės karties pakabintas žibintas. Naudos iš ...
2022-11-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Uostas ir jūra

Pradėjo procedūras dėl kapitalinio Klaipėdos švyturio remonto

Lietuvos transporto saugos administracija (LTSA) paskelbė, kad ieško rangovų, galinčių suremontuoti Melnragėje esantį Klaipėdos švyturį. Darbams atlikti numatytas 10 mėnesių ...
2022-11-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This