Rinkimų Klaipėdoje lūzeriai jau laižosi aplink favoritus

Nuomonės

Pirmieji Arvydui Vaitkui ištikimybę tyliai prisiekinėja Klaipėdos liberalai, taip tapdami neideologine politine mazgote. Todėl Audriui Petrošiui net ir sėkmės II rinkimų ture atveju bus sunku formuoti valdančiąją daugumą savivaldybės Taryboje.

Audrius Petrošius. Evaldo Vėgėlės piešinys

O trijulė su dviem eksliberalais, turinčiais atstovauti socialdemokratams, tylės iki antro rinkimų turo, nors godūs socdemai jau dabar juos spaudžia paremti A. Vaitkų.

Remigijaus Žemaitaičio džigitai ir barmenės irgi žvalgosi į baltarusiškų trąšų pusę: norisi babkių, o ne ideologinio grynumo. Ir koks ten grynumas…

Pats R. Žemaitaitis koketuoja dėl tarybos nario mandato ėmimo/neėmimo. Šis apsisprendimas priklauso nuo to, ką jam gali pasiūlyti būsimas meras. Vicemero postą – mažų mažiausiai.

Remigijus Žemaitaitis. Evaldo Vėgėlės piešinys

Be mero pavaduotojų postų vietos politiniame aukcione dar yra mero politinio pasitikėjimų patarėjų, administracijos direktoriaus bei kitos kėdės. Šiuo metu dėl jų intensyviai deramasi. 

Valstiečiai, prieš ketverius metus laimėję 7 mandatus, dabar turi tenkintis trimis. Jie irgi dairosi, kas ką pasiūlys. Akivaizdu, kad buvęs partietis A. Vaitkus jiems artimesnis nei A. Petrošius. Prigludę prie buvusio vado Arvydo dabartiniai šaltibarščių spalvos valstiečiai greitai užmirš svaičiojimus apie smarvę ir žalias pievas – statys mašinytes ant tų pievų. 

Prapylė šiuos rinkimus ir Liberalų sąjūdis: anksčiau turėjo 4 vietas miesto Taryboje, dabar turės tik tris. Tiek jie, tiek valstiečiai bei tariami socdemai net neturės frakcijų miesto Taryboje, nes pasikeitus įstatymui tokio dydžio savivaldybės Taryboje frakciją turi sudaryti ne mažiau kaip keturi Tarybos nariai.

Beje, liberalams iki 4 mandatų trūko tik 20 balsų. Bet jie net neprašė patikrinti, ar tie balsai teisingai suskaičiuoti, nes jų lyderis Saulius Budinas buvo užsiėmęs – lankstėsi A. Vaitkui. O perskaičiavus balsus liberalų naudai, vieną vietą Taryboje būtų praradusi būtent A. Vaitkaus komanda.

Saulius Budinas. Evaldo Vėgėlės piešinys

Tad savivaldybės rinkimų Klaipėdoje laimėtojais akivaizdžiai yra partija „Laisvė ir teisingumas“, iki šiol neturėjusi atstovų Taryboje. Laimėjo ir  Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, gavę vienu mandatu daugiau nei per praėjusius rinkimus. 

Politinis komitetas „Ištikimi Klaipėdai” šįkart taip pat laimėjo vienu mandatu daugiau nei prieš 4 metus to paties A. Vaitkaus vedama Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos komanda. Suprask, ta pati mergelė, tik kita suknelė. 

Arvydas Vaitkus. Evaldo Vėgėlės piešinys

Arba tos pačios trąšos. Pinigas glaudžiasi prie pinigo, kaip paukštelis pavasarį prie paukštytės. O kas juos dar vienija? Ištikimybė Klaipėdai? Pasakyk pernykščiai gegutei… Kokia gali būti ištikimybė žmonai, jei miegi pas kitą (turiu omenyje, gyveni ne Klaipėdoje)…

Tad A. Petrošiui reikia laimėti. Nes jo nesėkmės atveju ir konservatoriai gali nudreifuoti link Batkos trąšų… Galima net trijų savivaldos rinkimų Klaipėdoje nugalėtojų – konservatorių, ištikimųjų pinigui ir Žemaitaičio šutvės – koalicija.

Bet, greičiausiai, pinigai konservatorių į koaliciją nepriims: antraip nebus kam suversti kaltės už visa būtas ir nebūtas nuodėmes Klaipėdoje per paskutinius metus. Negi varysi ant visiškai sutriuškinto dabartinio mero – niekam neįdomu ir šiek tiek net graudu. 

A. Petrošius, esant didelei konkurencijai sugebėjęs prasiveržti į II rinkimų turą, turi potencialo laimėti karštą mero kėdę. Tokiu atveju dabartinės rinkimų lūzerių derybos su neva rinkimų favoritu A. Vaitkumi nueitų šuniui ant uodegos. Gal net liberalai prisimintų ideologiją, o socialdemokratų dievais neįtikėję V. Grubliauskas ir jo pakeleiviai grįžtų į laisvąjį pasaulį.

26 Comments

  1. Žemaitaičio nešutvis

    Ponas Šulcai, nesuprantu kas toks esi, ar žurnalistas ar „senelio” pletkų boba, kuri pamegdžiodama garsųjį senelį klaipėdiečius vadina visokiausiais epitetais. Pasirodo lietuvių tauta nuo šunaujos iki šutvės evoliucinavo, ne smagu, o graudu. Vaikystėje ginčijomės tokiais žodžiais: „ką ant manęs sakai – ant savęs pasisakai”. Argumentas būdavo rimtas ir pasibaigdavo pravardžionės. Tai gal ir tamstai tai tinka, siūlyčiau savo epitetus sau pasilikti. Gyvenimo išbandyta taisyklė – nuo savęs reik pradėti ir dar viena – pažvelk į veidrodį… Sėkmės savianalizėje.

    Reply
    • Pilietė

      Labai taikliai.Geriau ir neparašysi…Straipsnis nuskriausto,išmesto nuo lovio dalybų.

  2. ona

    Kada p. Šulcas tapo žurnalistu? Juk baigė kažką susijusį su menais , jei ne klystu, Klaipėdos fakultetuose. Labai noriu žinoti, ką p. Šulcas vadina lūzeriais?
    Ar ne per daug sau leidžia?

    Reply
  3. jprst

    Liberai visai su protu susipyko, kad eina pas Vaitkų, a jiems su galvom viskas gerai??????

    Reply
  4. Gyventojas

    O kas tas Šulcas, kas čia per rašliava , antras M. Matukas iš koncervų partijos, nejau Atvira Klaipėda tik tokius varganus rašinėlius spausdina, apgailėtina.

    Reply
  5. Arvydas Ektis

    Visais atvejais pralaim4jusieji – klaipėdiečiai. Bet jie patys kalti. Nėjo balsuot ir vėl kažkas išrinko ne tą valdžią.
    Ar kas skaitė rinkimų programas? Ar lygino (pav., konservatorių, valstiečių ir kt. laimėjusių praėjusioje kadencijoje) programas ir per 4 metus nuveiktus darbus pagal pažadus?
    Ar kam nors kilo akivaizdi, mano manymu, tiesa, kad abu kandidatai yra statytiniai: reklamos, mano nuomone, už tiek, kad, mano manymu, neįtikins, jog viskas skaidru? O juk pinigų niekas šiaip tokiais kiekiais už ideologiją ir rinkiminę idėją nedalina.
    Tad, mielieji, patylėkim 4 metus ir po jų galėsim prisiminti, jog esame piliečiai, turime teisę bei pareigą rinkti… kai įvykdysim pareigą, galėsim ir kritikuot.
    Stebėkim kaip laikas greitai bėga, o jo tėkmės nebus matyt miesto ženkluos.

    Reply
  6. Ramass

    Na parašysiu pačio Šulco maniera. O Šulcas rudąją Petrošiui laižo , net purslai tykšta. Ir nieko kito nelieka , kai esi politinė šiukšlė. Viso gero prostitucinėklaipėda.lt. Redaktoriui reikia pagalvoti , ar pakeliui su tokiu mėšlium , kuris jau savivaldybėje liežuvio nelaikė.

    Reply
    • Sakau

      Reikia paremti Atvirą Klaipėdą, kad galėtų pasamdyti gabių žurnalistų. Šulcas tikriausiai už minimumą dirba, tai ko norėt…

    • Lygis

      Karikatūros Evaldo tikrai puikios, bet Artūro Šulco stilius nežavi. Juk autorius dar ne taip senai pats tuos „laižymo” veiksmus atlikinėjo. Patyčios, įžeidinėjimai, užgauli Algio Ramanausko, Andriaus Užkalnio ar Aušrinės Armonaitės kasdienė leksika! Tik tiek. Beje, iki Garbės kraujo donoro, teisininko Remigijaus Žemaitaičio asmenybės autoriui dar reiktų eiti ir eiti… Nealygintinu kraujo donoru ponas Artūras nebuvo. Nesuvokiu, kaip galima į Tarybą patekusius politikus naujokus – seimūno Žemaitaičio komandus narius -vadinti „šutve”! Tai daugiau negu negarbinga.

  7. Taip

    Gražu, kad atsiranda karikatūros. Sveikinimai Evaldui.

    Reply
  8. Versija

    Kaip manot, ar negali būt taip, kad konservai Šulcui kokią kulšį nuo stalo pažadėjo, kad čia taip taškosi purvais ant Vaitkaus? Manau, labai tikėtina versija. Gal įdarbins kokioj įstaigoj 🙂

    Reply
  9. Povilas

    Artūras Šulcas
    1995 m. Lietuvos liberalų sąjunga,
    2003 m. Liberalų ir centro sąjunga,
    2006 m. Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis

    Čia tik tu nevykelis, pasibaige tavo gyvenimas lašaru siurbiant miesto pinigus, ir pedopartija jo nesugražins.

    Reply
  10. ona

    O. p. Šulcas ar pateko į naująją tarybą? Ar dėl ko kito lieja tužį?

    Reply
  11. Vistik

    Nugalėtojai turi burti naujus Tarybos narius ir vadovauti miesto vystymui, su sena chebra toli nenuvažiuosi, užstagnuos ant vietos !

    Reply
    • Nuolanki rinkeja.

      Ustenka senu kadru,duokime kelia naujiems protams.balsuokime uz Vaitku,keiskime Klaipeda i gera…

  12. Klaipėdietis

    Ninai Puteikienei – pagal naują redakciją nuo rugsėjo pirmosios reikės – 4 narių.
    15. Savivaldybės tarybos narių frakcija – savivaldybės tarybos nariai, savivaldybės tarybos posėdyje viešu pareiškimu, įteiktu posėdžio pirmininkui, deklaravę, kad veiklą savivaldybės taryboje tęsia susivieniję į frakciją. Savivaldybės taryboje, kurią sudaro 41 ir daugiau narių, frakciją sudaro ne mažiau kaip 5 savivaldybės tarybos nariai; savivaldybės taryboje, kurią sudaro 27–31 narys, frakciją sudaro ne mažiau kaip 4 savivaldybės tarybos nariai; kitose savivaldybių tarybose – ne mažiau kaip 3 savivaldybės tarybos nariai.

    Reply
    • KLP.

      Kanditatu Plakatais miestas nukabinetas,kiek pinigu išmesta,o mero alga tai mažyte,niekada neatsipirks.Kaip lengva neturint savo galvos, pastoveti už sponsoriu nugaros..

    • N.Puteikienė

      Tai šių frakcijų neliks tik nuo rugsėjo, o dabar bus. O naujajame tarybos veiklos regalamente tarybos narių grupės funkcijos prilygintos frakcijos funkcijoms. Taip kad jokios skirtumo nebus.

  13. N. Puteikienė

    įstatymus reikia skaityti. Naujajame Vietos savivaldos įstatyme labai aiškiai parašyta: 16. Savivaldybės tarybos narių frakcija – ne mažiau kaip trys savivaldybės tarybos nariai, pirmajame ar kitame savivaldybės tarybos posėdyje viešu pareiškimu, įteiktu posėdžio pirmininkui, deklaravę, kad veiklą savivaldybės taryboje tęsia susivieniję į frakciją.
    Taigi, ir liberalai, ir valstiečiai ir vadibamieji socdemai turės frakcijas.

    Reply
    • Neišmanėlis

      Gal kas gali paaiškinti, kam reikia tų frakcijų?

  14. 100%

    Gerai Šulcas rašo,man patinka ,teisingai ir linksmas stilius..

    Reply
  15. Simona

    Kas miestui svarbiau, politinis stabilumas ar nauji jauni veidai ? Apie idiologinius dalykus nekalbu. Jie prarado prasmę kai Seimas įtvirtino galimybę komitetams dalyvauti rinkimuose. Rinkėjas nori naujų veidų. Juos pasirinko suteikdamas Žemaitaičio partijai 7 vietas. Bet konservatoriai su A
    Petrošiumi ne nauji veidai. 4 metus konservatoriai buvo miesto valdžioje. Liberalai, opozicijoje. Tačiau liberalams ir toliau kliūva už konservatorių nepadarytus darbus. Keliu klausimą ne už Vaitkų ar Petrošių, bet ką turi daryti liberalai , kad Klaipėdoje išliktų įtakinga politine jėga .

    Reply
    • Nojus

      Man tai norisi darbų miestui, o nestumdymosi prie ėdžių, geresnę poziciją užsiimant…

    • Pensininkas.

      Liberalai turi būti galimai sąžiningi ir principingi visuomenei o ne sau asmeniškai rūpimais klausimais. Traukinys nuėjo, simona.

  16. Nuomonė

    Blogas tas Šulcas prognozuotojas 🙂 Kaip ir nelabai vykęs žurnalistas – mėgėjas. Vicemeras irgi buvo nevykęs, absoliučiai nieko reikšmingo nenuveikęs, tik trynęs kėdę 8 metus. Juk prieš tai čia rašė jis pats, kad susirungs II ture Vaitkus su Grubliausku, oi kaip toli prašovė. Ir dabar dėl koalicijų spangsta vėjus kažkokius.

    Reply
    • Traso per Klaipeda

      Gerb Sulcai, o ka manai apie KLASCO kuri iki BKT pasistate infrastruktura krove baltarusiskas trasas, ka manai apie BEGA, kuri LIFOSA i abu galus aptarnavo, ruso valdoma trasu imone? Jau visiskai atsibodo tas jusu zurnalistu konservatorinis sudu metymas apie trasu mafijozus, kox turi buti glusas kad ta pati per tapati rasineji….

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Remigijui Žemaitaičiui - ir baudžiamoji atsakomybė

Vilniaus apygardos prokuratūra praneša penktadienį baigusi ikiteisminį tyrimą, kuriame Seimo nariui Remigijui Žemaitaičiui pareikšti įtarimai dėl neapykantos skatinimo bei kurstymo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This