Naujoji mokykla: dar vienas įspūdingas pabrangimas

Svarbu, Švietimas

Klaipėdos savivaldybė pasirašė jau 37 papildomą susitarimą su UAB „Versina“ dėl naujosios mokyklos Senvagės gatvėje statybos.

Šiame susitarime jau numatyta ir nauja statybos darbų pabaigos data.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Šiame susitarime numatyta, kad statybų pabaiga nukeliama į rugpjūčio 31 dieną – apie ją kalbėta jau senokai, tačiau tokia data iki šiol neatsispindėjo dokumentuose.

Po šio, 37-ojo susitarimo, statybų kaina išaugo nuo 17 459 411,31 iki 18 373 362,12 Eur. Pradinės sandoryje numatytos suma siekė 10 922 993 eurus.

Daugiau nei  vieno milijono vertės papildomi darbai yra susiję su pirminėje sutartyje nenumatytais mokomojo korpuso vėdinimo sistemos bei vėdinimo kanalų įrengimo darbais. Statybos kaštų padidėjimas būtų buvęs dar didesnis, bet atsisakyta kai kurių nevykdomų darbų. 

Savivaldybė 36-ąjį papildomą susitarimą su UAB „Versina“, pagal kurį mokyklos Senvagės gatvėje statyba pabrango nuo 16,8 iki 17,5 milijono eurų, pasirašė šių metų sausio pabaigoje.

Savivaldybės administracijos vyriausiasis patarėjas Gintaras Dovidaitis 2022 metų spalį prognozavo, kad galutinė rangos sutarties vertė gali padidėti ir iki 18,3 mln. eurų – t. y. beveik 70 procentų nuo pradinėje sutartyje įrašytos kainos. Pasirašius 37-ąjį papildomą susitarimą ši prognozė yra jau viršyta.

Vasarį savivaldybė pasirašė sutartį su Sauliaus Remeikos dizaino studija dėl mokyklos patalpų daiktinės aplinkos projektavimo paslaugos. Ji įvertinta 27,8 tūkst. eurų.

Suplanuota, kad į naująją mokyklą kelsis Tauralaukio progimnazija, kurios dalis moksleivių dabar mokosi ir kitose patalpose. Senasis šios progimnazijos pastatas bus rekonstruojamas ir virs vaikų darželiu.

INFORMACIJA

Mokyklos projektavimo sklypuose Senvagės g. 4 ir 6 konkurse dalyvavo 4 tiekėjai: UAB „A405“; grupė, kurią sudarė UAB „Archko“ ir UAB „Uostamiesčio projektas“; UAB „Viltekta“ ir UAB „Baltic Engineers“. Tiekėjų pasiūlymai įvertinti pagal ekonomiškai naudingiausio pasiūlymo vertinimo kriterijus.  

Laimėjusiu buvo pripažintas UAB „A405“ pasiūlymas ir su ja 2017 m. balandžio 6 d. sudaryta 176 999,98  Eur vertės sutartis. Tačiau konkurso metu vienas iš ekspertų nurodė, kad UAB „Viltekta“, UAB „Baltic Engineers“ ir UAB „A405“ pasiūlymai neatitinka detaliojo plano sprendinių, o kitas nurodė, kad visų keturių tiekėjų pasiūlymai neatitinka konkurso sąlygų. Visgi Savivaldybės sudaryta viešojo pirkimo komisija padarė išvadą, kad visų pasiūlymų techninė informacija atitinka pirkimo dokumentuose nustatytus reikalavimus. 

Viešųjų pirkimų tarnyba buvo davusi nurodymą nutraukti naujosios mokyklos projektavimo sutartį, tačiau Savivaldybės administracija, kuriai tuo metu vadovavo liberalas Saulius Budinas, jo nepaisė. Dėl to komisijos nariams – Miesto ūkio departamento direktoriui Liudvikui Dūdai, Finansų ir turto departamento direktorei Aldonai Špučienei, Investicijų ir ekonomikos departamento direktoriui Ričardui Zulcui bei Socialinio reikalų departamento direktorei Audrai Daujotienei buvo pareikšti įspėjimai. Tokias sankcijas šiems tarnautojams paliko ir teismai.

8 Comments

  1. Brigadininkas

    УАБ ВЕРШИНА :)))))))) stato mokykla “SENVAGIŲ” gatvei – double FAILas KLP

    Reply
  2. Klp

    Pas mus dykai duoną valgo ir STT ir VST ….

    Reply
  3. Klp

    Kiek tas cirkas dar tesis, kur STT ir kitos institucijos???

    Reply
  4. Mindaugas

    Pasirašytas – „NE Jau 37as papildomas susitarimas”, o Dar tik 37as….

    Reply
  5. Pasiūlymas

    Gal nebestatykime, kol nauja valdžia neatėjo. O buvusį policijos pastatą Jūros gatvėje turi nupirkti savivaldybė ir ten įrengti naują mokyklą.

    Reply
    • Antanas

      Lmao 😀

    • Anonimas

      O gal durnyną ne kuriems…

    • Vacys

      Jeigu ateis Vaitkus tai ten kapitalinį auditą reikia daryti visur iš eilės. Ir visų tų buvusių parazitų nereikėtų išleisti išvykti iš šalies.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Girulių milijonieriai šiepia dantis į Kūdikių namus?*

Jau kuris laikas sklinda gandai, kad Kūdikių namų Giruliuose žemė ir pastatai parūpo vietos milijonieriams. Ir jie kurpia gudrų planą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Pagaliau imsis naujo darželio statybų Tauralaukyje

Baigiant statyti beveik dukart nuo pirminės kainos pabrangusią naująją mokyklą Senvagės gatvėje Tauralaukio progimnazija planuoja persikraustymo į ją darbus. O ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Miestas

Prioritetas - ne kapitaliniam gatvių remontui, o paprastam taisymui

Klaipėdos meras siūlo perpus mažinti investicijas į gatvių tiesimą, rekonstravimą ar kapitalinį remontą. Tačiau daugiau lėšų būtų skirta paprastajam vietinės ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This