„Auksiniai scenos kryžiai“ – ir Klaipėdos kūrėjams

Kultūra
Avatar photoAtvira Klaipėda
2023-03-26

Sekmadienio vakarą Lietuvos nacionaliniame dramos teatre vykusios „Auksinių scenos kryžių“ apdovanojimų ceremonijos metu pagerbti geriausi praėjusių metų teatro pastatymai ir jų kūrėjai. Tarp laimėtojų netrūko ir klaipėdiečių bei uostamiestyje sukurtų darbų.

Už dramaturgiją spektakliams „Miškelis“ (Klaipėdos jaunimo teatras) ir „Jauno žmogaus memuarai“ (Valstybinis jaunimo teatras) apdovanotas Mindaugas Nastaravičius.

Pirmą kartą įteiktą socialinio rezonanso apdovanojimą laimėjo spektaklis „Nemiga” (kūrėjai – prodiuserė Goda Giedraitytė, garso menininkas Donatas Bielkauskas, Yana Shliabanska ir Mariya Salo iš Ukrainos).

Tomo Vinicko (ELTA) nuotr.

Geriausiu jaunimo ir vaikų spektakliu paskelbtas Klaipėdos lėlių teatro spektaklis „Tunelis“.

Kryžių už videografiją ir šviesų dizainą laimėjo Andrius Stasiulis už šviesų dizainą spektakliams „Indigo. Das Schliemann Project“ (Šeiko šokio teatras) ir „Dona Kichotė“ (Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras).

Scenografijos kategorijoje „Auksinį scenos kryžių“ laimėjo Sigita Šimkūnaitė ir Sandra Straukaitė. Jos apdovanotos už scenografiją ir kostiumų dizainą spektakliams „Edžio pabaiga“ (Valstybinis jaunimo teatras) ir „Indigo. Das Schliemann Project“ (Šeiko šokio teatras).

Apdovanojimas už geriausią 2022 m. choreografiją įteiktas Agnijai Šeiko (už šokio spektaklio „Indigo. Das Schliemann Project“ choreografiją).

Tomo Vinicko (ELTA) nuotr.

Geriausias soliste paskelbta Gunta Gelgotė už Julijos vaidmenį operoje „Lokys“ (Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras).

Geriausia aktore pripažinta Digna Kulionytė.

Tomo Vinicko (ELTA) nuotr.

„Auksinį scenos kryžių“ aktorė gavo už Mašos vaidmenį spektaklyje „Žuvėdra“ (OKT / Vilniaus miesto teatras) ir tyrinėtojos Dignos, Yoko Ono vaidmenis spektaklyje „Lost Lost Lost“ (Klaipėdos dramos teatras).

Žymos: | | | | | | | | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

XX tarptautinis muzikos festivalis „N žemė“ Neringoje

Tarptautinis muzikos festivalis „N žemė“ liepos 6 dieną dvidešimtą kartą žengs į nepaklusniųjų muzikos salą. Septynias dienas įvairiose Nidos ir ...
2024-07-02
Skaityti daugiau

Regionas

Nidoje atgims šokio spektaklis „Klajojančios kopos“

Nidoje liepos 11 ir 12 dienomis, po keturių metų pertraukos, atgims ir bus parodytas Šeiko šokio teatro spektaklis „Klajojančios kopos“. ...
2024-06-26
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra, Svarbu

Dramos teatro premjera – apie atsisveikinimą ir netekties skausmą 

„Yra su kuo atsisveikinti, dėl ko gailėtis“, – sako savaitgalį Klaipėdos dramos teatre žiūrovams antrąjį čia sukurtą spektaklį – „Requiem“ ...
2024-05-08
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This