Klaipėdos mero rinkimų II turas kvepia erotišku sandoriu

Nuomonės

Panašu, kad ringe dėl mero posto susitiko du buhalterinių knygų nukankinti inteligentai baltomis pirštinėmis: neįdomu, nuobodu. Jokių kompromatų, kontratakų, kiaulysčių ar patyčių. Panašu, kad po staipymosi ringe uostamiestyje bus sudaryta  didžioji koalicija.

Evaldo Vėgėlės piešinys

Dešinėje – mus (teisėjus) vis dar šypsena bandantis papirkti Audrius Petrošius, kairėje – vis dar įnirtingai savivaldybę kritikuojantis Arvydas Vaitkus. 

Nors Audriui savivaldybę taršyti būtų saugiau: jis tik trumpai pabuvo miesto Tarybos nariu – greitai iškeliavo į Seimą. Neva įstatymų kurpti. Tačiau nekritikuoja, nes žino, kad sėkmės atveju teks tas negeroves pačiam ir nuboksuoti.

Arvydas Savivaldybės administracijai, kuriai sėkmės atveju teks vadovauti, beria smūgius iš kairės ir dešinės, iš apačios ir iš užpakalio –  nežiūrėdamas, kur burnytė, kur uodegytė. Nes tokia bokso maniera pas mus yra madingiausia.

Evaldo Vėgėlės piešinys

Nors Arvydas 4 metus vadovavo didžiausiai ir įtakingiausiai miesto tarybos frakcijai, Kontrolės komitetui. O pozicija buvo mažumoje, faktiškai – opozicijoje. 

Dėl to Arvydo oponentams bus labai smagu su juo boksuotis, jei jis taps Klaipėdos meru, turinčiu savo rankose iki šiol neregėtas galias. 

Tačiau realiai vargu bau konservatoriai yra jo oponentai. Greičiau – būsimi sąjungininkai. Nes Arvydo sėkmės atveju Audrius išdums atgal į Vilnių. O A. Vaitkui teks rinktis, su kuo sudaryti valdančiąją daugumą. Vien jam ištikimų 3 liberalų nepakaks, o politikos naujokai – valstiečių trikinkė, Remigijaus Žemaitaičio septynetas – yra neaiškūs ir vargu bau patikimi sąjungininkai.  

Žinoma, dar yra V. Grubliausko liberalsocialdemokratų trojka, bet tiek ant jų varius, kažin, ar smagu ir patikima kartu į Klaipėdos rytojaus kūrimo vajų eiti. 

Be to, tie, neva ištikimi Klaipėdai, turi stambiajam kapitalui ir baltarusiškoms trąšom reikalingų planų, kuriems įgyvendinti reikia atramos Seime ir Vyriausybėje. Minėti trejetukai ir septynetukas solidžių ryšių Vilniuje praktiškai neturi. O be solidžių ryšių įgyvendinti bent nedidelę dalį to, kas pažadėta – misija neįmanoma.

Tad belieka konservatoriai. Tie supranta, kad Arvydas, sėkmės atveju, jiems pasipirš. Gal jau net pasipiršo. Konservatoriai per daug nesilaužys – atsiduos. Per mažai valdiškų postų nepaprašys. Ištikimiesiems postų negaila – jiems tie postai nerūpi. Jiems rūpi biznis. O jis įmanomas tik su konservatoriais susiženijus. 

Kita vertus, Audriaus sėkmės atveju dainelė ir jos epilogas bus labai panašūs. Nes smulkieji Tarybos darinukai turės didelį apetitą kuo daugiau valdiškų postų gauti. O tų postų reikia ir patiems konservatoriams… Tad patikimiausias partneris – Arvydas ir jo kompanija. Kuri irgi ilgai nesimaivys. Ir už pažadus užtarti Vilniuje ženysis su konservatoriais.

Evaldo Vėgėlės piešinys

Tad, Audriaus ir Arvydo fanai viešai (o ypač – anonimiškai) plakasi neaprėpiamuose socialinių tinklų ringuose taip, kad net mobiliakai, planšetukai ir kompai dreba, tik tam, kad sušiltų. Nors patys to ir nežino.  Dauguma jų net neįtaria, kad dėl visko jau beveik susitarta. Kad atliekami tik formalumai. 

Žinoma, negalima menkinti ir būsimos Klaipėdos miesto galvos karūnavimo fakto: jis labai svarbus Arvydui. Nes tai gali būti paskutinis jo bandymas gauti šią karūną. 

Audriui karūnavimas gal ir ne toks reikšmingas: jis turi galimybių ir ateityje dėl šio ir ne tik šio posto pasivaržyti. Bet Tėvynės sąjungai – Lietuvos krikščionims demokratams tai labai svarbu. 

Bet kuriuo atveju, mes greitai tai sužinosime, pamatysime. Pralaimėtojų nebus. O laimėtojų? Hmm… Žiūrint į Arvydo ir Audriaus komandų sudėtį ateitis neatrodo tokia niūri, kokia ji būtų atrodžiusi kai kurių pakampinių jėgų laimėjimo atveju. Klaipėdoje didelių pokyčių per artimiausius ketvertą metų nebus daug.

12 Comments

  1. Pagiežingi pesimistai

    Ir autorius tulžį varo, ir komentatoriai panašūs: pykčio ir pagiežos pritvinkę. Viskas bus normaliai, nekudakuokit… Rinkėjai taip nusprendė.

    Reply
    • to klp

      Iš esmės nemažos dalies rinkėjų (beveik 200000 balsavusių už konservatorius Lietuvos piliečių) įžeidinėjimas, vadinant atsilupeliais, jums tikrai vertės neprideda. Iš esmės ir Atvira Klaipėda redakcija, galėtų labiau pafiltruot komentarus, kuriuose įžeidinėjami žmonės.

    • taigi

      Man tai atsilupėliai tie,kurie taip rašinėja.Baisu,kokie jų žodeliai,kokia antikultūra,…beje.Vaitkus būdama s 4 metus miesto valdžioj,ką jau padarė,debatai parodė-tik kritikuoti jis moka,labai sunkiai sekėsi jam su argumentais ,ką darys kažkaip neišgirdome,vien kritika.nebalsuosime.

  2. Šnuceliui

    Ir ką jūs ten rūkot, kad taip į pievas…

    Reply
  3. Žemaitis

    Man įdomu ką Šulcas giedos po mėnesio? Aklo kačiuko įžvalgos…

    Reply
  4. Klp

    Klaipėdos gyventojau: vemti verčia nuo taves ir nuo tavo agitacijos už Petrošių, kuris yra visiškas ZERO, garbėtroška tovo Petrošius.

    Reply
  5. Klp

    Va būtent , artėja seimo rinkimai, kuriu konservai tikrai nelaimės, ir tai žinodamas Petrošius eilini karta palieka skestantį laiva ir ieško vėl šiltos vietos, nors jsu po šių rinkimų turėtu padėti seimo mandata ir dirbti kaip tarybos narys Klaipėdai, bet 100% jis Klaipėdoj neliks ir lėks į seima damušti kadencijos, nuoširdžiai tikiuosi, kad Klaipėdos žmonės neišrinks šito garbės ištroškusio žmogaus. Petrošius yra žmogus garbėtroška, tuščia vieta iš šito “politiko”

    Reply
    • Tomas to klp

      prieš rašant tiek daug beprasmio teksto, bent būtumėt pasidomėję: a) Savivaldos rinkimų įstatymu, ir b) kokiame sąraše į Tarybos narius dalyvavo A. Petrošius.

    • Tomui , ir kas ne taip ?

      Petrošius nori būti TIK MERU ! Dirbti klaipėdiečiams jokiame kitame sąraše nenori ir nenorėjo 🙂 Daugiau nei akivaizdu , jog reikia tik pareigų .

    • Klaipedos gyventojas

      Klp.Vaitkaus pakalikui ar žinai,kad Karbauskis ir Vaitkus yra gimines.,ir jusų rašliavos jau seniai įgriso iki gyvo kaulo,vemt varo,išsiplaukit savo burnas.

    • Pletkininkui

      o iš kur žinote apie giminystę jūs ? 🙂 ir kas būtų blogai ? Giminės dažnai turi skirtingas nuomones rinkimų metu 🙂 Net šeimose būna įvairių nuomonių . Apgailėtinas ….tik vis labiau panašu į turintį bėdų su ” galva ” patryyyyjotą .

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Sporto mėgėjams – naujas stadionas 

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad šalia jai priklausančios „Gilijos“ pradinės mokyklos (Taikos pr. 68) atliekami paskutiniai naujo stadiono įrengimo darbai – ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

Kruizinės laivybos sezono startą paskelbė muzikuojantis laineris

Šaltą, vėjuotą ir lietingą antradienio vidurdienį Klaipėdos uoste prisišvartavo pirmasis šiemet kruizinis laivas. Laineriui „Le Bellot” – tai ir pirmasis ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Atgimimo aikštės konkursas „pakibo“ dėl vieno dokumento

Nors kovo 7 d. Klaipėdos savivaldybė teigė, jog maždaug po mėnesio paaiškės, ar konkurso dalyvių pateikti pasiūlymai atitinka visus reikalavimus ir ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This