Naujuoju meru bus Arvydas Vaitkus, derybos dėl koalicijos pirmadienį neprasidėjo

Fotoreportažai, Politika, Svarbu

Sekmadienį, 20 val., duris užvėre 34-iose Lietuvos savivaldybėse dirbusios rinkimų apylinkės – prasidėjo balsų skaičiavimas antrajame rinkimų ture. Kad naujuoju Klaipėdos meru tampa Arvydas Vaitkus tapo galutinai aišku jau prieš 22 val.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Vakarų Lietuvoje rinkimai rinkimai vyko uostamiestyje bei Klaipėdos rajone. Uostamiestyje dėl mero posto kovojo konservatorius Audrius Petrošius ir Arvydas Vaitkus. Pastarasis pirmajame ture sulaukė 12 004 balsų (23,56 proc. nuo dalyvavusių rinkėjų), A. Petrošius – 10 421 (20,45 proc.).

Klaipėdos rajone į dvikovą rinkėjai pasiuntė valstietį Bronių Markauską ir liberalą Justą Ruškį, atitinkamai sulaukusius 10 678 (48,99 proc.) ir 4 090 (18,76 proc.) balsų.

Uostamiestyje balsavo 40,07 proc. rinkėjų (iš jų 4,74 proc. savo valią pareiškė iš anksto). Pirmajame ture balsavo 40,65 proc. balsavimo teisę turėjusių klaipėdiečių. Klaipėda pagal aktyvumą antrajame ture liko septinta nuo galo. Visoje Lietuvoje balsavo 45,82 proc. rinkėjų.

Klaipėdos rajone balsavo 33,44 proc. rinkėjų (iš anksto tai darė 7,5 proc.). Žemesnis rinkėjų aktyvumas nei Klaipėdos rajone fiksuotas tik Kelmės, Šiaulių ir Panevėžio rajonuose.

Visoms 54 apylinkėms Klaipėdoje pateikus duomenis paaiškėjo, kad A. Vaitkus sulaukė 30 900 (61,64 proc. nuo dalyvavusių rinkėjų) balsų. Už A. Petrošių balsavo 18 475 klaipėdiečiai (36,85 proc.).

Praėjusius rinkimus laimėjęs V. Grubliauskas buvo gavęs 24 978 rinkėjų palaikymą, o jam tada pralaimėjęs A. Vaitkus sulaukė 20 222 balsų.

„Jaučiuosi tikrai puikiai jau vien dėl ryškios politinės kampanijos. Jaučiamės puikiai visiškai nepriklausomai nuo to, koks bus rezultatas. Matome pirmąsias tendencijas, bet tai tikrai nekeičia mūsų nuotaikos”, – po pirmųjų rezultatų sakė A. Petrošius.

A. Vaitkus savo ruožtu teigė, kad rezultatus lemia jo komandos darbas pastaruosius ketverius metus.

„Aš net neabejoju, kad žmonės, kurie palaikė šiandien buvo dalis iš Žemaitaičio komandos, dalis iš Ligitos Girskienės”, – sakė jis.

Anot A. Vaitkaus, naujoji dauguma „teoriškai skaičiuojant” jau yra, bet bus bandoma derėtis „ir su kitais”.

Tarp sveikinusiųjų A. Vaitkų buvo ir iš politikos pasitraukiančios dabartinės miesto Tarybos narės Nina Puteikienė bei Alina Velykienė.

Dar trūkstant 18 apylinkių balsų A. Petrošius pripažino savo pralaimėjimą ir 22 val. atėjo pasveikinti A. Vaitkaus bei pažadėjo kaip Seimo narys visokeriopą pagalbą Klaipėdai.

Vėliau A. Petrošius pasidalino mintimis ir savo paskyroje „Facebook” tinkle. 

„Baigėsi rinkimai! Sveikinu visus mus su šia gražia demokratijos švente! Man šie rinkimai – didžiulis laimėjimas. Daugiau nei 18 tūkstančių klaipėdiečių ne tik patikėjo Nauju Klaipėdos amžiumi, bet ir aiškiai pasakė, kad uostamiestis turi gauti daugiau energijos, ryžto ir naujo standarto. Tai man pats geriausias įvertinimas. Esu dėkingas balsavusiems, palaikiusiems ir įvertinusiems kampaniją, kokios dar nėra buvę Klaipėdoje. Ačiū! Mūsų komanda taryboje, o aš ir toliau, kaip Seimo narys, dirbsime Klaipėdos labui, bendradarbiaudami, o jeigu reiks, kvėpuodami į nugaras miesto naujam vadui, primindami ir ragindami padaryti tai, kas pažadėta rinkėjams!” – rašo jis. 

„Geros nuotaikos, Everstas įveiktas. Aš gyvenimo praktikoje turėjau tokį visai netikėtą įvykį, kai draugas išsivežė į Norvegiją šiaip pasivaikščioti po kalnus ir mes įlipome į aukščiausią Skandinavijos viršūnę. Iki šios dienos neužmirštu to sunkaus kelio. Būtent šis rinkiminis maratonas labai priminė tą įvykį daug metų atgal”, – jau po pergalės sakė A. Vaitkus.

Pasak jo, pirmadienį nuo ryto bus kalbama apie koaliciją, bet kaip svarbiausią darbą A. Vaitkus teigė matantis susitikimą su Savivaldybės administracijos darbuotojais.

„Nenorėčiau šito sakyti, politikoje niekada nesakyk „niekada”, – apie tai, ar ko nors nenorėtų matyti koalicijoje sakė naujasis Klaipėdos meras.

Sakydamas sveikinimo kalbą A. Vaitkus pirmiausiai dėkojo šeimai.

„Tai yra didelis įpareigojimas keturiems metams į priekį. Darysime viską, kad pateisintume jūsų visų lūkesčius. Mero durys bus atviros jūsų skausmams, jūsų bėdoms, jūsų džiaugsmams”, – žadėjo A. Vaitkus.

Jam tapus meru, kuris nuo šiol nebus Tarybos narys, iškovotas mandatas atiteks ir dabar miesto Taryboje esančiam Romaldui Idzelevičiui. Dar lieka atviras klausimas ir dėl Jolitos Andrijauskienės, kuri yra Hermano Zudermano gimnazijos direktorė – tokios pareigos yra nesuderinamos su Tarybos nario mandatu.

Sekmadienio vakarą A. Vaitkus sakė dar nežinantis, koks bus J. Andrijauskienės sprendimas. Ar ji galėtų tapti vicemere esą dar neaišku, nes, anot A. Vaitkaus, neabejotina, kad į tokius postus savo žmones norės deleguoti ir galimi koalicijos partneriai.

J. Andrijauskienei atsisakius mandato vietoje jos į Tarybą patektų Audrius Statkevičius.

Su pačia J. Andrijauskiene susisiekti nepavyko – mokyklos puslapyje nurodytas jos telefonas visą pirmadienį buvo išjungtas. 

A. Vaitkų pasveikinti atėjęs buvęs liberalų kandidatas į Klaipėdos merus Saulius Budinas „Atvirai Klaipėdai” sakė, kad šios politinės jėgos, turėsiančios tris mandatus, tikslas yra būti valdančioje koalicijoje. Žinia, prieš antrąjį rinkimų turą Liberalų sąjūdžio valdyba buvo išreiškusi poziciją, kad A. Vaitkaus liberalai nepalaikys, tačiau dėl dalyvavimo ar nedalyvavimo koalicijoje, anot S. Budino, jokių tokių nurodymų nėra.

Klaipėdos rajone įtikinamą pergalę šventė B. Markauskas sulaukęs 12 628 rinkėjų (71,43 proc.) balsų. J. Ruškį  palaikė 4 924 rinkėjai (27,85 proc.).

ATNAUJINTA. Į mero postą kandidatavęs ir trečioje vietoje likęs Remigijus Žemaitaitis, kurio partija „Laisvė ir teisingumas“ gavo 7 mandatus naujojoje Taryboje, o jis pats prieš lemiamą balsavimą išreiškė paramą A. Vaitkui, pirmadienį „Atvirai Klaipėdai” sakė, jog derėsis dėl naujosios koalicijos.

„Viskas yra įmanoma. Šiais laikais ir Šuravejas kažkaip į Seimą patenka”, – paklaustas, ar reali būti koalicija be „Laisvės ir teisingumo“, sakė jis.

Anot R. Žemaitaičio, derybos dėl koalicijos pirmadienį gali ir nepavykti, nes jis turi dalyvauti dviejuose neeiliniuose posėdžiuose.

Pašnekovas tikino, kad galimi postai partijai nėra svarbu, esą tikslas yra, kad koalicijos programoje būtų įrašyti du konkretūs jos siekiai.

„Vienas iš mano tikslų buvo, kad Klaipėdoje nebelaimėtų ir dabartinis meras, ir konservatoriai. Dabar norėčiau, kad programoje atsidurtų mūsų tikslai dėl miesto inžinerinės infrastruktūros, kuri yra labai apleista, ir dėl švietimo. Taip pat yra ir pasiūlymai dėl senamiesčio, parkavimo jame, dalies Klaipėdos rajono teritorijų prijungimo, bet čia jau šalutiniai dalykai”, – dėstė politikas.

Dėl to, atsisakys Seimo nario pareigų ir ar eis dirbti į miesto Tarybą (jis iškovojo mandatą), anot R. Žemaitaičio, jis apsispręs po poros dienų, kai įvyks partijos prezidiumo posėdis. Jis jau anksčiau „Atvirai Klaipėdai” sakė, kad esą jaučia kitų partijos lyderių spaudimą toliau dirbti Seime, kad ši politinė jėga išliktų parlamentine.

DAR ATNAUJINTA. „Atviros Klaipėdos” duomenimis, pirmadienį jokios derybos dėl galimos koalicijos taip ir neįvyko. Su pačiu A. Vaitkumi susisiekti jau nepavyko – į skambučius pirmadienio popietę jis neatsiliepė. 

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidate į merus buvusios Ligitos Girskienės teigimu, pirmadienio vakarą jai paskambinęs A. Vaitkus pasiūlė dėl bendro darbo derėtis trečiadienį. Seimo narės teigimu, derybose dalyvaus visus įgaliojimus turintys trys į miesto Tarybą išrinkti partijos kandidatai.

81 Comments

  1. Hasts

    Ateityje inicijuosim, kad seime būtų priimtas įstatymas rinkimuose, kad būtų tik debatai rinkimams ir jokių plakatų, nebent A 4 formato, kaip kitose europos šalyse.

    Reply
  2. Nuomonė

    Mūsų sieloje šiandien šventė, atsikratėme konservatoriais, atėjo razumnas ir veikus meras. Tikiu, kad jis išvaikys korupcijos lizdą savivaldybėje ir neprileis prie valdžios žulikų, buvusių ir esamų. Klaipėda ir jos dori žmonės šiandien švenčia.

    Reply
    • Viola

      O, tai ponas Grubliauskas konservatorius? :))))))))) jums su galva viskas gerai?

    • cha cha cha

      Jau matyt,kad šventi…ką vartoji?net nežino,ka s kokiai partijai priklauso

    • Juze

      O kada Klaipėdoje konservatoriai sudarė daugumą? Ar esat iš tų ligonių, kuriam dėl visko kalti konCervatoriai?

  3. Nepykantos kalba.

    Didelis pralaimėjimas Klaipėdai. Nusivyliau klaipėdiečiais. Kaip čysti kaimiečiai išsirinko valstietį, kolūkio viršininką. Baisu. Koalicija su Žemaitaičiu. Čia žingsnis atgal. Nusivyliau liberaliaisiais klaipėdiečiais dešiniaisiais. Nėra konservatoriai blogai, žmonės, iš kur Jūs traukiat tą nesamone, kurią kažkada Brazauskas pradėjo. Partija pasikeitus nuo pradmenų, kurią valdo visiškai proeuropietiški jauni išsilavinę žmonės. O čia išsirinko visiškai prorusiška kandidatą. Kodėl?? Nuo kada ir kaip reikia mastyti, kad Rusija vs Konsevatoriai kovoje geriau ruzija… Kandidatą, kuris siekdamas laimėti leidžia sau pasirodyti su šone ruzijos vėliavą, kandidatą kuris ilgus metus dirbo ir vadovavo uostui, kurių interesai akivaizdžiai kertasi su miestiečių interesais. Ok uostas klestės, spėju per kadencija bus pietinis aplinkelis, kelio į Šilutę sutvarkymas ir pietinio uosto pastatymas. Be abejonės statybos bus. Bet ar tik to tereikia Klaipėdai… Į Kuršių marias šūdus pradės lesit. Ekologiniu požiūriu su tarša nebus kovojama, galimai net situacija prastės. Verslo požiūriu, jokio naujo inovatyvaus verslo, Klaipėda garsės savo gamyklomis. Nežinau, nerašau smerktinų komentarų, bet šį kart negaliu susilaikyti. Maniau, klaipėdiečiams irgi buvo galima taikyti, kad klaipėdiečiai žino ką rinkti ir nereikia čia jokio papildomo raginimo. Tačiau tik dar karta parodo žema moralės, išsilavinimo visuomenės lygi.

    Reply
    • ....

      Deja , komentaras „ypatingo išsilavinimo „t.p. nerodo 🙂 Moralė ? 🙂

    • Pensininkas.

      Vargšeli, kraustykis į skuodą, ten nėra gamyklų, miesto centre pempės peri, ten net geležinkelio linija uždaryta, ligoninės nėra taip pat. Mieste per 30 metų gyventojų sumažėjo per pus, o likusieji darbingi dirba Norvegijoje ir į skuodą grįžta tik pailsėti, rojus o ne gyvenimas skuode, ir tai dėl to, kad 30 metų skuodą valdo konservatoriai ir liberalai. Skubėk ponuli, gali nespėti, nes skuodo žmonės šį kartą į valdžią išsirinko valstiečius, nes mato, kad prie konservatorių iš skuodo liks gal tik Barstyčių akmuo, nes neįmanoma jo pavežti.

    • Sigitas

      Greičiausiai toji sveikam protui nesuvokiama neapykanta verda Jūsų smegenyse. Pagaliau Klaipėdos miestas atsikratė nuo tų konservatliberalpalaikių Prolandsberginio ir Progentvilinio valdymo eros. Nes nuo konservatorių-liberalų ir liberalų-konservatorių valdymo Klaipėdos miestas aniekiek nepatapo ekonominę-socialinę-ūkinę prasme progresyvus. O patapo Klaipėdos miesto vizijos neturinčiu; Klaipėdos miestas apstatytais miesto aplinką darkančiais ne išvaizdžiais pastatais; naikinančiu istorinę paveldą turinčių pastatų; purvinas, miesto keliai-gatvės nuo auto grusties kamšalu; žalumos neturinčiu ir t.t. . Savaime aišku naujam merui reikės įdėti daug pastangų įdėti, kad tą visa kaip palikimą paliktą ūkinį politinį mėšlą dabar reikės išmėšti. Todėl geriau su numatytais sunkumais dabar pavargti, kad paskiau Klaipėdos miesto gyventojai matytu naujus naujo mero įdirbius.

    • Al

      Malomu matyti, kaip ,,konservų,, pasekėjams svyla užpakaliai !

    • Anonimas

      Sutinku..

    • Viola

      Puikus komentaras. Visi6kai pritariu. Pasirašau po kiekvienu žodžiu. Konservatoriai yra tiek toli priekyje, kad pilka masė, proletarai, vatnykai, jų negali įžiūrėti. Jie velkasi paskui ir kvėpuoja intelektualų pėdų sukeltomis dulkėmis… Baisus visuomenės atsilikimas.

  4. Joris

    Na pasidžiaugiam, pasipiktinam ir į darbus, o jų tiek daug… Nesmerkime naujos valdžios, nes ji dar ir dirbti nepradėjo. Išsijuosę turim dirbti, kad miestiečiai patikėtų savo Miestu. Ir naujasis meras nebegaus tokios prabangos, kaip nueinantysis, tris kadencijas nieko neveikti nebepavyks. Jei pasiseks, už ketverių metų ir Klaipėdoj antro turo nebeprireiks.

    Reply
    • Chi chi..

      Kaip tai nepradejo?? ,jau 4 metus viska mate,suprato,bet nedirbo.

  5. Hasts

    20 tūkst. meras, tik iš 150 tūkst. klaipėdiečių, smulkmė

    Reply
    • Klp

      Kad Klaipedoje gal belike koks 100 000, baigia visi i uzmiesti issikraustyti.

    • ???

      Tamstelei reikia eiti į pirmą klasę, matau, kad su aritmetika tikrai blogai, o gal pagalbinėje mokykloje aritmetikos nemokė?

  6. jupis

    viskas normaliai. Jeigu Kaunas isgyveno ir pasveiko nuo Sustausko ir co , tai ir Klp. turi sansus praeiti si etapa. Na, nemanau, kad bus lengva, bet jus turite mylima Juros svente. Svente skirta isskirtinai uostui….))) Bent jau taip buvo kokius 45 metus…. O jeigu rimtai, tai labai liudna. Liudna, nes visi pretendentai labai labai silpni. Nebus ekonominio, politinio, kulturinio ir emocinio pavasario Klp. Nebus, nes gyvenama praeitimi. Deja . Ir tai ne tik Klp problema. O kas liecia balsu skaiciu (ai, dar dali komentaru), tai irgi viskas normaliai . Visada ir visur buvo publikos, kurie norejo isiteigti arba patologiskai nekente kitaip mastanciu. Ir dar gyveno praeitimi. Bet gyvenimas sustato viska i vieta. Ir pabaigai. Kelis desimtmecius atgal, visokie Ventspiliai ir Liepojos buvo taryb Klp lygio . Visom prasmem. O siandien tai normalus nedideli europiniai miesteliai. Miela juose buti . To ir linkiu p. Vaitkui, nors manau, kad daug daug trasu pardaveju lips ant galvos . Ir ne tik ant galvos

    Reply
    • Įdomu..

      O kodėl manote, kad Jūros šventė išskirtinai uostui?

    • Al

      Liepoja normalus miestas ??? Buvau ten praeitais metais – aplesistas kaimas, nėr ką lyginti su Klaipėdą !

    • Juze

      Už paramą tinkimų kampanijoje tieks atidirbti baltarusiškų trąšų mylėtojams. Gaila, kad nėra prievolės nurodyto kas parėmė rinkimų kampaniją. Nes ji buvo didžiausia iš visų kandidatų į Klaipėdos merus.

  7. Al

    Žmonės, nepanikiokit, pažiūrėsim, bus geriai, ar blogiau. Vaitkus bent žadėjo parkavimo aikšteles daryti pietinėse rajonose. Gal dabar pinigai bus sąžiningai paskirstyti po visą miesto teritoriją, o ne bus tvarkomas tik centras ir senamiestis.

    Rusu milicininkas
    Tamsta esate provokatorius !

    Reply
    • Nu tik baik jau.

      O kam mums tavo aikšteles už musu pinigus,aaa…??

  8. Rusu milicininkas

    Reiketu dabar per 4 metus dar referendumo ,del Klaipedos prijungimo prie Kaliningrado.

    Reply
    • Prūsiokas

      Greičiau taps Kionigsbergu ar Karaliaučium.

    • Mmm

      Gal atvikščiai. Kai putleriokas pagyvens žmogiškai, referendumas bus aoškus

  9. Dalia

    Na žinoma tik šalies valdytojas galėjo sukurti demokratijos šventę Klaipėdoje. Klaipėdiečiai to dar nebuvo matę, Petrošius leido pamatyti.

    Reply
  10. Pasvarstymai

    Balsavau už Vaitkų, bet matau, kad aplink jį jau trinasi Budinas. Galimai, tikisi administracijos diorektoriaus vietos.
    Kategoriškas – ne.
    Budinas jau buvo ytose pareigose prie Grubliausko. Nieko gero nenuveikė, o prie jo administracijoje, kaip iki jo, taip ir po jo, klestėjo korupcija.
    Kažkur girdėjau įdomią mintį, kad direktoriumi galėtų būti Žemaitaitis ir manau, kad tai būtų visai šaunus pasirinkimas, nes Žemaitaitis, tikėtina, neleistų klestėti baisiausiai piktžaizdei – korupcijai. O jo impulsyvumą ir neapgalvotus sprendimus pristabdytų taryba.
    O šiaip tai man labai patiktų Puteikienė. Nesijuokite. Tada tikrai korupcijos neliktų, o dar pagaliau sužinotume, kiek savivaldybė yra skyrusi pinigų Grubliauskienės viešajai džiazo įstaigai.

    Reply
    • Net nesvarstom

      Neišprotėkite.

    • Anonimas

      Dabar direktoriaus postas yra tik administracijai vadovauti, tai visiškai kita situacija. Domėkitės teisės aktais.

  11. jop

    20 tūkst is 150 tūkst. mazi labai skaičiai, tai matyt, visi ruzzai ir išrinko

    Reply
  12. keistas

    valio ….neliko liberalų…atėjo savi ,saugumiečiai………

    Reply
  13. ziggy

    p Vaitkus i kaalicija pakviete valstiecius ir zemaitaicius…Na,sveikinimai klaipedieciams….Apie galumus mokamus komentarus. Na ,niekas to nepripazins,bet nesinori tiketi , kad zmogai yra tokie neadekvatus nuo gimimo ar is idejinio pasaukimo

    Reply
    • Klp

      Ar pagal tamsta adekvatus žmonės yra tie kurie konservatorius renka? Išsiblaivykit jūs nuo tų konservatoriu pagaliau…..

  14. PAGALIAU!

    Ta džiazuojanti liberastų iškamša nustumta nuo šturvalo. Vaitkus, yra tas profesionalas, kurio stiprioji pusė yra ne seilėmis prieš mikrofoną taškytis – o kažką realiai padaryti.

    Reply
    • Noreplui

      Normaliam žmogui nereikėtų pletkinti . Iš kur žinote ir ar tikrai žinote apie apmokėjimus ? Štai ties tuo žodžiu man baigiasi jūsų ” rašto ” objektyvumas .

  15. noreplay

    siaip, normaliam zmogui, tai apmokamu komentatoriu nereikia. Kaip ir normaliai partijai ar valstybei. Na, rasantiems pagyrimus vaitkui, reiskiu uzuojauta. \Nekoks tas jusu gyvenimas, kad tokiu budu reikia uzsisdirbti duona. \Bendrai apie \Klp;- liudnas reikalas. Miestas, be ateities, buve vadovai labai silpni, dar silpnesni yra ir bus ateityje…. Bet miestelenams visas atrodo kitaip. Na, su tuom as jus ir sveikinu. ..:)))

    Reply
  16. Valio.

    Vaitkus meras, Žemaitaitis tegul buna administracijos direktoriumi. 100% pasitaikis jiems „gėlyčių”, liaudiškai sakant najobšikų. Dabar reikia gerai susigrupuoti, ir varyti, varyti. Kitokia valdžia, kitaip pūčia. O pagalius kaišis visokie liberalai, konservatoriai, 100 balų. Jie yo neatleist kad Klaipėdos m. savivaldybę prašiko.

    Reply
  17. šiaip

    smagu, neliko liberalų. gal išaus diena kai nebebus ir rusų smarvės miesto valdžioje.

    Reply
    • Al

      Esi nacistas ? Nežinai, kad už tautinės nesantaikos kurstimą yra numatyta baudžiamoji atsakomybė ? Turėsi problemų !

    • šiaip

      kur problema? kad svetimų priešiškų, agresyvių šalių agentai nepageidaujami?

    • Auksas

      Už toki komentara sodinti iki penkeriu metu toki, ir atšoktu norais taip rašinėt (čia į komentarą šiaip)

    • Gerhard

      o kai afroamerikieciai bus valdzioje bus gerai? ar jiems tik su Bolt tasemis tau maisto vezti?

    • @Al(ui)

      O kokia baudž. atsakomybę būtum taikęs Petrošiui, seime pateikusiam (su grupele ⛄) įstatymą lietuvių kalbą nelaikyti valstybine kalba?

  18. Husky

    Kantrybės ir fantazijos,bei sveikatos atstatant suniokotą dūdoriaus Klaipėdą…

    Reply
    • rasa

      Nuoširdžiai džiaugiuosi su visa savo šeima, pagaliau pasibaigė liberalų era, neišaušo „naujas” rytas amoraliems konservatoriams,” svirplių” Petrošiui, kuriam laimėti buvo mesta tiek daug pinigų, didžiausi plakatai mieste, purvais drabstomas Vaitkus.. Taryboje dabar daugiau protingų, nemažai turtingų( tai privalumas0, belieka tik pridėti ranką prie širdies prieš Rinkėją ir kibti į darbus!!! Naujos Tarybos prašau: pasodinkite naujus lietuviškus medžius, lietuvių kalbą pavadinimuose skatinkite, sugrąžinkite Klaipėdai jos žaliuosius plotus, švarą, įjunkite bendruomenę, girdėkite, suaktyvinkite |”Klaipėdiečių tribūną”! Kuo geriausios sėkmės

    • Rasai

      Nežinau nežinau apie tuos žaliuosius plotus. Gi Vaitkus prižadėjo daug parkavimo vietų visiems tai reiškia, kaip tik mažins žaliuosius plotus 🙂

    • Tikrai taip

      Pritariu Jūsų nuomonei.

    • P.S>

      T.t. Pritariu Rasos nuomonei.

  19. Kai kurie

    žmonės dažnai pasiduoda pykčiui, kai trūksta blaivaus proto.

    Reply
  20. Laima

    Mero durys bus atviros jūsų skausmams,jūsų bėdoms, jūsų džiaugsmams žadėjo A.Vaitkus. Prisiminsime mes tai klaipėdiečiai mere ir tikėsime,kad čia ne šiaip pasakyti žodžiai. Sveikinimai?

    Reply
  21. Klaipėdiškis

    Po keleta metų pamatysim kas ko vertas , o dūdoriai ir maršrutkininkai išmokit sąžiningai ir gerai dirbti , sau ir miesto labui . Gero ir produktyvaus darbo naujam miesto vadovui . Sėkmės mere .

    Reply
  22. gaila

    Gaila.bet patys kalti.Nieko nepadarysi.Nepasisekė Klaipėdai,Jaunimas miega,nebalsuoja,jiems nerūpi,jie išvyksta arba miega.Taip ir įvyko.Net nestebina rezultatas,žinant,jei jau balsavo už populistą atvykėlį Remigutį,tai aišku,kieno balsai.

    Reply
    • Taip viską žinote ,

      tai gal žinote ir kodėl konservatorių kamdidatas Petrošius jau antrą kartą nelieka dirbti miesto taryboje ? Dabar tik į merus kandidatavo ! O kur darbas miestiečiams ? Aš už tokius kandidatus niekada nebalsuosiu .

  23. Na

    Siaubas!

    Reply
  24. Rimantas

    Permainos eis į gerą pusę, nes atrodo, kad miesto taryboje bus žmonės, kuriems svarbios socialinės problemos. Tik dėl neteisingumo daugiausia bėdų.
    Na, o uostas turi dirbti. Ir Lietuvai, ir Klaipėdai. Apsaugoti miestą nuo taršos taip pat įmanoma, nes ant pečių galva ir gyvename XXI amžiuje.
    Laimingai ir sėkmės!

    Reply
    • Juze

      Jūs juokaujat? Dambrauskui, Tumai rūpi socialinės problemos? Ar tai alyno pardavėjai rūpi?

    • Juzei , pletkinate ?

      Pralaimėti reikia garbingai ! Dergiate iš nežinojimo ar iš kvailumo ? Tada gerai , kad konservatoriai pralaimėjo . Tokie jų rinkėjų pasisakymai , man pasitikėjimo nekelia . Mažvaikiai , o ne atsakingi už visus klaipėdiečius politikieriai . Sveikinu poną merą Vaitkų .

  25. Anonimas

    Kada klaipėdiečiai pasimokys, kad uostininkų rinkimas į valdžią tik didina uosto nesiskaitymą su miestiečiais?

    Reply
    • Klp

      Žmonės jau pasimokė, šaunuoliai kad neišrinko tik gražia greitakalbe mokantį kalbėti Petrošių.

    • Ne visi klaipėdiečiai

      kvailiai ir supranta , kad Vaitkus neturi nieko bendro su uostu nuo 2019 m . Nuo tada dirba miesto taryboje ir dirba Klaipėdai bei klaipėdiečiams . Esate nevykėliai jei nežinote .Nežinote patryyyyjotai , uostas LR strateginė įmonė !

    • Viskas puiku

      Valstybinis( dar) uostas yra visų, ten dirba klaipėdiečiai, plaukia pinigai į biudžetą. Gerai dirbo Vaitkaus komiteto žmonės, juos ir merą išrinkome.

  26. Apgailetini.

    Nu dabar miesto gatves ” bus ” plačios.Nu neduok dieve toliau siaurinsi !!

    Reply
  27. Nuomonė

    Kitaip ir negalėjo rinkimai baigtis, Petrošiui dar anksti, na tiesiog nieko rimto neveikęs. Aš manau, kad jis užaugs, gal ateis ir jo šventė. Abiejų rinkiminė „kompanija” mieste vyko gana korektiškai, pagirtinai energingai pasirodė Petrošius. Nežiūrint to, jis prarado nemažai balsų dėl manipuliacijos pavardėmis, būtent paskutiniame lankdstinuke užrašė, kad „Vaitkus remia Petrošių”, tačiau neparašė kuris Vaitkus . Glaimai buvo tikslas , kad rinkėjai pagalvotų , jog konkurentas, o ne palangiškis Vaitkus. Tai buvo padaryta visai be reikalo, tuo parodė savo polinkį į manipuliacijas.
    m Tikėkime, kad Arvydas Vaitkus labai rimtai apgalvos savo strategiją ir taktiką, išgrynins ją ir Klaipėda sėkmingai vystysis. Rinkimai visoje Lietuvoje parodė konservatorių krachą.

    Reply
  28. Balsuotojas

    Jau tokią gėdą pasidarė sau Petrošiukas, tiesiog klaiku. Be dar didesnę gėdą tokiu rezultateliu pagirūnas padarė visiems Klaipėdos konservatoriams !!! Buvo sugalvojęs bėgti net iš Seimo. Petrošius niekaip nesuprato, kad ne ta svorio kategorija, ne tas intelekto lygis. Dar labai daug ko šiam žmogeliui stinga iki tokių galimybių. O partija ši tikrai labai nukentėjo.

    Reply
    • Tomis

      Toks gyvenimas, ne visiems vaikinams pirmas kartas būna sėkmingas… Jokios gėdos nematau, nepavijo, tai bent sušilo.

    • balsuotojau

      Prabilo beraštis apie intelektą.Partija nenukentėjo,ji turi Vilnių,ar tu supranti mažvaiki ką nors.

  29. Cha

    kaip matosi iš komentaru konservlibai traure:D) O jie manė kad ir toliau nuvarę šalį, mūsų miestus darys ką nori Ir mums visiems ciniškai mėtys draudimus, ‘nepaprastas padėtis’ , patyčias… Na šaukit šaukit dabar kad rusai puola ar ką dar ten iš savo tradiciniu giesmių :D) PRAKIŠOT ŠVARIAI :D) Ir atsiminkit kad tas pats jums bus per seimo ar kitus kokius rinkimus. Čia jums už karo kvietimą į Lietuvą, liberalizavimus plėšiant iš mūsų kišenių paskutinį centa, čia jums už p y der iskrypelius seime, čia jums už mūsų lietuvių kalbos, Kultūros, Švietimo, Sveikatos apsaugos sunaikinimą vieningai palaikant išprotėjusių durnių vyriausybę..Čiuošit tiesiai iš visu valdžios postu gnydos. Pradėkit ruoštis. Dar džiaukitės kad niekas neteisia už Tėvynės išdavystę kai jūs nuspyrę į šiukšlyną LR Konstituciją atvirai prekiaujat poveikiu ir žmonių gyvenimais

    Reply
    • chi...chi..

      Koks cia apsspanges antivakseris baubikas išlindo

    • vaje vaje

      Berašti,eik į pirmą klasę.Ir pasveikink Vilnių,va kur pergalė,..bet tai grynai kremlinio pezalas.

  30. P

    Šitas rezultatas, galutinai užtvirtino mintis, kad reikia kraustytis iš Klaipėdos.

    Reply
    • Tomis

      Geros kelionės…

  31. Anonimas

    Klaipėdiečiai jūros nebeturės.

    Reply
    • Patikslinu

      Klaipėdiečiai jūrą kaip turėjo, taip ir turės. Bet konservai vogti trinkeliuodami parkus ir ne tik juos nebegalės.

  32. Va, Trump'a poste turim

    Betruksta tik alaus ir popcorn’u.

    Reply
    • Nuolanki rinkeja.

      Ir liberalu brendzio is tuscios dezutes.Sekmes Arvydui!!!!!!!!

  33. Koalicija su žemaitaičio netikėliais

    Sėkmės, Klaipėda

    Reply
  34. jprst

    Klaipeda tapo Vatnykų sostine

    Reply
  35. Sekmes toliau niekinant miesta

    Bus smagu stebeti ateinanciu metu priekaistus, kai daugiau nei 50% is jusu nesugebejot atvilkti saves iki balsadeziu.

    Reply
    • Anonimas

      Svarbu daugumai pabumbet, o jei dar yra koncervatorius, tai tik prieš jį.
      Neilgai laukus bus peticijos dėl uosto plėtros į miestą.
      Tai va vata, vaitkus, padavėja, ir žemaitaitis

    • Vacys

      Ko čia myži? Normalioj išsivysčiusioje valstybėje ir turi tas uostas plėstis. Jį vienintelį tokį ir teturim. Daugiau verslo, daugiau darbo vietų, daugiau investicijų. Aš norėčiau išvis, kad Klaipėda kaip Roterdamas būtų. Nepatinka uostas? Keliaukit kitur kur.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Baigta Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcija

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai. Šiuo metu rengiama techninė ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Miestas

Ir apeliacinė instancija patvirtino, kad R. Žemaitaitis skleidė tikrovės neatitinkančią informaciją

Klaipėdos apygardos teismas apeliacine tvarka išnagrinėtoje civilinėje byloje dėl paskleistų duomenų pripažinimo neatitinkančiais tikrovės ir žeminančiais asmens garbę ir orumą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This