„Viesule” siaus tyrimo komisija

Sportas, Svarbu

Situacija, susiklosčiusi  Klaipėdos savivaldybės valdomo „Viesulo” sporto centre, ketvirtadienį buvo aptarinėjama ir pas merą, ir miesto Tarybos Kultūros, švietimo ir sporto komiteto posėdyje. 

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Atvira Klaipėda” vasario pabaigoje rašė, kad „Viesulo” sporto centro bendruomenė nenorinti susidorojimo” surašė anoniminį raštą ir išsiuntė jį visiems kadenciją baigiančios miesto Tarybos nariams. Jame dėstoma, kad praėjusių metų balandžio pabaigoje šiai biudžetinei įstaigai pradėjęs vadovauti Vaclovas Gedvilas čia esą kuria nuolatinę įtampą ir stresines situacijas, nepagarbiai elgiasi su pavaldiniais, sukūrė „nepakenčiamą atmosferą”.

„Galiu pasakyti tik tiek, kad pradėjus vadovauti teko atrasti dalykų, kurie nesuderinami su skaidraus ir tvaraus biudžetiniu įstaigų darbo principu. Tačiau daugiau faktų būtų galima pateikti po rinkimų, nes dabar situacija gali tiesiog politizuotis”, – tada lakoniškai tokius kaltinimus komentavo pats centro direktorius.  

Ketvirtadienį jis apsilankė pas miesto merą Vytautą Grubliauską, kuris yra tiesioginis tokių įstaigų direktorių vadovas.

„Kalbėjomės apie esamą situaciją. Išėjau puikiai nusiteikęs ir tęsiu pradėtus darbus, nes gavau atsakymus į savo klausimus”, – lakoniškas ir šįkart buvo V. Gedvilas. 

Tuo metu meras „Atvirai Klaipėdai” sakė, kad viena iš pokalbio temų buvo metinis vadovo vertinimas, taip pat jis esą siekė išklausyti ir antrą pusę dėl susidariusios situacijos, nes tikriausiai nebūna dūmų be ugnies.

„Buvo dalykiškas pokalbis. Natūralu, kad tikriausiai inertiškoji kolektyvo dalis atitinkamai reaguoja į pokyčius, tačiau patvirtinau, kad jei vadovas mato keistinus dalykus ir yra įsitikinęs, kad reikia keisti, tai ir turi daryti. Tam jis ir vadovas, jis neturi klausti, ką apie tai mano miesto valdžia. Kartu išdėsčiau, kad pirmiausia reikia kalbėtis su žmonėmis, įtikinėti nes dabar Darbo tarybos sprendimas įvertinti vadovo veiklą patenkinamai irgi yra savotiška signalas”, – sakė V. Grubliauskas. 

Kalbėdamas apie minėtąjį skundą jis sakė galintis tik pakartoti prezidento mintį, jog negalime gyventi šnabždesių valstybėje ir vadovautis anoniminiais skundais.

„Tačiau reikia ir išsiaiškinti, ar kai kurios minimos aplinkybės yra tiesa”, – sakė meras.

Kad tai bus aiškinamasi Kultūros, švietimo ir sporto komiteto posėdžio metu patvirtino ir Savivaldybės administracijos Sporto skyriaus vedėja Rasa Rumšienė. 

Anot jos, mero potvarkiu yra sudaroma tyrimo komisija, kuri išnagrinės visas aplinkybes – „tiek faktines, tiek teisines ir pateiks išvadą”.

„Daugiau nenori komentuoti, kad nepakenktų tyrimo eigai”, – teigė tarnautoja, pažadėjusi, kad išvados bus pateiktos ir politikams.

Komiteto nariai dėl pateiktos informacijos klausimų neturėjo. Pasisakė tik liberalas Edmundas Kvederis, pasvarstęs, kad galbūt turėtų būti sistema, kaip padėti įsivažiuoti naujiems įstaigų vadovams, ir Romaldas Idzelevičius, pareiškęs, jog „direktorius neturi būti diktatorius, o turi būti tarnas kolektyvo”.

2 Comments

  1. T

    Grubliauskas tęsia savo fiasko žygį, sodina į savivaldybės įmones savo draugelius, apgailėtinas tipas!

    Reply
  2. NE direktoriui

    Ir vėl meras be stuburo! Ir vėl mes būsime palikti su tironu ir nesąžiningu direktoriumi! Koks ten direktorius, nesikalba su visu kolektyvu, kviečiasi po vieną pas save, juodina kitus, taip bandydamas pelnyti palankumą sau. Esant sprendimui jį palikti, trauksimės mes ir tada jau kalbėsime prie ministerijos durų, jei reikės ir Daukanto aikštėje!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This